ארגון יוצאי לודז'

לאה כהן

New member
ארגון יוצאי לודז'

אתר חדש לארגון יוצאי לודז' www.lodz-israel.co.il באתר אינפורמציה אודות הארגון, העיר, הגטו, סיפורים אישיים וגלריה בת 1500 תמונות מקוריות מהגטו.

כל הכבוד לאה, ישר כוח../images/Emo45.gif

התרשמתי מאד מהתמונות, מאיפה השגתם אותם? אני מקווה כי יכנסו לאתר יוצאי לודז' ויספרו את סיפורם. ביום ראשון, בתור בקופ"ח התידדתי עם אישה מאד מבוגרת שסיפרה לי שהיא מלודז', וגם היא יחד עם כל משפחתה עברה את המלחמה ברוסיה כמו המשפחה שלי, זה היה מאד מעניין ומרגש לשמוע את סיפורה. עלו והצליחו - כה לחיי!

לאה כהן

New member
לודז'

התמונות הועברו ליד ושם מעירית לודז', איתה הארגון מקיים קשר חם ורציף. לאחר מאמצי שכנוע רבים, יד ושם העבירו את התמונות 10,000 במספר לידי ארגון יוצאי לודז', ואני קיבלתי בשלב זה כ- 3,500 תמונות, והעליתי לאתר 1500 תמונות שנראו לי מענינות יותר. אני מקווה לקבל את השאר בהמשך. העדות ב"סיפורים אישיים" היא של אמא שלי, ואני מקווה שעוד ניצולים ישלחו את את הסיפורים שלהם. הענין הוא שמרבית האנשים בגילם לא מתעסקים באינטרנט. תודה על הפרגון. לאה

יוצא מן הכלל, אני מוסיפה

תמונה מאתר "זכור", שקשור גם לשמחת תורה המתקרב, וגם לגטו לודז'. בברכת הצלחה וכל טוב.

לאה כהן

New member
לודז'

יופי, תודה! תשכנעי אותם לשלוח אלי את הסיפור המשפחתי + תמונות

כבר שלחתי את האתר לאמריקה

למשפחתי שהגיעה מלודז'....

talia olav

New member
ברכות להקמת האתר!

מציעה שתוסיפי הודעה גם בפורום "שרשים משפחתיים". אני מבינה שמיון אלפי התמונות כרוך בעבודה אדירה! חשוב בעיני להוסיף לגלריה את מירב הפרטים הידועים על התמונות, וכן לציין באתר את מה שהסברת כאן בפורום באשר למקור התמונות. כמו-כן כדאי היה להוסיף תפריט כללי לגלריה שמאפשר בחירת דף בהתאם לכותרות (כגון תמונות מרסורטים וכו'). איך הגיעו התמונות לארכיון בעיריית לודז'?

talia olav

New member
ועוד שאלות על הגלריה:

* האם ידוע לך אם התמונות כוללות גם את אלפי התמונות מגטו לודז' המופיעות באתר לוחמי הגטאות? * כיצד ניתן לצפות בכל התמונות, כולל אלה שאינן באתר? ביקור בהתאחדות יוצאי לודז' למטרה זו אינה נראית מעשית, כי סריקת 3,500 / 10,000 תמונות אינה נעשית בכמה שעות...

לאה כהן

New member
לשאלותיך

ייתכן שיש כפילויות בתמונות שלנו ושל לוחמי הגיטאות, אבל מרפרוף אני משוכנעת שהמקור שלנו - שונה. המלצותייך לגבי דרך הצגת התמונות נכונות וטובות, אך לצערי, לא מעשיות. את הסריקה לא אני ביצעתי, ומכיון שהתמונות הגיעו בקופסאות ובערימות, לא היתה כנראה דרך למיין אותן. אני מציגה אותן באתר כפי שקיבלתי אותן, עם קומץ ההסברים שרשומים על גבי כל דיסק. הדרך היחידה לצפות ב כ ל התמונות - היא בביקורים במשרדי הארגון, בתיאום מראש. שם נמצאות כל 10000 התמונות על גבי דיסקים.

אנדרטא ליוצא לודג' באשדוד

היום נסכרתי שבפרק באזור "ב" נמצא שנים רבות אם אני לא תועה קצת אחרי מלחמת ששת הימים אנדטה לזכר הנספים מלודג'.שנים רבות עמד שם כאבן שלא ...... גנבו האותיות מארד והפך למקום משחק . בשנים אחרונות "שופץ" האנדרטה ואוסיפו כתובים צילמתי המקום אבל שרכתי שהפורום מקבל רק תמונות עד 500 KB . מי שרוצה לקבל תמונות אשמח מאוד לשליחם בדו"אל נא למסור דרך המסרים . בעוד שבועה אצלמם שוב כך שנוכל להדביק כאן בפורום ענת ,בני אם יש לכם ראיון אחר אשמח לקבל חג שמח קבלו הטוב שבעולם סבא אריה

סבא אריה יקר

אתה יכול לשלוח את התמונה אלי, ואנסה לעזור, האם תסכים שנעלה את התמונה גם לאלבומים שלנו במדור "אנדרטאות"? תודה על עזרתך הרבה.

ענת שלחי לי במסר הדו"אל שלך

או מקסימום שבועה הבא יהיה יותר פנוי מחר אני וריעתי נוסעים לצפון יקר לפי דולר או אירו??? אז כבר אני מעדיף סטרלינג חג שמח סבא אריה

האנדרטה מופיעה גם באלבומים

מצ"ב קישור, תודה לסבא אריה, כולם מוזמנים להעלות תמונות לאלבומים.

talia olav

New member
תודה לשניכם! - וגם:

סבא אריה, נראה כאילו המצבה מנציחה אנשים נוספים, מזוויות שאינן כלולות בצילום. האם תוכל בהזדמנות להוסיף צילומים כך שנוכל לקרוא את כל השמות? תודות וחג שמח ט-א

oritbchor

New member
אתר

האתר ממש נהדר . הרבה ברכות. כמה בני הדור הראשון נמצאים כיום בישראל?

יעשה את זה בחפץ לב

פשוט צילמתי בנפח יותר מידי גדול מעל 500KB שהפורום לא קולט, בקרוב סבא אריה

למעלה