ארגון יוצאי קרקוב

ארגון יוצאי קרקוב

שלום לכולכם, אני מבקשת להביא לידיעתכם כי קיים בארץ ארגון יוצאי קרקוב, שבו חברים כמה מאות אנשים יוצאי העיר. בימים אלה אנחנו מנסים לארגן את הדור השני ואת הדור השלישי, ואין צורך להרחיב על חשיבות ההצטרפות. מי מכם שרוצה להצטרף לארגון, יכתב אלי - ונשמח לצרפו. לידיעתכם, יש בארץ כ-50 ארגוני "יוצאים" חלקם פעילים יותר וחלקם פחות, וכמובן שניתן להעזר בארגונים אלה לצורך אתור שורשים. לילי הבר

היכן ניתן למצוא רשימת הארגונים../images/Emo35.gif

בזמנו, כתבתי על אתר המרכז את רשימת הארגונים של יוצאי פולין. האם מישהו מכיר רשימה של ארגונים ממדינות אחרות
ארנון

רשימת ארגונים

לרשימת ארגונים זו התכוונתי. יש עוד מספר ארגונים בארץ - מארצות אחרות. חלקם אפשר למצוא בספר הטלפונים.

זגלמביה

אירגון יוצאי זגלמביה רח´ פרישמן 23 ת"א (פתוח כל יום רביעי אחה"צ הכולל ערים בנדין, סוסנוביץ והסביבה רשימת פרטים באתר הבא http://www.shtetlinks.jewishgen.org/Zaglembie/Zag001.html

ornan

New member
trארגון יוצאי זגלמביה

היי בני תודה על המענה המהיר שלך, אתמול (יום רביעי) צלצלתי לארגון, וזקן חביב רק רוצה שאבוא למקום, לכן אקדיש כנראה את יום רביעי הבא בפורים, שרק יהיה שקט ואסע ליום "בילוי בת"א, בית התפוצות בבוקר ובארגון אחה"צ, האם אתה מגיע לשם? תוכל אולי לעזור לי למי ולאן לפנות בבנד´ין כשאהיה שם בסתיו. לשאלתך אם אני רוצה לעזור בארגון (דרך אגב בזמנו האבא שלי היה מקבל תכתובות מהם, אך אבי לא רצה שום קשר עם מה שקשור לפולין, החיים לגביו התחילו בגיל 20 כשהגיע לחדרה כל זאת בשנת 1933. לכן גם הידע הכל כך מועט שלי, כי הוא פשוט לא סיפר כלום) תמיד אני מוכנה לעזור, כמובן תלוי במה זה כרוך מבחינת זמן השקעה- אניבאמצע פרויקט גדול בעבודה ולקראת סיום של לימודים, ואם הכל יהיה בסדר אחרי פסח אוכל להקדיש קצת זמן ולענייני היום, נכנסתי לאתר, למה כולו באנגלית??????? .

זגלמביה

שלום ארנה בזמן האחרון אני מגיע פחות לאירגון בימי רביעי בגלל העיסוקים הרבים בעבודה אצלי. ביום רביעי הבא יש אירוע פורים בחברה ולא בטוח שאוכל להגיע לאירגון. אולי?? היום ישבתי עם יוצא בנדין שיוצא כאיש עדות עם הכתה של הנכד שלו למסע שורשים בפולין. השגתי לו מפה של בנדין 1930 ומפה של בנדין 2000. הוא ביקש ממני כתובות לאתרים לביקור וכן תמונות של אז ועכשיו. יום אחד ממסע זה יוקדש עם כל הכתה בבנדין כולל טכסים. חוץ מזה במחנה ברקנאו ליד אושוויץ פתחו שנה שעברה מוזיאון תמונות חדש, במבנה ה"סאונה" רוב התמונות שייכות למשפחות מבנדין כ 2400 תמונות. שנה שעברה אחד הבנים שלי היה שם ב"מסע פולין" כל הכתה ביקרה שם והבן צילם בוידאו את המוזיאון הזה. האתר שב"אנגלית" עם הפירוט ששלחתי הוא אתר מישהו ש"משוגע לדבר" אסף את החומר והוא נמצא בארצות הברית. כל הזמן אני בקשרים איתו והוא שלח לי הרבה חומר וגם לאירגון. הייתי מציע שתצטרפי לדור ההמשך באירגון, תשארי פרטים שם שתוכלי לקבל את עיתון האירגון הבא כבר לפני פסח. (אני לא יודע איך מעבירים פרטים דרך פורום זה שלא יהיה פתוח לכולם) לגבי הנסיעה שלך אשמח לעזור לך ואתן לך כתובות של כל האתרים היהודיים (מה שנישאר) בני

ornan

New member
תודה לבני

היי בני תודה על האינפורמציה, אני חובת שקשר עם הארגון אכן יוביל אותי למשהו, מאחר והדא"ל של כל אחד מאיתנו בפורום חסוי לכלל, וזה טוב, אם אכן אהיה ביום רביעי הקרוב בארגון, אני אשאיר שם את הפרטים שלי על מנת שאוכל, כפי שציינת לקבל מהם חומר שוטף, תוכל להציץ בפרטים, אני אשאיר שם גם ת הדא"ל ותוכל להעביר לי חומר שתמצא לנכון תודה ארנה

ornan

New member
תודה לבני

היי בני תודה על האינפורמציה, אני חובת שקשר עם הארגון אכן יוביל אותי למשהו, מאחר והדא"ל של כל אחד מאיתנו בפורום חסוי לכלל, וזה טוב, אם אכן אהיה ביום רביעי הקרוב בארגון, אני אשאיר שם את הפרטים שלי על מנת שאוכל, כפי שציינת לקבל מהם חומר שוטף, תוכל להציץ בפרטים, אני אשאיר שם גם ת הדא"ל ותוכל להעביר לי חומר שתמצא לנכון תודה ארנה

לארנה

ארנה שלום תבקשי מהם את הפרטים שלי והטלפון אשתדל אהיה בקשר טלפוני איתם באותו זמן בני

משהוו

New member
אתר על קרקוב

האתר http://www.shtetlinks.jewishgen.org/Krakow/index.htm מאוד מומלץ למי שיש לו משפחה מקרקוב. יש קבוצת דיוור מפותחת (אפשר להצטרף באתר), והעלו את רוב רשומות הלידה/נישואין/פטירה והמפקדים מ 1790 ו 1795. משה

למעלה