ארגון ניאו-נאצי בישראל

deebeebee

New member
ארגון ניאו-נאצי בישראל

בחדשות ערוץ 2 רואיין כרגע תחקירן של ערוץ ישראל פלוס (ערוץ בשפה הרוסית) המדווח על ארגון ניאו-נאצי שפועל בישראל. התחקיר המלא אמור להיות משודר בערוץ ישראל פלוס היום בשעה 8. אני מאד מקווה שיהיה שם תרגום לעברית.

deebeebee

New member
ומדובר גם באנשים---

שגם אם אינם יהודים על-פי ההלכה הם ממוצא יהודי.

masorti

New member
המונח ההלכתי הוא "זרע ישראל"...

כך נקרא מי שיש יהודים בין אבותיו, אך אינו יהודי לפי ההלכה. קראי את הקטע האחרון בלינק הזה (הקטע שכותרתו "גם אב יהודי זה משהו"). וקראי גם את השאלה לרב ותשובתו בקישור הזה, תוך התמקדות בשימוש הנעשה במינוח הנ"ל.

Ivan Ivanov

New member
המושג יהודי על פי ההלכה לא קשור.

הסיכויים של נכד של יהודיה מצד האמא, ונכד של יהודי לדגול באנטישמיות זהים. המושג יהודי על פי ההלכה הוא מושג דתי גרידא.

deebeebee

New member
הענאלע---

פרשני, נמקי והסבירי. אגב- מי המציא את המושג "חילוני" ולמה התכוון המשורר?

הענאלע

New member
התיחסתי לקודמי

ובציניות שאמר שיהודי ע"פ ההלכה הוא מושג דתי גרידא (דגש על גרידא!). ובמציאות, גם אם מי שנחשב ליהודי ע"פ ההלכה, תמיד יציינו שהוא חצי/ רבע/ שליש וכו' יהודי. היהדות במקורה היא מושג דתי. בעבר לא היה קיים המושג "חילוני", היה מי שלא הקפיד בקיום תרי"ג מצוות אך זה לא הפך אותו לחילוני. ואגב, אני בטוחה שחלק ניכר מהמברכים ב"גמר חתימה טובה" אינם דתיים ובכל זאת משתמשים בברכה סופר דתית ואמונית: שהקב"ה יחתום אותם בספר החיים!

deebeebee

New member
והברכה "צום קל" מאין היא?

לדעתי זו ברכה מוזרה משום שאם את אמורה לצום ולהתענות ביום זה אז ה"קל" סותר זאת; או שצמים ומתענים, שזה לא קל, או שעוברים "חוויה קלה".

talia olav

New member
אני לא יודעת מי המציא,

אך אנשים לא דתיים הקרובים ללימוד היהדות מקפידים לומר "חופשיים". הם מייחסים לאלה המכנים אותם "חילונים" גישה מתנשאת.

חופשים או חילונים

אני רואה עצמי משתיכת לרוב המסורתי ולאו דוקא ל"חילונים" זאת ממש לא אני! היהדות בעיני מורכבת משייכות של דת ולאום שאינם סותרים זה את זה,מישהו שיש לו ולו טיפת דם יהודי עדין יכול להיות לצערנו אנטישמי ועדין איני מבינה מדוע נותנים להם לבוא לכאן. שלכם חנה גונן

deebeebee

New member
אני לא מבינה למה הם רוצים---

בכלל לבוא לכאן

Ivan Ivanov

New member
הבעיה היא בהגדרה של המושג יהודי.

אני לא חושב שאם קבלת אזרחות הייתה מותנת בקרטריונים דתיים המצב היה מתשנה לטובה. אנשים בעלי "טיפת דם יהודי" כמו שאת אומרת עדיין היו מגיעים לארץ. רבעי יהודים שהתמזל מזלם (הסבתא נפלה על הצד של האמא)הינם יהודי על פי הלכה , אך פרט שולי הינו שולי מאוד עבורם, ולא מחייב לרגשות חיבה כלפי העם היהודי.

למעלה