ארגז הפתעות ישראלי

ארגז הפתעות ישראלי

מה הכי הייתם רוצים להביא/הבאתם שיש בארץ במחיר סביר ובחו"ל קשה להשיג/מאוד יקר

אני למשל נראה לי אביא הררי במבה-גם בשבילי וגם בשביל האחיינים

מנסה לפנטז מה עוד הייתי שמה בארגז כזה שיכיל דברים טובים שהכי כיף להביא מהארץ...

mumfor4

New member
נראה לי שתמצאי הכול בניו יורק

ובמחירים יותר נמוכים
לפחות ככה זה בבריטניה .
אני הייתי מביאה טחינה שאני אוהבת , ושמפו הוואי כחול נגד קשקשים מכורה לריח .
חוץ מזה תיכף יתעוררו בנות ארצות הברית ויחוו דיעה .

גם אני לא בארה"ב,

אבל תקחי איתך כל מה שאת אוהבת בשביל החגים. לא בהכרח אפשר למצוא הכל (אולי בניו יורק אפשר, לא יודעת).
בכלל, תקחי איתך דברים שזועקים לך בית, שעושים לך טוב ומחממים את הלב.

דברים שהייתי שמחה לקבל כאן

שאלה ממש טובה! לדעתי ההורים של כל נשות הפורום ישמחו לקרוא את הרשימה שתצא בסוף

בערים הגדולות אולי זה אחרת, אבל כאן ביורקשיר חסרים לי ולמשפחה:
זיתים סורים דפוקים ומרירים
זעתר
גרעינים שחורים כמו בארץ (יש פה המון, אבל זה לא זה)
קינואה - בישראל היא הרבה יותר זולה משום מה
הילד מתגעגע לעוגיות עבאדי
בן זוגי מתגעגע לקוטג' ישראלי
לילדים: ספרים בעברית (שוב, בלונדון אפשר להשיג), חוברות עבודה, מדבקות עם אותיות או מלים עברית
יש חומרי יצירה שמסיבה לא ברורה קל יותר להשיג בישראל מאשר באזור שבו אני גרה, אבל זה באמת מאוד אינדיבידואלי.
נעליים: אני מבקשת מאמא שלי להביא לי מפעם לפעם נעליים מהחנות קטלינה בקינג ג'ורג', כי הן יפות, טבעוניות ומיוצרות בעסק קטן בתל אביב ולא באיזו סדנת יזע בסין.

יש לי פה חברה שמתגעגעת להמון דברים ישראליים שלי לא חסרים במיוחד, אבל הנה הם:
פותחני קופסאות כאלה, כמו של הצבא
מגב לספונג'ה
סמרטוט רצפה כמו בישראל
סכינים קטנים וממזרים כאלה, שמוכרים בישראל בזול בכל חנות לכלי בית וכיף לה לחתוך איתם סלט

mumfor4

New member
לקחת , לקבל העיקר שיהיה טעים ....

אל תהיי קטנונית

ובאמת , נכון שלא חסר לנו כלום כבר ?

noaronen1

New member
fairway @ NY

fairway זה סופר מרקט שנמצא בכמה מקומות בעיר וגם בברוקלין. יש בו הכל מהכל וכל המוצרים שהישראלים שרק לא תתגעגעי - משקדי מרק, אבקת מרק, חומוס, מלוואח וג'חנון וטבעול, במבה, ביסלי, ממרח שוקולד, פתיתים, דברים לפסח. טוב לא הכל, אבל יש מספיק ולא יקר בכלל. כך שהכי טוב לבדוק מה הם רוצים. כדי לא סתם לסחוב "שטויות".
הילדים שלי מבקשים דבר אחד מכל מי שמגיע מישראל את השקיות מיקס של מקופלת, כיף כיף ופסק זמן, זה מה שהם אוהבים.
היה שרשור לא מזמן בנושא אז תנסי לחפש.
בדרך כלל שמפו, מוצרים לשיער וכאלה למי שממש חייב...
ולך כגננת - מסתבר שבברוקלין יש חנות שמוכרת משחקים של אורדע - בבית ספר הציבורי של הקטן בברוקלין פתאום הגננות הוציאו קופסאות משחקים מהארון ואני צחקתי - הי! אורדע באנגלית...
אפילו חלבה מצאתי יותר טעימה ב- atlantic ave אם את אוהבת בהמשך תשלחי לי מסר ואומר לך איפה לקנות, גם פלאפל, שניצל בפיתה וסביח - בעלי ביקר השבוע בניו יורק והדבר שהוא הכי רצה זה ללכת למקום שמוכרים בו סביח מעולה באזור שגרנו...

Boston Guy

New member
אם את עוברת לניו יורק סיטי - יש שם הכל

תמצאי שם מכולות ומינימרקטים שמשרתים את השוק הכשר שבהם יהיה כל מוצר ישראלי "אותנטי" יבש - החל משוקולד של עלית, דרך במבה וביסלי וכלה בנקטר מנגו - במחירים שדי דומים (או זולים יותר) ממה שאת משלמת בישראל.
אם את זוכרת - בשנה שעברה היו כל מני שערוריות בישראל כשאנשים גילו שבניו יורק וופל "פסק זמן" הישראלי עולה פחות מאשר בתל אביב.

כל פריט שהוזכר כאן בשירשור - יש בניו יורק.

הדבר היחיד שאין להשיג בארה"ב הן עוגיות הבוטנים לפסח - יען כי כאן הולכים לפי המסורת האשכנזית וקטניות אינן נחשבות כשרות לפסח. יש כאן רק עוגיות קוקוס (ומצה עשירה).

washi tashi

New member
אם את אוהבת שוקולדים של "עלית"

תביאי אותם מהארץ. מה שנמכר כאן הוא מהליין הכשר למהדרין שלהם שנקרא "מגדים", והטעם עצמו קצת שונה (וגם השוקולד קשה יותר וזה די מבאס).

פותחן קופסאות שימורים קטן (כזה של ה-2 ש"ח) - תביאי כמה איתך. לא מצאתי כאלה כאן. כנ"ל סכיני חיתוך לירקות, אלה עם הידית מפלסטיק והראש המשונן. אני קונה כאן של ויקטורינוקס דרך אמזון אבל הם יקרים יותר.

את כל שאר הדברים יש פה, בייחוד באזור בו תגורי, ולפעמים במחירים זולים יותר מהארץ (שקדי מרק ב-$2.99!). אפילו שמפו סרקל אפשר להשיג בלי בעיה.

Et tu Brute

New member
תלוי איזה חו"ל

אנחנו במשך כמה שנים גרנו בניו יורק, ושם יש הכל. אין שום סיבה להביא במבה מהארץ למשל - היו במבה וביסלי ושקדי מרק וחמוצים ישראליים בסופר הרגיל שליד הבית (אפילו לא היה צריך להתאמץ ללכת לחנות מיוחדת).
עכשיו קצת התרחקנו ממרכזי הישראלים ובאמת יותר קשה להשיג פה דברים, ועכשיו בעקבות ההודעה הזו באמת בא לי במבה!
נראה לי שיכול להיות שבמשפחה עם ילדים יעדיפו דברים ישראליים שקשורים לשפה העברית, אם ההורים מנסים לשמר אותה אצל ילדיהם - אולי ספרים, דיסקים, דיוידי וכדומה.

למעלה