ארגז חול לחתול: שאלות וטיפים

גלעד#

New member
ארגז חול לחתול: שאלות וטיפים

שלום לכולם, מכיוון שמנוע החיפוש של הפורום משום מה שבק חיים ואני בדרך כלל לא מטריד בשאלות חוזרות ונשנות אם לא נענו בפורום, אז סליחתכם מראש אם פעם שאלותיי נדונו כאן בפורום. יש לי חתולה מקסימה העונה לשם קיצה שהיא בעצם מזן "זבל" אבל האמא של הסבתא שלה הייתה פרסית והיא הורישה לה כמה תכונות "פרסיות" שעדויות להן ניתן למצוא בעיקר לספה. קיצה שלי כבר בת 10 חודשים, נהייתה לי גדולה הילדה. כשהייתה גורה הלכתי לחנות חיות וקניתי לה את ארגז החול הכי מפואר ויקר שיכולתי למצוא, עם דלת כזו נפתחת. כשהבאתי את הארגז היא הסתכלה בעיניים גדולות ואימצה מהר מאוד את הארגז לישבנה. פתיחת הדלת בכניסה לארגז והיציאה ממנו הפכו למופע שסחט מחיאות כפיים מצד כל האורחים שבאו לראות את הפלא. לפני כחודש-חודשיים מאסה הגברת כנראה ב"דלת המסתובבת" ובאמצעות מופע אגרופים שלא היה מבייש את רוקי 6 הצליחה הילדה לעקור את הדלת ממקומה. לא עזר לי כמה פעמים שניסיתי להחזיר את הדלת היא שבה וחבטה בה עד שזו נפלה (היא עשתה את זה בכוונה אני עקבתי אחריה!). הקיצר הבנתי את הרמז- היא לא רוצה דלת. השלמתי עם העובדה שיש "ניחוחות" טבעיים כל אימת שהמעיים שלה מתעוררות לחיים. הנחתי את הדלת בצד והשלמתי עם רוע הגזירה.. בעקבות אותו עניין עלו וצצו לי תהיות לגבי התנהגותה המוזרה של הגברת. יכול להיות שהארגז קטן למידותיה? הלכתי לחנות החיות והלכתי לחנויות אחרות ונראה שהארגזים שמוכרים הם ארגזי סטנדרט (אני מתכוון לאותם הארגזים שלמעלה יש יעני מסנן פחם שבפועל לא מסנן שום גז רעיל שהמוצלחת שלי פולטת). אם ייתכן כי הארגז קטן למידותיה והדלת הפריעה לה להסתובב בניחותא בינות הגושים - מה עליי לעשות? הרי אין ארגזים אחרים בשוק (לפחות לא שאני יודע עליהם). מה אמור להיות הגודל הסטנדרטי של ארגז חול לחתולה שובבה כמו שלי?! מישהו תהה בסוגייה...אשמח לשמוע דעתכם/עצתכם. טיפ מאוד נחמד שגיליתי לפני שבועיים ושינה את איכות חיי לבלי הכר: ברשת ACE (יכול להיות שיש בהום סנטר) גיליתי שטיח פלאים: שמים את השטיח מתחת וליד ארגז החול והוא קולט את כל החול ולא מאפשר פיזור למקומות אחרים. זהו שטיח מיוחד שתפקידו לתפוס לכלוך. הוא נראה כמו דשא מלאכותי רק עשוי מפלסטיק, הוא טיפה קוצני אבל ממש לא נורא, התחתית שלו עשויה גם מפלסטיק כזה ותאימנו לי - הוא עושה את העבודה כמו גדול, כבר מזמן לא התרגלתי לראות את הרצפה נטולת גרגירי חול. השטיח הזה עלה לי 55 שקלים, מחיר מציאה לעומת הסבל שהיה כרוך בטרם כניסתו לביתי. אם יש לכם טיפים והמצאות נוספות כמו זו הפשוטה עם השטיח, שבמקרה נתקלתי בה במהלך שוטטות קניות, אשמח לשמוע. שיהיה לכם יום מיייאו גלעד וקיצה

מ י א ו

New member
נהניתי לקרוא את הסיפור

רק לא הבנתי מה הבעיה? החתולה מסרבת להשתמש בארגז? אם הכל בסדר, אז מה הבהלה? רציתי לדעת גם מה המידות של השטיח למניעת פיזור החול.

טליה ג

New member
היי גלעד!../images/Emo24.gif

נחמד לראות אותך גם כאן!
יש חוק חתולי עתיק, שחתולים בד"כ לא אוהבים להשתמש בציוד שפותח ויוצר במיוחד בשבילם, אלא מעדיפים להשתמש בציוד מאולתר, לפי רצונם. זה לא מפליא אותי, שקיצה לא אהבה את הכלוב עם הדלת, כי זה בטח היה לה לא נוח להשתחל לתוכו, כשהיא הייתה מעדיפה לזנק עליו בפראות ולהעיף בינתיים גרגרי חול
איך שאני מכירה את תולה שלי(שהייתה עושה את צרכיה בארגז חול עד גיל חצי שנה בערך, ומאז היא עושה אותם בחצר)ואיך שאני מכירה חתולים אחרים, הם בד"כ מעדיפים ארגז פתוח לגמרי, ללא קירות, דלתות או מסננים למיניהם, ורצוי כמה שיותר שטוח. אפשר לקנות ארגז כזה בכל חנות לחיות מחמד ואפשר גם להשתמש בארגז קרטון מהסופר, שאותו יש להחליף לעיתים קרובות כמובן. ברור שהריחות לא בדיוק נעימים, אבל מה שנדרש מאיתנו זה פשוט לנקות לעתים קרובות יותר. אם אתה קונה את החול המתגבש, שגם סופג ריחות, זו ממש לא עבודה קשה. מסלקים בכל פעם רק את החלקים שהתגבשו וזהו. השטיח נשמע המצאה מצויינת. אני אמליץ לחברה שלי, שמגדלת חתולה סיאמית, והחבר שלה, שמסתובב יחף בבית, תמיד מקטר שבכל הבית יש חול שנדבק לו לרגליים. אולי השטיח יפתור את הבעייה. או שהוא יפסיק ללכת יחף...
ד"ש לקיצה מתולה ופיוטר

אלהלה

New member
ארגז חול../images/Emo20.gif

אז מתוך השלישיה שגרה אצלי בבית לכל אחד יש שיגעון אחר. לאחד יש את השגעון שלפזר את החול וכמה שיותר וכמה שיותר רחוק ככה יותר טוב - ננסה את רעיון השטיח שלך אולי זה יגמול אותו מזה
והשני והיותר דוחה הוא החתול הימאליה שיש אצלי שנוהג להתנגב אחרי הצרכים מתנגב על הרצפה, על הכורסאות וכל מה שרק נמצא בדרך ואת ההרגל הזה אני לא מצליחה להעיף ממנו בשום פנים. הוא יוצא לו מהארגז בודק שאף אחד לא מסתכל ואז מחליק לו על התחת
והשלישית היא קצת מסובבת יותר
מכינה לה מקום בארגז חול יושבת לה עם התחת בחוץ ועושה מחוץ לארגזזזזזזז אוף
חוץ מזה הם נחמדים

למעלה