1.בכל חור! סגור מ1 עד 5 אחה"צ... סיאסטה ../images/Emo3.gif
2. בכל עיר שהייתי בה היה לפחות רחוב אחד שלם מפוצץ כספומטים חוץ מעיירות נידחות כמו אל צ'אלטן (טרק רכס "פיץ-רוי") שם אין כספומט וגם הכל יקר ומומלץ להגיע מצוידים מהעיירה/עיר הקודמת בה שהית. 3. אין לי מושג מה הסיבה לכך, אבל לקוחות מאסטר-קארד יכולים למשוך כמה שהם רוצים (במגבלה היומית ההגיונית כמובן) לכן חלק מההמלצות שלי בנושאי כספים לטיול ארוך בדרום אמריקה- זה להחזיק 2 כרטיסי אשראי בכל מקרה למען הבטיחות ובלי שום קשר לבטיחות- כדי להפחית את העמלות, להחזיק כרטיס ויזה אחד וכרטיס מאסטר-קארד אחד. בויזה אפשר להשתמש בכל מקום בלי בעיה, רק בארגנטינה לא מומלץ בגלל עניין העמלות. אבל זה רק לטיולים ארוכים... לטיול של חודש אני באמת ממליצה לקחת מזומן (בערך 500-700 דולר) ואת היתר בטרוולים ליתר ביטחון. 4. מומלץ הפיץ-רוי באל צ'אלטן. ניתן לעשות מסלול יומי ולהמשיך כבר באותו יום הלאה, טיול יום/ טרק יפיפה וממש לא קשה! חוץ מזה- יש לכם את מנדוסה, עיר נחמדת מאוד שמסביבה יש המון יקבים, יש סיורי יינות חביבים למדי. מנדוסה היא היצרנית העיקרית של היין בארגנטינה וההתמחות היא איך לא בענבי MALBEC (מאלבק) אפשר גם לקחת טיול יום להר אקונקגואה שהוא ההר הכי גבוה בחצי הכדור הדרומי (חוץ מזה אין בו כלום) בארילוצ'ה- מבחינתי אסור לוותר! עיירת סקי מקסימה, הבניה עצמה נמוכה ברובה וכל בארילוצ'ה נמצאת על שיפוע (מדרון). ההרים המקיפים אותה מכוסים שלג בפסגותיהם ולמרגלותיה נמצא אגם מקסים בשם נאוול וואפי (על שמו נקרא גם טרק ה"נאוול וואפי") מעבר לכך- ישנם מפעלי שוקולד המייצרים את השוקולד הכי טוב בארגנטינה וגם הגלידה הכי טובה שתטעמו אי פעם גלידריה מומלצת- TANTA FRIDA, יש להם שלט סגול עם פרחים והם הכי זולים ולדעתי גם הכי טעימים! יש להם כמובן גם שוקולדים. אחריהם יש את ה"טוריסטה" על הרחוב הראשי MITRE, חנות עמוסת שוקולד ואיך לא- גלידריה. הישראלים נוטים להמליץ על גלידריית חאוחה JAUJA. אני לא אהבתי, לא מגיע לרמה של טנטה פרידה והטוריסטה לטעמי. אל תוותרו גם על עליה לתצפית הק"מ ה17. אל דאגה, לא חייבים לעלות ברגל- יש רכבל! ואיך לא- הסטייק המדובר ביותר בארגנטינה לא ברור לי למה... בבואנוס אכלתי יותר טובים, במסעדת DE ALBERTO (זה בעיקרון "אל בוליצ'ה דה אלברטו", אבל כולם קוראים לזה פשוט "דה אלברטו") אם אתם מזמינים צ'יפס, לכו על "פרובנציאל"- זה צ'יפס עם שום ופטרוזיליה, להיט! ואם בסטייקים עסקינן בבואנוס איירס חפשו מסעדה בשם DESNIVEL מקווה שלא טעיתי באיות הפירוש של השם הוא "תת רמה" ואני מבטיחה לכם שפה תקבלו סטייק מעל ומעבר לכל רמה שהיא! היא נמצאת בשכונת סן-טלמו, לא זוכרת את הרחוב... פשוט להמשיך לכיוון אינדפנדנסיה מהרחוב של פלאזה דורגו (שם יש את שוק העתיקות של סן טלמו בימי שבת וראשון). יש מסעדה שלא אכלתי בה אבל הרבה ממליצים, זו מסעדה בסגנון "אכול כפי יכולתך" ("מזלג חופשי"= טנדור ליברה tenador libre בספרדית) היא נמצאת באחד ההנגרים בפורטו מאדרו (מעין טיילת בנמל כזה), נקראת "סיגה לה באקה" sigue la vaca. חוץ מזה, בבואנוס- בקרו בשכונות (ריקולטה, סן טלמו, בוקה וכו'...), לכו למשחק באצטדיון בוקה, בקרו בשווקים של סן טלמו וריקולטה, בקרו בבית הקברות בריקולטה, בתיאטרון קולון (הוא היה סגור לשיפוצים כשאני הייתי, אולי כשאתם תהיו הוא כבר לא יהיה), בפלאזה דורגו בימי שבת וראשון בערב יש מעין "מילונגה" (מקום בו רוקדים טנגו) פתוחה, אנשים רוקדים טנגו בפלאזה- שווה לראות. חוץ מזה יש את הפרח המכני הענק שנמצא ליד "המוזיאון לאומנויות היפות", הפרח הזה נסגר בלילה. אם אתם רוצים שוק הרבה פחות מתוייר (לדעתי זה בגלל שהוא די רחוק), נסו את שוק EL MATADEROS (נקרא על שם בתי המטבחיים), שם תוכלו למצוא גאוצ'וס אמיתיים, מאכלים מקומיים זולים, מוזיקה מקומית, הרבה שמחה וגם אוכף ופרסות לסוס שאין לכם... אל קלפאטה- שם נמצא קרחון "פריטו מורנו" אשר נקרא בפי הישראלים "הקרחון המתנפץ" מאחר והוא משיל מעליו גושי קרח כל הזמן. קרודובה- מקורדובה אפשר לצאת להמון טיולים בעיירות מסביב שהן פשוט יפיפיות. מעבר לכך- יש את פארק "אל קונדוריטוס" משהו כזה. עיירה אחת שאין לפסוח עליה- כשעה נסיעה מקורדובה במיניבוס מקומי- אלטה גרסיה ALTA GRACIA- עיר הולדתו של הגיבור הלאומי ארנסטו (צ'ה) גווארה, יש שם מוזיאון שהוקם בביתו של צ'ה, בימי רביעי הכניסה לשם חינם (גיליתי את זה לגמרי במקרה) וגם בלי שום קשר לצ'ה גווארה- אלטה גרסיה היא עיירה מקסימה לכשעצמה ואפשר להעביר שם יום בטיולים מסביב. פוארטו מאדרין- משם יוצאים לסיור למושבות פינגווינים בהן אפשר להלך בין היצורים החמודים האלו. מאר דל פלאטה- זו עיירת נופש, כל הזמן הים שם מפוצץ אנשים עד כדי כך שאי אפשר לנעוץ סיכה! יש שם גם פילי ים עצומים בגודלם... רוב הישראלים מגיעים לשם כדי לצנוח צניחה חופשית ("טנדם"). אני לא ממליצה, אולי הכי זול אבל לא בטיחותי. נהרג שם בנאדם לפני שלושה חודשים בערך. עוד שאלה- אתם מתכוונים לישון בהוסטלים או במלונות?