ארגנטינה וצ'ילה בשלושה וחצי שבועות- אפשרי?

ארגנטינה וצ'ילה בשלושה וחצי שבועות- אפשרי?

ערב טוב, לי ולבנזוגי יש חופש מהעבודה לשלושה וחצי שבועות, והמקום שהכי מעניין אותנו- ארגנטינה וצ'ילה. (יוצא לנו בדצמבר ינואר שזו עונה טובה) האם יש סיכוי לראות משהו בשלושה וחצי שבועות?

מיקה2008

New member
בטח שיש מלראות אבל לדעתי הייתי נשארת רק עם

ארגנטינה. ואני כבר ממליצה לך להזמין מקומות לינה כבר עכשיו!!!טוב חברה פה יענו לכם בצורה מפורטת.

את חושבת שכדאי לוותר לגמרי על צ'ילה?

כי הבנתי שיש מסלול זיג-זג כזה וחשבתי פשוט לעשות ממנו כמה שאפשר.

0 אור 0

New member
זה לא הגיוני לוותר על צ'ילה

כי אם נמצאים כבר בברילוצ'ה אז הסיבוב הקרוב הוא להמשך אותו איזור שנמצא בצ'ילה - הרבה יותר קרוב מאשר קאלאפטה, אם נמצאים בקאלאפטה, אז המקום הקרוב הוא פורטו נטלס ולא אושוואיה ... ובאותה מידה, אם קופצים לאיגוואסו (סיפור של 3 ימים סה"כ) - אז גם כמובן עוברים את הגבול גם לצד הברזילאי.

מיקה2008

New member
אבל הם מתכוונים להיות פחות מחודש לשתי מדינות

זה מעט זמן בשביל להנות .....

0 אור 0

New member
זה לא קשור למספר המדינות אלא לקרבה גאוגרפית

טיול יפה מאד באיזור האגמים שועשה את כל הסיבוב מברילוצ'ה , דרך פוקון וחזרה דרך פורט מונט אפשר לעשות בשבוע - וליהנות מאד. זה שעברת את הגבול פעמים בטיול הזה, לא משנה ולא מאריך - בסך הכל מדובר באיזור אחד משתלב. בקאלאפטה - יומיים עד 4 ימים נותנים לך את המקומות העיקריים - פריטו מורנו, שיט לקרחונים, ואפילו טיול ג'יפים לצ'אלטן, מקאלפטה יוצאים גם טיולים של מיניבוסים או ג'יפים או מה שקצת גבולי אוטובוס וטיול עצמאי - גם לטורסים, ולמערות על יד ולמושבת הפינגוינים. כי זה "ממש קרוב" - 6 שעות נסיעה. כל מעבר הגבול במקרה הזה מתבטא בזה שיש תחנה בדרך שאפשר לקנות שתיה וללכת לשירותים. אותו דבר גם באיגוואסו - את יכולה להגיד שזה 2 מדינות ביומיים - וזה נכון, אבל בהחלט מספיק יום אחד בצד הארגנטינאי ויום אחד בברזילאי. אם לא תספרי את המדינות, אלא תסתכלי על איזורים אינטגרליים של טיול, תראי שזה פשוט הגיוני. לגבי ההנאה - אין לי שום ספק שהרבה יותר כיף לטייל חצי שנה-שנה, ובשביל באמת לחוות כל מה שיש בארגנטינה-צ'ילה עדיף לפחות 3 חודשים, אבל אי אפשר להגיד שבחודש לא נהנים. נהנים מאד, אבל לא מגיעים לכל המקומות האפשריים, אלא רק לכמה מהמקומות הכי יפים. וכמובן שממש מצטערים שזה נגמר מהר מדי ונשארים עם המון חשק לעוד. עוד נקודה לגבי טיול מצומצם בזמן - בדרך כלל את לא מוותרת על המקומות היפים באותם איזורים שאת מגיעה אליהם, אלא על בזבוזי הזמן - למשל כשטסים ב 5 שעות במקום להגיע באוטובוס של 3 ימים, למשל כשאנחנו היינו על הפלגה בפיורדים בבוקר למחרת הגעתנו לפורטו נטלס, וחברה צעירים שהיו באותה אכסניה אתנו (היוצא דופן היחידי שלנו שבו ישנו באכסניה "ישראלית") במשך שבוע רק ישבו באכסניה עם מפות ובדקו אפשרויות ותכננו מסלולים. לטיול שיצאנו יום אחרי לתוך הטורס דל פיינה (על המסלול הגדול ויתרנו ורק לקחנו סיור שמגיע לכמה מהמקומות היפים) כבר הצטרף אלינו אחד מהחברה הצעירים והודה לנו שאם לא אנחנו הוא אפילו לא היה חושב לצאת לסיור "תיירי" כזה והיה מפספס את כל ההסברים וההגעה המדוייקת.

קודם כל תודה על התגובה המושקעת -../images/Emo18.gifחפירה

יצא לי מספר פעמים לטוס לחו"ל, ובשל מגבלות זמן, לוותר על יעדים שבאמת רציתי ולטוס למקומות אחרים והגעתי למסקנה שזה פשוט לא כיף! אנחנו אוהבים טיולים מסוג מסוים, וכשמתפשרים פחות נהנים. הפעם, התלבטנו לפני קבלת ההחלטה על הנסיעה כי ידענו שאין לנו הרבה זמן (אגב, יכול להיות שבן זוגי יחזור לארץ ואני אשאר עוד כמה שבועות). והבנו, שלצערנו, זה הזמן שיש לנו כרגע ועם זה נוציא את המירב. העונה לא מתאימה להרבה מקומות אחרים שמעניינים אותנו (נפאל למשל), והיינו יכולים לטוס למרכז אמריקה, לקוסטה ריקה/מקסיקו/גואטמלה, ולהספיק את כל המדינה, אבל... מרכז אמריקה פשוט לא מעניינת אותנו כמו דרום אמריקה. אז החלטנו ששווה לנו לטוס ולראות רק חלק, אבל להנות, מאשר לנסוע למקום ולא להתלהב ממנו, ואחרי הכל שלושה וחצי שבועות זה לא כזה מעט זמן... אנחנו לא ששים לקחת טיסות פנים, מכיוון שהתלבטנו בין ארגנטינה-צ'ילה לבין ניו-זילנד, וניו זילנד נפסלה בין היתר כי היא יותר יקרה. ההפרש במחירים הוא לא כזה קריטי, אלא בערך 2000 דולר, ואם נראה שנצטרך להתחיל לקחת טיסות פנים, מה שייקר לנו את הטיול בערך ב800 דולר (בערך שתי טיסות פנים לשנינו יחד), אז ייתכן ונוותר ונבחר לבסוף בניו זילנד.. אגב, אני חושבת שכשנוסעים לכמה חודשים, ויודעים שיש מלא זמן, אז נמרחים קצת יותר, מסתובבים, נשארים באכסניה, ובסופו של דבר אומרים ש"אין טעם לנסוע לארגנטינה לפחות מחודש וחצי". אני מקווה שכן נספיק לראות מה שמעניין אותנו. אין לנו כוונה לשהות בבואנוס איירס יותר מיומיים (לא אוהבים ערים), וטרקים- אנחנו לא חייבים לעשות טרק של 10 ימים, אלא יכולים להסתפק בטרק של 4, ואולי אפילו נחליט לשכור רכב כדי להתקדם מהר יותר ממקום למקום. בכל מקרה, אני בטוחה שנהנה

0 אור 0

New member
בהצלחה

אני בטוחה שתיהנו ועוד דבר שחשוב לטיול קצר - תכינו טוב את הטיול, אם אתם יודעים מראש לאיזה מקומות אתם רוצים להגיע (בערך כמובן - חלק מהכיף של איזור האגמים בצד הצ'יליאני היה שנסחפנו לנו עם האוטו השכור בלי לדעת בדיוק איפה אנחנו ופשוט עצרנו בכל מקום שבא לנו) ומה מומלץ בכל מקום, אז יותר קל. חוץ מלבלבל את המוח לנציגים שלי בארגנטינה, למשתתפי פורום דרום אמריקה של המטייל, גם הגעתי לחנות וישבתי שם עם סיפורי המטיילים וגם השגתי את ההנדבוק וחרשתי את האתר, כך שדי ידעתי את הנקודות העיקריות, וההמלצות של מטיילים , סוכנים וטוריסט אינפורמיישן בשטח היו רק השלמות ודיוקים.

שאלה קטנה לגבי הזמנת כרטיסים ואכסניות מראש

קודם כל תודה על התשובות! ואם אפשר עוד שתי שאלות קטנות. -זה בסדר אם אני אזמין את כל כרטיסי הטיסה והאכסניות כחודש לפני הטיול? אני רוצה לוודא סופית כמה דברים לפני ההזמנה ופוחדת להישאר בלי כרטיסים בכלל... -כמה בערך אמור לעלות לנו כל הטיול, (כאמור אנחנו זוג לא מפונק מדיי אבל בכל זאת נרצה לשכור רכב חלק מהזמן, טיסה פנימית, לטייל בכיף ולאכול מדי פעם במסעדות)? האם תכנון של 1500$ לכל שלושת השבועות, לכל אחד מאיתנו, לא כולל הכרטיס מהארץ, הוא סביר?

0 אור 0

New member
כרטיסי טיסה כן - אכסניות לא

(אלא אם כן את מצליחה להתקשר לאכסניות יותר עממיות דרך טלפונים שקיבלת מפה) המלונות שאפשר להזמין דרכן מקומות דרך האינטרנט יקרים בכמה דרגות מאשר האכסניות/מלונות עממיים שבהם אנחנו ישנו. כדאי אולי כן להזמין מראש את המלון ללילה הראשון , כי זו טיסה מאד ארוכה וקשה, ואת רוצה לדעת שיש לך איפה לשים את הראש אחרי הטיסה. אבל בהמשך הטיול, את פשוט מסתובבת ברחוב הראשי או שנעזרת בטוריסט אינפורמיישן כדי לחפש מקום שמתאים לך. למען הסר ספק, חוץ מפורטו נטלס ישנו תמיד במקומות קצת יותר איכותיים מזה של המוצ'ילר הישראלי המצוי - תמורת עוד 3-4 פזו ללילה, קיבלנו שירותים צמודים ומים חמים במקלחת, שם פשוט הגענו עייפים מדי, אז התפתינו להצעה של איסוף בטנדר של חוזה שחיכה למישהו אחר שנסע אתנו באוטובוס. אני לא יודעת את המחירים היום, כי בפעמיים האחרונות לא ישנו במלונות, אבל אני מניחה שהיחס של 60$ ללילה במלון מהאינטרנט לעומת 30 פזו באכסניה נקיה, די נשמר. תביאו בחשבון שאם אתם בימים של חג המולד במקום מאד תיירותי כמו קאלאפטה אז יהיה יותר קשה למצוא מקום והמחירים יקפצו, אבל חוץ מהשבוע הזה אין בעיה. לגבי הכסף - אני קצת לא מעודכנת במחירים של מטיילים, והמחירים מאד עלו מאז , כדאי שיענה לך מישהו עם טיול יותר טרי. אבל לפני 6 שנים 2000$ הספיקו לנו ל 4 אנשים (2 חודש ו 2 6 שבועות) בלארג' - כולל מסעדות, וטיסות פנים ורכב לשבוע ו 2 הפלגות כשהיינו בזוג ועוד נשאר כסף להשתולל בשוק באיפנמה בדרך לארץ.

מיקה2008

New member
אבל 3 שבועות וחצי זה למעט זמן?!

אלה אם יש לכם כסף לטיסות פנימיות אחלה סבבה כי אין מקום/זמן לאוטובוסים בזמן כזה קצר.

0 אור 0

New member
אפשרי אבל צריך להחליט במה מתמקדים

לא לנסות להקיף את הכל בשלושה שבועות, אלא להתמקד באזור אחד או שניים ולטייל בהם כמו שצריך. כמובן, חשוב לעשות את המרחקים הגדולים בטיסה, אפשר למשל להתמקד בפטגוניה - מברילוצ'ה ואיזור האגמים , טיסה לקאלאפטה עם גיחה לצ'אלטן או פורטו נטלס, עוד כמה ימים בבואנוס ואולי קפיצה לאיגווסו

../images/Emo51.gif רבה

יש לי כבר רשימת אתרים שמעניינת אותי (האמת, האתרים ה"רגילים"
), אני צריכה רק להסתכל במפה ולבדוק היכן הם ממוקמים ולפי זה אחזור עם מסלול מסודר

למעלה