ארגנטינה מתחזקת

iamyoda

New member
ארגנטינה מתחזקת

ב-2002, המילה ארגנטינה הייתה שם נרדף לכשלון ולקטסטרופה כלכלית. נסטור קירשנר, שנבחר לנשיאות לפני שלוש שנים, שיקם וחיזק את ארגנטינה, שמאז מתרחקת מהמערב, מהדקת קשרים עם מדינות הציר הלטיני ועם רוסיה ולאחרונה אף מחדשת את תוכנית הגרעין שלה. לראשונה מזה 13 שנה, שיעור המובטלים בארגנטינה יורד אל מתחת לעשרה אחוזים, במה שנחשב לנס כלכלי אמיתי, בעיקר לאור העובדה כי רק לפני ארבע שנים, הייתה ארגנטינה מצויה בסחרור כלכלי ופוליטי אדיר - ממשלות התחלפו כל כמה חודשים והכלכלה התרסקה. באותן שנים, המילה ארגנטינה הייתה שם נרדף למדינה בפשיטת רגל, הפשע השתולל ברחובות, המעמד הבינוי כמעט נמחק וארגנטינים בעלי אמצעים משכו את חסכונותיהם (אלה שהספיקו) וברחו מהמדינה. גם יהדות ארגנטינה סבלה קשות מהמשבר ויהודים רבים עלו לישראל. ייצוב השלטון ושיפור הכלכלה באותם ימים האבטלה הרשמית הגיעה לכדי 21% והמספרים הלא רשמיים היו, כנראה, גבוהים בהרבה. הפזו המקומי שהוצמד עד אז לדולר, נשחק לרמה של 3 פזו לדולר. בשנת 2002, לאחר קריסת הבורסה והבנקים, הצטמק המשק הארגנטיני ב-11% ריאלית. החוב החיצוני עמד באותן שנים על 178 מיליארד דולר - אחד הגדולים בעולם. לכתבה המלאה

MsUnderstood

New member
מגניב../images/Emo13.gif

גם לנו יש תקווה

a e q u i t a s

New member
יש עוד אותי אבל רק בעוד כמה שנים../images/Emo3.gif

יש עוד אותי בעוד כמה שנים, חחחחחח

a e q u i t a s

New member
השאלה העיקרית היא

השאלה העיקרית היא, האם ארגטינה חוברת לאט לאט לציר הלטיני הסוציאלט לאומני, האנטי-מערבי. זה אולי השאלה שמטרידה יותר מכל את מעצבי מדיניות החוץ האמריקאית.

a e q u i t a s

New member
זה חצי היריון חחחח../images/Emo6.gif

אני מאמין שבגדול כל אמריקה הלטינית נוטה לכיון השמאל, יש כאלה שנוטות שמאלה שמרני ויש כאלה שהם כבר פרצו שמאלה קיצוני, לאומני סוציאליסטי מוהבק. ארגטינה היא אחת המדינות שנוטה שמאלה, ממש כמו ברזיל היקפי הסחר שלהם עם סין ורוסיה הם ענקיים, גדולים יותר מהיקף הסחר בארה"ב... הם נשענים על מסגרות של הגוש הריכוזי ופה נובע הבעיה. אם זאת, הענקים הלטינים ברזיל וארגטינה רחוקים מאוד מצוו'באס, יש מדינות מוהבקות אחרות שעומדים בציר הלטיני כמו בוליביה, אבל בכל זאת יש מן סוג של בלימה, חצי בלימה - איך אוהבים לקרוא זה בארץ, חצי היריון חחחחח

Bill9

New member
טעות שלי

חשבתי שדברת על ונצואלה ולא על ארגנטינה. התכוונתי שונצואלה מובילה את השמאל הקיצוני.

a e q u i t a s

New member
צודק...

בהחלט וונצואלה מובילה את השמאל הלאומני, מאוד מעניין לראות איך השמאל הלטיני לאומני מתחבר עם איראן, נשיא וונצואלה קיבל מעמד של משקיף בליגה הערבית חחח. יש פה התחברות של כוחות אנטי-מערביים בהחלט תופעה מעניינת, צריכים לראות רק לאן היא תתפתח...

Bill9

New member
אויב אויבי הוא ידידי

זה קורה כל הזמן. איזה אינטרס יש לרוסיה, מדינה נוצרית שסופגת טרור איסלאמי ונאבקת בצ'צ'נים, לתמוך באיראן? נפט היא יכולה לקנות גם ממקורות אחרים. היא תומכת באיראן כי ארה"ב נגדה. כי פוטין על מנת לשחזר את כוחה של רוסיה, ימכור את העולם כולו. מה שבוש אומר כן- פוטין אומר לא. מה שבוש עושה לבן- פוטין עושה שחור. הכל כדי להראות שרוסיה עדיין על המפה וביכולתה להתמודד מול הענק האמריקני.

arnolD boy

New member
זה לא הכי נכון

זה גם בגלל שהיא קומוניסטית. אורן בטח יסביר את זה יותר טוב ממני

למעלה