ארדואן תוקף את ישראל: "תומך במאבק נגד הכיבוש בירושלים"

טליה ג

New member
ארדואן תוקף את ישראל: "תומך במאבק נגד הכיבוש בירושלים"

נשיא טורקיה האשים את ישראל בנקיטת מדיניות של אפרטהייד, והזהיר מפני שינוי בסטטוס-קוו. "כל יום שירושלים תחת כיבוש הוא עלבון", אמר. ארדואן יצא נגד המהלך להעברת שגרירות ארה"ב לירושלים ונגד חוק המואזין

http://news.walla.co.il/item/3063003

חשבתם שארדואן הניח לישראל ומצא נושאים חדשים להתעסק בהם? אז חשבתם...
אחרי הפסקה ארוכה וככל הנראה בפעם הראשונה מאז הסכם הפיוס בין טורקיה לישראל הסולטן ארדואן שוב מחליט לתקוף את ישראל, כאילו שלטורקיה אין מספיק בעיות משלה...

טליה ג

New member
משרד החוץ על דברי ארדואן: "מי שמפר זכויות אדם -שלא יטיף מוסר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4959241,00.html

כל הכבוד למשרד החוץ הישראלי, שלא מנסה לרכך את הדברים ולנקוט בנימה פייסנית. ארדואן הוא באמת האדם האחרון שיכול למחות על הפרת זכויות אדם, ושיבחן תחילה את היחס שלו לכורדים לפני שהוא מותח ביקורת על מדיניות ישראל כלפי הפלסטינאים!

moshe4474

New member
הבן אדם הזה צריך פסיכיאטר דחוף,

אם הוא לא רב עם מישהו, כניראה, ואולי בטוח שהוא לא מסוגל להרדם. הכורדים והרוסים כבר טיפלו בו, אם הוא ימשיך עם הכורדים הם יכולים ומסוגלים להגיע לא רק לחיילים הטורקים, אלה אף ליותר מקורבים לארדואן, לא רק זה ידענו שהוא יהיה הראשון שיתחיל עם השטנה והשינאה שלו הוא בוודאי יודע שרבים בישראל ממש לא האבו את ההסכם שנחתם בין טורקיה לישראל עם רודן שהפך מדינה דמוקרטית למדינה פשיסטית שהוא הראשון שמראה דוגמה שלילית ואיך להיות אדם שנוא על הבריות ארדואן הוא אדם פרנואיד מפני שהוא מפחד שהשלטון שלו יפול באחד הימים, על כן הוא דרש מהארופאים שהאזרחים הטורקים יצביעו במשאל העם המזויף שלו. הוא מפחד שהטורקים שמתגוררים באירופה ביום מן הימים יקומו נגדו, רק שלו ישכח שיש הרבה פועלים טורקים שעובדים פה בארץ, ויום אחד לא יהיה להם עבודה, אם זה מעניין אותו בכלל דברים כאלו.

טליה ג

New member
אין ספק שהוא מעורער בנפשו

אבל יחד עם זאת גם מאוד מחושב ואינטרסנטי, וזו כנראה אינה מקריות מדוע דווקא עכשיו הוא בחר להשתלח שוב בישראל.

מומלץ לקרוא את הפרשנויות של ד"ר אלון ליאל וחי איתן כהן ינרוג'ק ב"מעריב", מה עומד מאחורי התקף הזעם הנוכחי של ארדואן.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/877/108.html

moshe4474

New member
אני חושב שמאחורי התקפת הזעם של ארדואן עצמו

עומד אך ורק ארדואן עצמו לא השגריר הטורקי לא אובמה ולא אף אחד אחר היתר זה לעשות כתבה עם ניתוחים יפים שכביכול יש משהו הגיוני מאחורי ההתקפות האלו שלו עם הבן אדם הבזוי הזה אי אפשר להגיע לשום הסכם. הבעיה אצלו שהוא נשיא טורקיה המהולל מחמם את האווירה. כשליברמן בזמנו אמר שאי אפשר לעשות הסכם עם ארדואן, אמרו שהוא קיצוני, הוא לו היה קיצוני, הוא פשוט הבחין שאנחנו עושים הסכם עם אדם לא מאוזן, שבכל רגע נתון יכול להפר אותו, הוא לא בשביל הסכמים, ולמחוק אותו מהלקסיקון הזה. היה ברור מהתחלה שארדואן הוא זה שיוציא התקפות זעם על ישראל, ולא להפך זה.וזהו הסיגנון המיושן שלו. דבר שני לא למכור לטורקיה נשק בשום פנים ואופן, זה ילך נגד המלחמה בכורדים, ואולי גם לחמס ולחיזבאלה, שלישית לא להביא מספר גדול של עובדים זרים מטורקיה מפני שאנחנו מפרנסים את האויב שלנו ,וזה מה שבדיוק ארדואן רוצה שאנחנו נעשה לו מחוות והוא ירק לנו בפנים. זו ההתנהגות המוזרה שלו. דבר הכי חשוב להחרים את משחקי הכדורסל והכדורגל הם ביזיון בשבילנו, שורקים לנו בוז במהלך ההמנון, מקללים אותנ,ו זורקים חפצים למגרש, וכו וכו. זו גם הסיבה הקלה ביותר להביע שאת נפש גם מההתנהגות של האוהדים הטורקים, ולמחות על היחס שטורקיה נותנת לישראל. דבר אחרון לא לנסוע לשם, אפשר לנסוע לאיזור בקו וליתר ערי אזרביג"אן, האוכל הוא ממש טורקי פלוס, אווירה יותר טובה, ויחס הרבה יותר טוב. המחירים ממש נוחים ובתי מלון וצימרים ברמה הרבה יותר טובה מאשר של טורקיה. גם אווירה הרבה יותר אירופאית ובלילה בקו היא עיר האורות, שלקחה את התואר מפריס, בקיצור עכשיו שאנחנו רואים עם מי יש לנו עסק כדאי ועדיף להחליף מקום ואווירה.

moshe4474

New member
רק תראו עם מי יש לנו עסק

אתמול שמתי את ההצהרות של ארדואן בפורום ירושלים באינטרנט, והסתכלתי לפני כן כמה חברים יש לי, וכמה יורידו אותי בעיקבות הכתבות גם בטורקית וגם בספרדית. אמרתי לעצמי שעד 12 חברים יורידו אותי מקסימום, הורידו אותי חמישה, אבל אלו לא מהמגזר הטורקי לא של אוהדי כדורגל, ולא מחסידי ארדואן, אלו פשוט עד כמה שההגיון שלי אומר זה בגלל שאני נותן כתבות שמראות את ארדואן האמיתי, זה שלא נמאס לו לריב עם אף אחד, במשך שנים, בגלל זה שסותם פיות, ומשליך אנשים לכלא, בגלל שהוא רודף כבוד עם הצהרות שהוא לא חושב עליהם, ובאותו רגע מקבל תשואות, ללא יועצים ,ללא שום דבר, ולאחר מכן הוא מקווה שיאהבו אותו, גם לפני הביקורות המטופשות שלו לא אהבו אותו, לאחר מכן בטח שלא, בגלל הסיבות הללו הוא לא נבחר לנשיא טורקיה, הוא שכח למה הוא נשיא טורקיה, ואם אדם כזה ועם כזה שבמקום לסלוד להסתייג ולהתבייש באדם הזה מעריצים אותו רבים מתושבי טורקיה.

טליה ג

New member
זה תמיד מבהיל אותי מחדש!

לא ייאמן שכמה שארדואן מתגלה יותר כדיקטטור, סותם פיות ופוגע בחופש הביטוי, הטורקים רק מעריצים אותו יותר! לפעמים לא ברור לי האם באמת תומכים בלב שלם באידיאולוגיה שלו, או שבהיעדר מנהיג כריזמטי אחר, הוא האופציה היחידה.

moshe4474

New member
לדעתי צריך לקרות נס בכדי שטורקיה וישראל

יחזרו ליחסים נורמלים, בין שתי המדינות. זהו הסיגנון של ארדואן, לתקוף כמה שיותר, כמובן מילולית, כך הוא נוהג כלפי אירופה, כך הוא נהג כלפי רוסיה, וחטף על הראש, וכך גם הוא נהג כלפי ישראל, שכל ההסכם שעשינו עם טורקיה הוא הסכם כניעה. עכשיו ארדואן יכול להעליב לשקר להשמיץ לרמות, ומה שבא לו, אני זוכר שבראיון עם אילנה דיין הוא אמר לה שהסרטון שבו נראה כח של סיירת מטכל משתלט על אונית המרמרה זה הכל שקרים, ובהזדמנות אחרת אמר לה שאם היא רוצה שהראיון של לדחוק את נשיא טורקיה כלומר אותו לפינה לא כדאי. נכון בזירה המדינית הפנימית של טורקיה הוא נחל ניצחונות רבים, הוא ידע לסלק את כל יריביו ולהשתלט על כל המנגנונים של המדינה, בערמומיות. אבל ככל שהוא אהוד בתוך טורקיה, הוא שנוא מחוצה לה. בקשר לתיירות באזרביג"אן נכון לעכשיו הסחר איתה גדל בשנים האחרונות, לכן היו כניראה יותר פעילות מסחרית, זאת אומרת יותר טיסות, יוון בולגריה ואף גרוזיה הם מדינות שלא דומות לטורקיה, מבחינת מאכלים שפה ואוירה ותרבות, מי שרוצה את הדברים הללו נכון במחיר יותר יקר, אין ספק שאזרביג"אן זה המקום.

טליה ג

New member
אני נגד הכללות או חרמות נגד עם שלם

יש טורקים חמומי מוח, מעריצים שרופים של ארדואן, שניזונים מהשקרים שלו ומההסתה האנטי-ישראלית, אבל לעומתם יש הרבה טורקים שפשוט רוצים לחיות בשקט ולהתפרנס בכבוד, ואלו בעצם הרוב! אני לא הייתי נוסעת עכשיו לטורקיה, בעיקר מפני שהיא יעד מועד לפיגועים הן מצד דאעש והן מצד המחתרת הכורדית, ועכשיו כשארדואן שוב חזר להתלהם נגד ישראל, לא הייתי ממהרת לנסוע לשם גם אם לא הייתה נשקפת שם סכנה.

מבחינת התייר הישראלי שאוהב נופשונים קרובים בקלאבים מפנקים ובמחירים מצחיקים, אני לא חושבת שאזרבייג'אן מהווה תחליף. בשנים האחרונות בולגריה ויוון החליפו את טורקיה בלית ברירה.

למעלה