ארה"ב בין שתי מלחמות עולם (שאלות)ו

ארה"ב בין שתי מלחמות עולם (שאלות)ו

יש לי בגרות ב13 ביוני ומתכנות ביום ראשון הקרוב אז יש לי כמה שאלות על ארה"ב בין שתי מלחמות עולם. וכמובן שאני ניגש לבחינה על היסטוריה חלק ב. טוב לשאלות: מה היא הסיבה להתנתקות (לא התנתקות אצלינו...) של מדינות רבות (כ40 במספר) מבסיס הזהב בתחילת שנות ה30? ואיך זה השפיעה על הסחר העולמי ועל הכלכלה האמריקאית ועל אמריקה בכלל? הודה לכם אם מישהו יוכל להסביר לי את מה שאלתי. תודה

אני ממש לא מתכוון להתחיל בשיעור

כלכלה. (אבל הנה קישור, אם בא לך) מה שחשוב מבחינתנו הוא: במשך מאות שנים התבססה כלכלתן של מדינות על כמות הזהב שבידי אותה מדינה. זאת אומרת, משינה לא הדפיסה יותר כסף מכפי שוויו של הזהב שבמחסניה. הסיבה לניתוק מבסיס הזהב היתה הרצון של המדינות להרחיב את כלכלתן מעבר למגבלות הזהב שברשותן. משמע, מדינות הדפיסו יותר כסף מאשר יכלו לגבות במקרה חירום. ההדפסה של כסף ללא תלות בבסיס מסויים יצרה פיתוי להמשיך ולהדפיס, כל אימת שהמדינה נקלעה להוצאות חריגות. וזה כמובן הוליך למציאות אינפלציונית. נא לא להיבהל, מה שאנחנו אמורים לדעת הוא שההתנתקות מבסיס הזהב היתה אחד הגומים המאיצים לאינפלציה אשר פקדה את רוב העולם בתקופת המשבר הכלכלי הגדול

משינה = מדינה, גומים = גורמים

כן, כן. (לרשום ביומן: קורס הקלדה עיוורת) לילה טוב לכולם, נתראה מחר

תודה רבה לך

אני לא צריך סיכומים בכלכלה (אולי בהזדמנות). רציתי רק להבין את הרקע לדברים והגיון בדבר. כי אני לא אוהב לשנן משפטים שלמים ואלמנת שהוכל לכתוב את זה במילים שלי אני צריך להבין את משמעות הדברים. בכל מקרה שוב תודה עזרת לי מאוד

למעלה