ארה"ב בשינוי מדיניות - איראן וגרעין

a e q u i t a s

New member
ארה"ב בשינוי מדיניות - איראן וגרעין

מזכירת המדינה אמריקאית ,הודיעה הערב במפתיעה על שינוי מדיניות כלפי איראן.קונדוליזה רייס, אומרת כי לטהרן יש זכות לאנרגיה גרעינית לצרכי שלום, וכי וושינגטון מוכנה לפתוח עימה בשיחות בתנאי שתשעה את העשרת האורניום ופעולות רגישות נוספות. מאז ההפיכה האיסלאמית ב-1979 באירן לא קיימה עימה ארה"ב שיחות. האם השמועות שיוצאות מוושינגטון בדבר העברת נושא הטיפול הצבאי באיראן לידי הנשיא הבא נכון? האם ההימור של איראן והתגרות המתמשכת בגלל הערכתה שארה"ב סבוכה בעיראק לא תצא למלחמה גם באיראן? האם הנפט האיראני משמש כערובה לביטחונה ולאי התקפתה על ידי המערב? או שמא הנשיא בוש משאיר את העבודה לישראלים?
 
חכם מאד

להעשות כל מה שצריך כדי לדחוק את האירנים לפינה מאחר והם משחקים על עמימות ומסרים סותרים כדי למשוך זמן, וכן כדי לאחר את הקהילה הבינלאומית עד כמה שניתן, כלומר ארה"ב ואירופה (סין ורוסיה תמיד יגידו ההפך, זה לא משנה מה הנושא), ברור שהדיפולמטיה תכשל, ברור שאירן תסרב לכן צריך לשחק על הדיפלומטיה עד הסוף להשגת הלגיטימציה הדרושה שלבידוד כלכלי ומדיני, סנקציות ולבסוף פעולה צבאית משולבת.
 
זה לא שינוי מדיניות, זו טקטיקה

המבוססת על הנחת עבודה שאירן לא תשתף פעולה ואכן היא באמת לא משתפת, אולי ארה"ב מבינה שלא נותר יותר מידיי זמן וחייבים להזדרז ולמצות את העיניין הדיפלומטי הכל כך סתמי וחסר תועלת וללכת קדימה, כמה שנים העולם צריך לצאת עם יוזמות ולהתכנן שהאירנים יפסיקו, הרי אין לזה כל סיכוי, אי אפשר לקנות בכסף שאיפות פונדמנטליסטיות על מלחמה ב"כופרים" וב"אוייב הציוני".
 

a e q u i t a s

New member
אני מסכים איתך

אני מסכים איתך, זה שינוי מדיניות טקטית, על מנת להכשיר את הקרקע למדיניות יותר אגרסיבית, הן פוליטית, כלכלית או אפילו צבאית. אם זאת מתחזקים השמועות מהפנגטון שמתנגדים לתקיפה אמריקאית כל עוד לא הושגה הכרעה בעיראק. אני מניח שהמטרה היא ליישר קו עם EU3, מדינות אירופה המובילות. בכל מקרה - יש לי הרגשה שארה"ב לא הולכת לקראת מהלך צבאי, לטוב או לרע.
 
"החלון למו"מ פתוח לזמן קצוב"

"החלון למו"מ פתוח לזמן קצוב"
נכתב ע"י: אריאל שמידברג

לא יינתן זמן רב להחליט בנוגע לחבילת ההטבות שהוצעה תמורת הפסקת העשרת אורניום * רייס: "אירן חייבת להשיב תוך שבוע" * אירן: לא נפעל תחת איומים

ארה"ב מזהירה את ממשלת אירן ומזכירה לה כי לא יינתן לה זמן רב להחליט בנוגע לחבילת ההטבות שהוצעה לה, תמורת הפסקת פרויקט הגרעין. בארה"ב דואגים להדגיש (יום ו´, 2.6.06) כי חלון ההזדמניות לקיום מגעים דיפלומטיים לא יישאר פתוח זמן רב וכי אירן תיענש אם לא תחליט במהרה.

"זה חייב להיות השבוע", אמרה מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, בראיון לרשת NBC, בהתייחסות לתשובה שאירן אמורה לספק בנוגע לתוכנית "המקל והגזר" שהוצעה לה מצד ששת המעצמות שנפגשו בווינה, בירת אוסטריה, ביום ה´.

ההחלטה, הכוללת חבילת תמריצים - עליהם הסכימו חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם, יחד עם נציגים מגרמניה, כוללת מנגד גם עונשים למדינתו של מחמוד אחמדינג´אד, במידה וזה לא יסכים להספיק באופן מייד את העשרת האורניום, שלדעת המעצמות, ישמש את אירן בעתיד ליצור של פצצה גרעינית.

לפי הערכות, ההצעה לאירן תימסר באופן רשמי מידי צרפת, בריטניה וגרמניה - שלוש המדינות מהאיחוד האירופי שניסו לקיים מגעים עם אירן בנושא בחודש אוגוסט 2005. אירן תקבל הזמנה להתחיל ולקיים מגעים תוך ימים ספורים.

רוסיה וסין, שתיהן בעלות זכות להטלת וטו במועצת הביטחון, צפויות גם הן להצטרף למגעים עם טהרן. שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, אמר כי ההצעה לאירן עליה הסכימו החברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם אינה כוללת איום בשימוש בכוח צבאי. "אני יכול לומר באופן שלא משתמע לשתי פנים שכל ההסכמים מהפגישות אתמול שללו שימוש בכוח צבאי בכל הנסיבות", אמר. לברוב הוסיף: "לא נקבע דד-ליין לתשובת אירן", אבל הוא טען כי זו צפויה להשיב תוך מספר ימים.

כזכור, ארה"ב הודיעה השבוע, במפתיע, כי היא תסכים לקיים מגעים דיפלומטיים עם טהרן. ארה"ב ואירן לא ניהלו שיחות רשמיות מאז ניתוק היחסים ביניהן לאחר ההפיכה האיסלאמית במדינה, ב-1979. בשבועות האחרונים שללו דיפלומטים אמריקנים אפשרות לפגישה בין נציגים משני הצדדים, אבל המכתב ששלח נשיא אירן לנשיא ארה"ב לפני כמה שבועות, וסידרה של פרסומים על מאמצי אירן להגיע להידברות, אילצו את הממשל לקבל החלטה.

רייס אמרה בראיון לתוכנית רדיו בארה"ב, כי היא מוכנה להיפגש עם עמיתה האירני, מנושר מותקי, כל עוד טהרן תסכים להפסיק את העשרת האורניום.

שר החוץ הגרמני, פרנק וולטר סטנמייר, אמר כי הוא בטוח שבעתיד הקרוב עוד יהיו סימנים בולטים שיצביעו על הצלחתה העתידית של התוכנית: "כולנו תקווה כי בצד האירני ירגישו מחויבות וישקלו היטב את ההזדמנות שניתן לה". "קיימת חשיבות גדולה לכך שארה"ב צפוייה ליטול חלק בשולחן המשא-ומתן".

בהודעה שנמסרה ביום ה´ מטעם המעצמות שהשתתפו בפגישה בווינה, נמנעו הצדדים מלדווח על פרטי ההסכמות, לרבות אילו תמריצים יינתנו או יוצעו לאירן. דיפלומטים שיצאו מהפגישה מסרו כי חבילת ההטבות תיכלול, ככל הנראה, סיוע לפיתוח תשתיות האנרגיה באירן והטבות כלכליות נוספות.

נציגי המדינות חששו כי אירן תסרב לקיים מגעים אם הם יפרסמו באופן מפורט את הסנקציות שיינקטו נגשדה אם היא תסרב.

"אנו מוכנים להתחיל לקיים מגעים דיפלומטים עם אירן אם זו תפסיק כל המהלכים להעשרת אורניום. אם אירן נענית לקראיה ומסכימה לקיים מגעים, אנו נספיק כל פעולה נגדה מטעם מועצת הביטחון", אמרה שר החוץ הבריטית, מרגרט בקט.

אירן, מצידה, ממשיכה לטעון ללא הרף כי תוכנית הגרעין שלה מיועדת אך ורק לייצור אנרגיה גרעינית, וללא לייצור נשק גרעיני. שר החוץ האירני, מנושר מותקי, קיבל בברכה את רצונה של ארה"ב לקיים מגעים עם מדינתו, אולם ציין כי לא יעשה כך תחת איומים או תנאים כלשהן.

ג´ון נגרופונטה, ראש המודיעין האמריקני, אמר כי אירן תייצר פצצה גרעינית כבר בשנים הקרובות: "אנו מעריכים כי בתחילת העשור הבא או באמצע העשור הבא, אירן תהיה מוכנה לייצר פצצה גרעינית".

עודכן ב- 02/06/2006 22:37:00
 
צרות של חוליגנים,

המתלבטים איך לחלק ביניהם את ה"עבודה". אגב, האם מישהו יודע, אם לישראל יש נשק גרעיני? ולארה"ב?
 

a e q u i t a s

New member
אני לא כל כך מבין את נקודת המבט שלך

אני מנסה להבין, את נקודת המבט שלך במשבר הנוכחי בין המערב לאיראן, ומאוד קשה לי להבין לאן אתה חותר. האם איראן גרעינית מבחינתך היא התפתחות חיובית או שמא התגרענות האיראנית היא אלמנט מערער יציבות אזורית / עולמית?
 
הסבר:

מי מינה את ארה"ב וגרורותיה לשופטים? האם ההתחמשות הגרעינית של ארה"ב ושל ישראל "מוסיפה יציבות" לאיזור? טול קורה מבין עיניך! זה די מצחיק, שהגנב צועק "תיפסו את הגנב"! אדרבא! העמדה שלי היא פירוז העולם כולו מנשק גרעיני, כולל המזרח התיכון, ואיסור מוחלט של יצור והפצת נשק כזה.
 

a e q u i t a s

New member
פירוז כלל עולמי של נשק גרעיני

פירוז כלל עולמי של נשק גרעיני, גם מבחינתי הוא החלופה הטובה ביותר שיש. הרי זה ידוע שאלמנט הגרעין הוא גורם המערער יציבות, השאלה האם הדבר הזה אפשרי? האם רוסיה, צרפת, סין והודו גם הם יפרקו את ארסנל הנשק הגרעיני שעומד בראשותם? התשובה היא לא, אך בניגוד למדינות שחברות במועדון הגרעין, איראן היא מדינה שחורטת על דגלה, ודואגת לייחצן עצמה כמובילה המפכה האיסמלאמית, היא לא מתביישת או מסתירה את אהדתה להשמדתה של מדינת ישראל, ואף תומכת כלכלית באירגוני טרור שיעיים ברחבי המזרח התיכון כולו. מפה מתחיל הבדל הדק, בין הגרעין הפקסטיני (שכידוע גם היא מדינה מוסלאמית) לבין איראן, זכותה של מדינה להחזיק נשק גרעיני, למרות כל השלכות הפוליטיות, ביטחוניות, כלכליות ופסיכולוגיות, אך שים לב שהתנגדות לא היתה כה עזה לגרעין הפקסטיני או הודי בניגוד מוחלט לתוכנית הגרעין האיראני - כי פה יש השלכות קיומיות ברורות.
 
בנוגע לפירוז העולמי מנשק גרעיני,

הרי כבר ברה"מ של ברז'נייב העלתה רשמית הצעה זו, אשר נדחתה ע"י המערב, בטענה שאי-אפשר לפקח על ברה"מ. אח"כ גם גורבצ'וב חזר על ההצעה, ושוב המערב התעלם ממנה, למרות שגורבצ'וב פתח את שערי המדינה לכל דיכפין (ואפילו מסר לאמריקנים את התרשים המפורט של מכשירי ההאזנה שהוטמנו בעבר בשגרירות האמריקנית במוסקבה, וזו בזמן שבוושינגטון היו בעיצומן העבודות לחפירת מנהרת האזנה מתחת לשגרירות הסובייטית
). אינני יודע מהי עמדת רוסיה כיום, כאשר המערב מהדק עניבת-חנק סביבה, ומארגן מהפיכות אנטי-רוסיות אצל כל שכנותיה, אבל אני משער שהיא תומכת גם כיום בפירוז עולמי. בכל מקרה, אין שום סיבה שלא נסכים לפחות לפירוז אזורי. ובכל מקרה אין לנו זכות לדרוש משהו מאחרים, כאשר אנו עצמנו איננו מקיימים דבר זה. אירן מדברת הרבה, אבל מי שתוקף, כובש, מדכא וגוזל אדמות מאחרים זה בינתיים אנחנו. מדוע ארה"ב לא יצאה באורח כה נחרץ נגד החימוש הגרעיני של הודו ופקיסטן? מאותה הסיבה שהיא לא יצאה נגד החימוש הגרעיני של ישראל. כל הארצות הללו הן בצד של הבריון העולמי ארה"ב.
 

tapr

New member
אין מוסר בין מדינות

יש אינטרסים. אין "סוציאליזים בין-מדיני", יש דארוויניזם: החזק יכול להפעיל יותר כוח והחכם משגשג.
 

a e q u i t a s

New member
תלוי על באיזה גישה אתה מאמין

אני מאמין שזה דיי תלוי באיזה תיאוריה אתה מאמין,
ליברליזם הטוען שטבע האדם הוא טוב, ולכן בני האדם מסוגלים לעזור זה לא זה ולשתף פעולה בזכות תבונה אנושית, חינוך והרוח המוסר...
או התיאוריה השנייה הראליזם שטוען שבני האדם מטבעם מרוכזים רק בעצמם, פגומים מן הבחינה המוסרית, ואינם יכולים להתשחרר מן האמת האכזרית שהם נולדו לדאוג לעצמם...
 

iamyoda

New member
נשק גרעיני הוא לאו דווקא גורם

מערער. קיומו מנע מלחמה עולמית בין בריה"מ וארה"ב, וריכך סכסוכים אחרים בהם היו מעורבות מדינות אחרות. השאלה היא מי אוחז בנשק שכזה. מי שמחזיק בו רק להרתעה ולהגנה, ישתמש בו כמוצא אחרון אם בכלל. מי שהשיג את היכולת הגרעינית לצרכים התקפיים, כאן קיימת אפשרות שהוא יעשה שימוש בנשק כזה. נשק גרעיני מסוגל למחוק או לפחות להכות בצורה אנושה מדינה קטנה. השאלה האם קיימת מדינה קטנה המאוימת בהשמדה חדשות לבקרים בידי מדינה אחרת המנסה להשיג נשק גרעיני...
 
העובדה שהיא חזקה ושהיא מעצמה

מינתה אותה, היא מספיק חזקה ומשפיעה שהיא לא צריכה "מינוי" מאף אחד, אולי עכשיו היא למדה לקח מעירק ומשתפת פעולה עם אירופה. וואלה את בעד פירוז העולם מנשק גרעיני? "אני בעד שלום עולמי ולהאכיל את כל הרעבים בעולם..." מי יאסור על הפצת הנשק?, מי יאכוף את זה?, לא יהיה פירוז כזה לפני שמדינות טוטאליטריות, פודנטליסטיות יתפרקו ממנו, אז תשכח מזה, זה לא מציאותי.
 
למעלה