ארה"ב וסומליה

אילנדיל

New member
ארה"ב וסומליה

שלום לכולם, אמנם השאלה לא קשורה באופן ישיר לפורום, אבל חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי בכל זאת.. ב 1993 ערכה ארה"ב מבצע צבאי רחב בסומליה, שהיה כישלון מר - שני מסוקים אמריקאים הופלו, ו 18 חיילים נהרגו (אאל"ט). בטלויזיה נראו תמונות קשות של התעללות בגופות חיילים אמריקאים, ושבויים (מזכיר משהו..?). בסופו של דבר, החליט קלינטון שהוא חייב לשים לזה סוף, ובתחילת 94 חזרו החיילים לארה"ב. השאלה שלי היא, האם הושג משהו במבצע בסופו של דבר? אאל"ט, המבצע העיקרי היה תפיסת הטרוריסט איידיד (זה שמו נכון?), הוא כמובן,לא נתפס.. האם הושג בסופו של דבר משהו במבצע? ומדוע ב 93 החליטו פתאום האמריקאים לתפוס אותו? סילחו לי אם טעיתי בפרטים.. אילן

thepoper

New member
אני לא חושב שבסוף הם השיגו משהו...

אבל המטרה לא היתה "פתאום לתפוס את איידיד" אלא הם נכנסו בעקבות מלחמת אזרחים שהתעוררה שם (מזכיר משהו..?). המטרה הרשמית כמובן היתה "הצלת בני החורין בסומליה מפניו של הטרוריסט" או משהו... אבל בדוגרי הם רצו לנצל את ההזדמנות בשביל למנוע להיות מעורבים בשילטון החדש שיקום (מזכיר משהו..?4X) בכל מקרה, לא נראה לי שחוץ מההרוגים האלה הם השיגו משהו. אם אני לא טועה, זה גם הפעולה הראשונה שיוחסה לא רשמית לבן-לאדן. הוא זה שהביא להם את הטילי כתף וגם לימד אותם להשתמש... בנוסף לנשק הרגיל שהעביר להם אבל לטילי כתף היה מטרה ידועה ובטח לא נגד צבא סומליה... בכל מקרה, שיהיה בכיף ושארה"ב תהנה מלטבוח אט אט בחילי בריטניה... לפחות הם צוברים הורדות...

למעלה