ארה"ב תתמוך במדיניות של אולמרט

נכתב ע"י: הדר פרבר

אמרה כי ארה"ב אינה שוללת תמיכה בצעדים חד-צדדיים נוספים מטעם ישראל, אך ארה"ב תעדיף "לראות פתרון המתקבל בדרך של משא-ומתן" ולא באופן חד-צדדי

שרת החוץ האמריקנית, קונדוליזה רייס, אמרה היום כי ארה"ב אינה שוללת תמיכה בצעדים חד-צדדיים נוספים מטעם ישראל, כשהיא מתייחסת למה שאחרים הציגו כביקורת נגד מ"מ רה"מ אהוד אולמרט, כלומר הצבת גבולות קבע למדינת ישראל.

רייס ענתה לשאלות כתבים ואמרה, כי גם תוכנית ההינתקות, בה תמך הממשל האמריקני, היא למעשה אקט חד-צדדי, אך הוא תואם עם הפלשתינים. השרה הרחיבה ואמרה: "על-פניו, אני לא יכולה להגיד שאנחנו לא חושבים שיש ערך כלשהו לתוכנית הישראלית. אני לא יכולה להגיד שאנחנו תומכים בה, כי אני עדיין לא יודעת. עוד לא הספקנו לדבר איתם ולראות מה הם מתכננים".

ניכרת היתה הסתייגות בדבריה של השרה, במידה מסוימת, כך גם בדבריה, כי ארה"ב תעדיף "לראות פתרון המתקבל בדרך של משא-ומתן".

הפלשתינים טוענים, כי התוכנית גוזלת מהם אדמות אשר נכבשו, לטענתם, במהלך מלחמת ששת הימים. מנגד אומר אולמרט, כי התוכנית היא למעשה המוצא האחרון, בשל הקיפאון בתהליך השלום ובעיקר בשל נצחון החמאס בבחירות ברשות הפלשתינית. בהקשר זה אמרה רייס, כי קשה לדמיין מו"מ עם החמאס, אשר אחראי לעשרות פיגועי התאבדות בישראל, אלא אם יכיר בזכותה של המדינה היהודית להתקיים, יודיע על הפסקת האלימות ויכבד הסכמים קודמים אשר נערכו בין שני הצדדים. אם אכן יתקיים מו"מ, כך הוסיפה, "אתה חייב שיהיו שני שותפים והממשלה הפלשתינים אינה מקבלת את התפיסה של פתרון באמצעות מו"מ".

כידוע, מגדירה ארה"ב את החמאס כקבוצת טרור. לאחר בחירת החמאס בינואר, הודיעה מחלקת המדינה האמריקנית כי תשקול מחדש את הסיוע לרשות הפלשתינית. רייס אמרה, כי בחינה זו כמעט הושלמה. היא חזרה ואמרה כי ארה"ב תבדוק מה היא יכולה לעשות כדי להגביר את הסיוע ההומניטרי ללא תמיכה בחמאס. "אנחנו מנסים להיות נדיבים ככל הניתן לעם הפלשתיני ואנחנו יודעים שיש להם צרכים הומניטריים חמורים", אמרה השרה והוסיפה: "אמרנו מלכתחילה כי אנחנו לא עומדים לקצץ בסיוע במזון, סיוע לפליטים או סיוע רפואי".

בתוך כך ביטלה השרה ביקור שתכננה במסגד Blackburn במחוזו של שר החוץ ג´ק סטרו, בשל איומים מצד מפגינים מוסלמים.

עודכן ב- 30/03/2006 16:05:00

למעלה