ארוחה איטלקית של מאקי

קישלורן

New member
ארוחה איטלקית של מאקי

לבקשתה של מאקי אני מצרפת קובץ וורד עם פירוט הארוחה האיטלקית שהוכנה ב-13.12.03. להנאתכם,
 

wan

New member
ועכשו הקישור גם פה. איזה יופי

תודה קיש ומאקי.
 

קישלורן

New member
אופס . . .

משום מה הקובץ ממאן להשתדך להודעה . . . ארוחה איטלקית – 13.12.03 – מאקי פוקצ'ה לקלצונה עגבניות בשמן זית פלפלים בחומץ פרוסות חצילים בתחמיץ מרק מינסטרונה פולנטה רוטב פטריות רוטב תרד רוטב בולונז מוסקה שאינה איטלקית אבל . . . לזניה סלטים שהיו בארוחה סלט תירס סלט עגבניות סלט חסה ריזוטו טירמיסו קינוחים נוספים שהיו פוקצ'ה הערה אחת בעצם שלוש הצליח חבל"ז. עשיתי בתבנית חד פעמית עגולה ויצא ממנה בקלות אפיתי בצהרים ובערב רק 8 דקות אחרונות לפני השולחן בצקובי - בצק מושלם לא רק לפיצה מומלץ מומלץ מומלץ: פוקצ'ה, פיצה, לחמניות, לחמים ואפשר גם מתוקים! אני הוספתי כף מלח במקום כפית כי אני אוהבת מלוח אבל אם הולכים לפי ההוראות בדיוק יוצא בצק ניטרלי ותמיד אפשר להוסיף יותר סוכר. הוא ממש תופח בין האצבעות תוך כדי לישה ולא, זה לא יותר מדי שמרים ואין טעם לואי שלהם. גם אין צורך לתת לו שעתיים תפיחה ראשונה (אולי בחורף או בבית ממוזג ) אצלי אחרי 15 דקות כבר הכפיל את הנפח הכפול שלו- ממש משוגע רכיבים: המתכון הבסיסי: 1 קילו קמח 3 כפות שמרים יבשים 4 כפות סוכר כפית שטוחה מלח 3 כוסות מים 3 כפות שמן זית (חצי כמות כזו הספיקה לי לשלוש תבניות חד פעמיות מלבניות קטנות 20*15 מאלומיניום שקונים בסופר) אופן הכנה: מערבבים הכל לבצק נוח לעבודה בכלי חצי כדורי בתנועה סיבובית. טיפ של eingedi: עדיף להוסיף מעט יותר מים מן הרצוי בהתחלה ובמידת הצורך להוסיף אח"כ קמח אם הבצק דביק מדי. אם חסרים מים, קשה להוסיף אותם אח"כ… לשׁים על משטח מקומח קלות הרבה זמן (לפחות 10 דקות). טיפ של eingedi: לעצום את העיניים ולדמיין שהבצק הוא מישהו/י שהייתם רוצים לעשות לו/ה מסאז'... מתפיחים במקום חמים בקערה מכוסה (כיסיתי בניילון נצמד והבצק "עבד" יופי) בין שעה לשעתיים. אני השהיתי שעתיים בזמן עיסוקיי האחרים. טיפ של eingedi: לא חשובה כ"כ העובדה שהבצק מכפיל את נפחו כמו העובדה שהוא "נושם", "עובד"... מוציאים את האויר מן הבצק המותפח (אפשר עם אגרופים), חותכים אותו לחתיכות רצויות: חתיכה אחת לכל "מוצר" סופי. לפוקצ'ה מעצבים את הבצק בעזרת האצבעות לצורה הרצויה, לפי צורת התבנית. טיפ של eingedi: בשלב זה, להשתדל לא למעוך את הבצק יותר מדי. שמים בתבנית משומנת, מורחים מעל שמן זית בנדיבות ומה שרוצים (שומשום+מלח גס+זעתר, שומשום+מלח גס+קצח, רצועות פלפלים מטוגנים בשמן זית - במקרה זה אפשר לחסוך בשמן שמורחים בהתחלה כיוון שיהיה מספיק שמן מהטיגון - ששמים על הבצק ומשקיעים לתוכו). בעזרת האצבעות, "מחוררים" את הבצק. מתפיחים שוב בין חצי שעה לשעה, אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מ"צ עד לקבלת צבע זהוב עמוק (כשלושת רבעי שעה, אבל אל תקחו זאת כ"תורה מסיני"). טיפ של eingedi: נקישה עם האצבעות על הפוקצ'ה אם היא מוכנה, אמורה להפיק צלילים חלולים. לקלצונה עובדים על משטח מקומח היטב. בעזרת הידיים, מותחים את הבצק מכל הכיוונים ומרדדים אותו דק-דק-דק, עד שהוא כמעט נקרע, ליריעה בגודל כפול מגודל התבנית. מניחים חצי ממנו על תבנית משומנת, מפזרים מעל בנדיבות את המילוי שרוצים (אני עשיתי עם גבינה בולגרית מפוררת, שמן זית וזעתר. יצא מדהים). סוגרים עם החצי השני ומורחים מעל שמן זית ושומשום, קצח וכו'... אפייה כמו מקודם. טיפ של ארנון הרשקוביץ: בפּוֹעל, זה הרבה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע הערות: הבצק שהכנו בסדנא, ממנו הכנו: לחם, פוקצ'ה, פיצה, לחם ממולא בצל (פשוט להיט), קלצונה (דמוית פיצה דקה עם כיסוי) ומיני-קלצונה (דמויי סמבוסק). מקור המתכון: eingedi הערות למאקי ממני (אילת) על הבצק לפני שאת מכניסה לתנור אפשר לשים...שמן זית + מלח גס + עשבי תיבול... שמן זית + מלח גס + שום שמן זית + פלפלים קלויים + זיתים... ככל העולה על דעתך...הבצק הזה הוא קסם..הייתי מנסה חופשי
 

קישלורן

New member
סליחה על הבלבול

ועל הקובץ הכפול - יש לי תירוץ טוב. תודה לשבלול על צירוף השרשור. טכנית לא יכולתי לצרף את השרשור (קיבלתי הודעת שגיאה).
 

מאקי

New member
קישלורן תודות

ואני בכלל לא ידעתי על הכבוד שנפל בחלקי להופיע בשרשור אני רוצה להודות לנ. היא קישלורן שטרחה בשבילי להעביר לכן את זה כי כידוע ארוחה איטלקית היא הפתרון לארוחה שבה מנעד הגילאים בין שנתיים ל80 ומצד שני רציתי אופי וחגיגי ומגוון ושוב תודה לקיש
 

צוצונת

New member
פששש... מאקי הארוחה האיטלקית

שלך מעוררת תיאבון . אני שומרתת הזכות להטריד אותך בנושא כי עוד יום מעט בני הבכור חוגג 21 ואיטלקי זה המטבח האהוב עליו אז אולי נפתיע אותו... לכמה אנשים הוכנה הארוחה הזאת?
 
למעלה