ארוחה בשרית ב100 ש"ח לא כולל יין..

ארוחה בשרית ב100 ש"ח לא כולל יין..

בימי חיי פגשתי לא מעט שפים בעולם וגם בארץ . לא שאני ידיד נפש שלהם אבל החלפנו כמה מילים בעיקר בעניני בשר שזה מקצועי.לאחרונה פגשתי שף ידוע מהטלוויזיה ושאלתי.מדוע השף הידוע יואל רובשון הצרפתי .מקפיד להביא בסוף תוכניתו. לפני שהוא אומר ""וכמובן בתאבון"" בצרפתית.את מחיר המנה. לא קיבלתי תשובה וזה ברור גם למה .אם אתה מביא לתוכנית .לוקוס. או כתר כבש .שמחירם גבוה אתה נמנע מהבאת מחיר. ולכן לקחתי על עצמי פרויקט..להביא ארוחה .צנועה ואת מחירי המרכיבים ארוחה בשרית לארבעה אנשים גולש הונגרי המרכיבים שני ק"ג בשר (מס 8 ) שריר.......40 ₪ שני ק"ג תפוחי אדמה................10 ₪ שני בצלים שני פלפלים אדומים עבים מעט שמן ראש שום פלפל שחור פפריקה.רצוי הונגרית חריפה ומתוקה................עוד 20 ₪ תוספת פיקנטית סלט מלפפונים..הונגרי שני ק"ג מלפפונים וק"ג בצל.רצוי ירוק..............10 ₪ וכמובן לחם דגנים כהה......10 ₪ אופן הכנת הגולש.תחילה חולט את הבשר חותך לקוביות (שני ס"מ) מטגן את הבצל..כשהוא זהוב מוסיף רצועות הפילפל האדום לאחר מכן את השום. ואז פנימה את הבשר.לא סוגר שום דבר.מטבל מכסה במים להשגיח שהמים לא יגיעו לרתיחה .ממש כשהמים רותחים להקטין את האש.לקראת סיום נוסיף את הבולבוסין (ת"א) ולאחר מכן נטעם ונשפר טעם. אציין שמספר הגרסאות לגולש כמספר הערים בהונגריה סלט מלפפונים הונגרי חותכים את המלפפונים לפרוסות (בעובי שתי פרוסות גבינה) יש שמקלפים אנחנו לא . ועכשיו חותכים את הבצל לאותו עובי ממליחים במלח גס.לא להגזים מערבבים .ונותנים לנוח בינתים מכינים את הרוטב. חומץ .אני משתמש במיץ לימון מדללים במים מעט שמיר אם יש או גרגרי קימל מעט סוכר לשבור את החמיצות .לא מלח המלפפונים יהיו מספיק מלוחים. מכינים מספיק רוטב שיכסה את כל המלפפונים היטב. לאחר כחצי שעה אם ממהרים סוחטים היטב בשתי ידים את תערובת המלפפונים והבצל ולתוך הרוטב לאחר זמן מה המלפפונים סופגים .לאחר הסחיטה לפני הטבילה לטעום את המלפפונים שלא יהיו מלוחים מדי צ'י
 
למעלה