ארוחה ב"נחי ובטי מבשלים" ברמות
כמו שאולי אתם זוכרים, נסענו לסופשבוע ברמת הגולן (לא נתתם לי המלצות לארוחת בוקר אבל כנראה בצדק, חוץ מאשר ארוחות בוקר בצימרים אין שום דבר ראוי לציון). ביום שישי בערב הלכנו למסעדה ביתית במושב רמות. נחי אוהב לבשל ולכן סידר מקום בבית, ופעם בשבוע הוא עושה ארוחה, בימי ו´ בערב. יש להם מקום לכ-20 אנשים, וכולם צריכים להגיע בסביבות 8-8:30, כי נחי מגיש לכולם אותו תפריט טעימות. המקום עצמו מקסים, עם הרבה נרות, קישוטים ופרחים. הסיפור הולך להיות ארוך, אז תנשמו עמוק. לא רשמתי תוך כדי האוכל, אז אני לא מבטיחה שהצלחתי לזכור הכל. זה בכלל לא קל. התחלנו בשש צלוחיות סלטים עם ככר לחם טעימה (טעימה מאד אבל אל תגעו, אתם תצטערו על בזבוז המקום!). היו שם טחינה ירוקה, תבשיל לבבות (עוף?) ממולאים בשקדים, פטריות (אני לא זוכרת איך הן היו עשויות, אבל זה היה טעים), סלט חצילים ועגבניות שאני לא אהבתי, זיתים שחורים סוריים (רמת הגולן או לא...), ופלפלים קלויים (לא אוהבת פלפלים אז לא יכולה לאמר איך הם, מצטערת). אחרי פינוי הסלטים הוגשו לנו פטריות פורטובלו (אפויות? קלויות? איך שעושים אותם כדי שיהיה טעים), היה מצויין. ועוד פטריה: שמפיניון ממולאת בגבינת עיזים בתנור - כמה שנשמע פשוט, ככה היה טעים. ואז הגיעה מנה מדהימה: ככר גבינת קממבר עטופה בבצק (נחי אמר אח"כ בצק גבינה), אפוי בתנור. הגיעו 2 ככרות לארבעה אנשים, שזה פצצת כולסטרול ענקית לכל סועד. כמובן שחיסלנו עד הסוף, כולל החלק של זו שלא אוכלת גבינות. הבעל טוען שהיו עוד דברים לפני המרק, אבל אני לא זוכרת, אז נעבור למרק. שאלו אם אנחנו רוצים מרק חצילים. נשמע לנו מוזר אבל שלא ננסה? אז בוודאי אתם לא מתפלאים לשמוע שהיה ממש טוב. בינתיים כמובן כבר חיסלנו בקבוק יין אדום קוט ד´רון, והתחלנו עוד אחד. אחרי המרק הגיע כמובן הדג. זה היה דג בורי עשוי במחבת על מצע פרוסות תפוחי אדמה ועם "טונה" של עשבי תיבול. פשוט מדהים!!! בשבילי באופן אישי זה היה השיא (כיוון שאני מעדיפה דגים על בשר), אבל לא סבלתי גם בהמשך. ובהמשך באה שרשרת מנות הבשר. רשימה חלקית ולא לפי סדר תכלול בשר ראש עם תפוחי אדמה ואורז (לא לבזבז מקום על האורז..), בשר צבי (מ-ד-ה-י-ם), נתח אוסובוקו עגל, נתח חזיר שמנמן, ונתח של בשר תנין (אני לא התלהבתי אבל שכמו שאלון אמר: אולי אם הייתי פחות מפוצצת בשלב הזה הייתי חושבת אחרת). קשה לי להתחייב על אופן הבישול של כל נתח (אני מתקנאה תמיד בדניאל רוגוב עם האבחנות שלו), אבל כנראה שזה היה האופן הנכון. לקינוח קיבלנו מעדו שוקולד מריר חזק חזק בכוס אספרסו (משהו כמו מוס דחוס, אתם מבינים נכון?), ושתינו תה עם נענע. השירות היה ידידותי ביותר ולסיום הגיע נחי וסיפר על המקום ועל עצמו (ואז גילה שהזוג שאתנו הוא מקומי מהרמה והם פצחו בשיחה ערה על תפקוד המועצה). אין ספק, הבחור הזה הוא "טיפוס", אבל "טיפוס" שיודע לבשל. והמחיר? 140 ש"ח לאדם לפני יין. גם היין במחיר שווה לכל נפש - הצרפתי שלנו עלה 64 ש"ח, מחיר שבתל אביב מקבלים עבורו יין מחריד למדי בדרך כלל. היין היקר ביותר עולה 68 ש"ח, כך שלא ניתן להפריז גם אם רוצים. הסיכום:ארוחה מיוחדת בהחלט, שווה אפילו נסיעה מיוחדת לרמת הגולן. רק תזכרו להתקשר לוודא שיש ארוחה כי לא כל שבוע יש. אז קוראים להם "בטי ונחי מבשלים" והם במושב רמות ויש להם אתר אינטרנט. בתיאבון...
כמו שאולי אתם זוכרים, נסענו לסופשבוע ברמת הגולן (לא נתתם לי המלצות לארוחת בוקר אבל כנראה בצדק, חוץ מאשר ארוחות בוקר בצימרים אין שום דבר ראוי לציון). ביום שישי בערב הלכנו למסעדה ביתית במושב רמות. נחי אוהב לבשל ולכן סידר מקום בבית, ופעם בשבוע הוא עושה ארוחה, בימי ו´ בערב. יש להם מקום לכ-20 אנשים, וכולם צריכים להגיע בסביבות 8-8:30, כי נחי מגיש לכולם אותו תפריט טעימות. המקום עצמו מקסים, עם הרבה נרות, קישוטים ופרחים. הסיפור הולך להיות ארוך, אז תנשמו עמוק. לא רשמתי תוך כדי האוכל, אז אני לא מבטיחה שהצלחתי לזכור הכל. זה בכלל לא קל. התחלנו בשש צלוחיות סלטים עם ככר לחם טעימה (טעימה מאד אבל אל תגעו, אתם תצטערו על בזבוז המקום!). היו שם טחינה ירוקה, תבשיל לבבות (עוף?) ממולאים בשקדים, פטריות (אני לא זוכרת איך הן היו עשויות, אבל זה היה טעים), סלט חצילים ועגבניות שאני לא אהבתי, זיתים שחורים סוריים (רמת הגולן או לא...), ופלפלים קלויים (לא אוהבת פלפלים אז לא יכולה לאמר איך הם, מצטערת). אחרי פינוי הסלטים הוגשו לנו פטריות פורטובלו (אפויות? קלויות? איך שעושים אותם כדי שיהיה טעים), היה מצויין. ועוד פטריה: שמפיניון ממולאת בגבינת עיזים בתנור - כמה שנשמע פשוט, ככה היה טעים. ואז הגיעה מנה מדהימה: ככר גבינת קממבר עטופה בבצק (נחי אמר אח"כ בצק גבינה), אפוי בתנור. הגיעו 2 ככרות לארבעה אנשים, שזה פצצת כולסטרול ענקית לכל סועד. כמובן שחיסלנו עד הסוף, כולל החלק של זו שלא אוכלת גבינות. הבעל טוען שהיו עוד דברים לפני המרק, אבל אני לא זוכרת, אז נעבור למרק. שאלו אם אנחנו רוצים מרק חצילים. נשמע לנו מוזר אבל שלא ננסה? אז בוודאי אתם לא מתפלאים לשמוע שהיה ממש טוב. בינתיים כמובן כבר חיסלנו בקבוק יין אדום קוט ד´רון, והתחלנו עוד אחד. אחרי המרק הגיע כמובן הדג. זה היה דג בורי עשוי במחבת על מצע פרוסות תפוחי אדמה ועם "טונה" של עשבי תיבול. פשוט מדהים!!! בשבילי באופן אישי זה היה השיא (כיוון שאני מעדיפה דגים על בשר), אבל לא סבלתי גם בהמשך. ובהמשך באה שרשרת מנות הבשר. רשימה חלקית ולא לפי סדר תכלול בשר ראש עם תפוחי אדמה ואורז (לא לבזבז מקום על האורז..), בשר צבי (מ-ד-ה-י-ם), נתח אוסובוקו עגל, נתח חזיר שמנמן, ונתח של בשר תנין (אני לא התלהבתי אבל שכמו שאלון אמר: אולי אם הייתי פחות מפוצצת בשלב הזה הייתי חושבת אחרת). קשה לי להתחייב על אופן הבישול של כל נתח (אני מתקנאה תמיד בדניאל רוגוב עם האבחנות שלו), אבל כנראה שזה היה האופן הנכון. לקינוח קיבלנו מעדו שוקולד מריר חזק חזק בכוס אספרסו (משהו כמו מוס דחוס, אתם מבינים נכון?), ושתינו תה עם נענע. השירות היה ידידותי ביותר ולסיום הגיע נחי וסיפר על המקום ועל עצמו (ואז גילה שהזוג שאתנו הוא מקומי מהרמה והם פצחו בשיחה ערה על תפקוד המועצה). אין ספק, הבחור הזה הוא "טיפוס", אבל "טיפוס" שיודע לבשל. והמחיר? 140 ש"ח לאדם לפני יין. גם היין במחיר שווה לכל נפש - הצרפתי שלנו עלה 64 ש"ח, מחיר שבתל אביב מקבלים עבורו יין מחריד למדי בדרך כלל. היין היקר ביותר עולה 68 ש"ח, כך שלא ניתן להפריז גם אם רוצים. הסיכום:ארוחה מיוחדת בהחלט, שווה אפילו נסיעה מיוחדת לרמת הגולן. רק תזכרו להתקשר לוודא שיש ארוחה כי לא כל שבוע יש. אז קוראים להם "בטי ונחי מבשלים" והם במושב רמות ויש להם אתר אינטרנט. בתיאבון...