ארוחה חגיגית. נתח בשר. חייב להצליח!

lior667

New member
ארוחה חגיגית. נתח בשר. חייב להצליח!

שלום קרניבורים וקרניבוריות, אני עורך ארוחה חגיגית בשבוע הבא ורוצה להגיש בשר טוב כמנה עיקרית. אומנם אני טוב מאוד באכילת בשר אבל לא מבין הרבה בהכנתו. חוץ ממני יאכלו עוד 11 אנשים. בהתחשב בנתוני הפתיחה האלה אני מחפש: א. נתח שיספיק לכולנו (נגיד - 200 עד 250 גרם לאדם?) ב. שיטות הכנה "פשוטות" יחסית. אם אתם מכירים מסעדות/אטליזים (בתל אביב) שמוכרים "כתרים" או "אוכפים" (מתנצל מראש על הבורות בטרמינולוגיה הקרניבורית) מוכנים שכל מה שדרוש הוא להכניסם לתנור, להוציא ולאכול - מה טוב. ג. משהו קל לפריסה. ד. עסיסי! עדיף עם קצת שומן:) אני חייב להודות שהכיוון כרגע הוא רוסטביף או נתח טלה כלשהו, כי אלה דברים שנראים לי "יחסית" קלים. אשמח לשמוע עוד הצעות ורעיונות והמלצות ואזהרות - כל מה שיש לכם! הכל הולך: הצעות לרטבים, המלצות על איטליזים/מסעדות/סכינים, רעיונות יצירתיים וכו'. המון תודה.

צלשף

New member
חגיגה,ולא חשוב מה הסיבה, תמיד טוב לחג.

ל-11 איש מומלץ נתח במשקל 1/2 3 קילו הנתח מאבד כ15% באפיה ובנוסף יש צורך להשאיר כמות קטנה לגיבוי אני לא היתי ממליץ לך בשר טלה בגלל העצמות וכך לא תסתבך בחיתוך הנתח בשר בלי עצמות יפרס בצורה יותר סימטרית לגבי סוג הבשר אני ממליץ לך על נתח אנטריקוט מבשר טרי ומיושן היטב גם ייצוגי גם שמנמן עסיסי וקל להכנה. מתכון בבקשה: להכין תערובת תבלינים של 50 גרם גרגרי חרדל 50 גרם פלפל שחור גרוס 1 כף מלח גס 1 כפית רוזמרין יבש 3 כפות פרוסות שום יבש 4 כפות דבש אופן ההכנה: לערבב את כל התבלינים מלבד השום את השום להשרות במים לחמם מעט את הדבש במיקרו ולמרוח את הנתח לגלגל את הנתח בתבלינים ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי ל-15 דקות להוריד את החום ל180 מעלות ולאפות כשעה ועשרים דקות כ10 דקות לפני סיום לפזר מעל את השום ללא הנוזלים ולסיים את האפייה להוציא מהתנור את הבשר ולתת לא לנוח כ15 דקות לפני הפריסה הנתח יצא בדרגת מדיום לגבי אטליז לרכישת הבשר יש בפורום לפחות אדם אחד שיוכל לעזור לך יותר טוב ממני. בהצלחה ובתאבון.

lior667

New member
צודק, תמיד טוב לחגוג

ותודה רבה על המתכון. אני חושש שיצא מתוק קצת יותר מדי - האם יש לך הצעה פיקנטית יותר? וכמובן אשמח לשמוע עוד דעות והמלצות, בעיקר לגבי אטליזים!

bigjack

New member
ממליץ לך ליצור קשר עם גיתי זמיר

ממשק זמיר הקצביה שלהם נמצאת בטירה וגיתי הוא שף ואיש בשרים ותיק שתמיד מוכן לעזור עם בשרים ומתכונים טובים. ואפילו יש משלוחים לאיזור המרכז. בקשר להמלצה אז: רוסטביף של סינטה או אנטריקוט יהיה מעולה כתר צלעות טלה כתר צלעות כפול ממולא צוואר או שוק טלה ממולאים שיהיה בהצלחה בתמונה שוק טלה וירקות שורש בתנור

lior667

New member
תודה על ההמלצה!

אם לא אמצא קצב קרוב יותר אשקול ליצור קשר עם גיתי. מכיר אטליזים בת"א? והאם יש הבדלים בין רוסטביף מסינטה לרוסטביף מאנטריקוט?

bigjack

New member
בת''א לא מכיר אישית אבל ברמת גן כן

רק שהם יקרים בלפחות 25% יותר מגיתי
ההבדל בין סינטה לאנטריקוט שהסינטה פחות שומנית בתוך הנתח ויש לה רק שכבה חיצונית של שומן שאחרי הצלייה ניתן להוריד. לעומת זאת עם האנטריקוט קשה יותר לפספס ולייבש אותו בגלל שיוש השומן שבתוכו. ולאנטריקוט לטעמי גם טעם "בשרי" חזק יותר מהסינטה. בכל מקרה שניהם מעולים

lior667

New member
הממ, האנטריקוט נשמע טוב יותר!

באמת כדאי שצליית הבכורה שלי תהיה fail-safe ככול האפשר, ואם יותר שומן מנמיך את הסיכון להתייבשות הנתח אלך עליו. אשמח לדעת באיזה איטליז מדובר. לר"ג אני יכול להגיע ונראה לי שההפרש במחירים יתקזז עם עלות המשלוח מטירה (אגב, הכוונה לטירת הכרמל או לטירה שבמשולש?).

uriler

New member
טירה שבמשולש, ושווה לנסות להגיע גם לשם :)

לבקר אצל גיתי זו חוויה בפני עצמה.

bigjack

New member
קודם כל זה טירה שבמשולש ../images/Emo9.gif

והמשלוחים חינם בקניה של מעל 200 שח' ואת זה נראה לי שתעבור עם נחת של 2.5 קג' אנטריקוט ואפילו אם לא אז עדיין שווה להזמין עוד משהו קטן כמו עופות או אפינלו רוטב טוב שגיתי מכין בעצמו עבור המרינדה של הבשר. קצב ברמת גן יש את גילי בשר בשד' ירושלים את צארום בשד' ירושליים ואת עזר ובניו ברח' נגבה

lior667

New member
תודה על ההבהרה חבר'ה. עוד 2 שאלות

כנראה לא אגיע עד לשם בעצמי, אבל לאור המלצותיכם החמות אני מסיק שגם אין מה לדאוג לגבי תנאי הובלה/משלוח נאותים. כעת יש לי עוד שתי שאלות: א. היום, ב"ידע הבשרים", המליצו לי על פריים-ריב כנתח אידיאלי לרוסטביף שיוגש בדרגת מדיום. מה בין פריים-ריב לאנטריקוט/סינטה שעליהם המליץ bigjack? האם יש "פריים-ריב" של אנטריקוט/סינטה, או שמדובר בנתח בפני עצמו? ב. מבחינת מחירים - איפה גיתי ממוקם על סקאלת המחירים? בידע הבשרים יקר מאוד אך מומלץ, ב"נתח בשר" באבן גבירול המחירים סבירים יותר. פה בפורום קראתי גם המלצות על "איזו בשרים" ברח' בן יהודה, שבו המחירים נמוכים מבידע הבשרים. אני מוכן בהחלט לשלם תמורת איכות אבל מובן שאשמח לשלם פחות מהמחיר הגבוה בידע הבשרים עבור נתח באיכות זהה. (את התשובה אפשר להעביר במסר פרטי אם אתם לא נוהגים לדבר בפומבי על ענייני מחירים).

danbaratz

New member
פריים ריב

פריים ריב הוא האנטריקוט עם העצמות שלו. זהו נתח מאוד חגיגי ומאוד מרשים. הבעייה שהוא יוצא מאוד יקר כי עצמות הצלעות ובעיקר חוליות השידרה די כבדות. ככה שהמחיר בפועל יוצא די גבוה. מאידך גיסה, הצלייה על העצם נותנת לבשר איכויות שלא משתוות לכלום. תעשה את החשבון לעצמך.

big /תגיד אתה באמת לא מכיר את הקצב הכי

ברמת גן????לגזיאל ברחוב עוזיאל????? לדעתי הוא מהטובים בארץ...... נ.ב. הוא מספק סחורה לקצבים שהזכרתה.. צ'י

bigjack

New member
מכיר טוב כי הוא קרוב אלי

אבל מחיי לא קניתי אצלו ולכן לא יכול להמליץ.

צלשף

New member
תיבול יותר עוקצני

1 כף צ׳ילי גרוס 2 כפות פלפל שחור גרוס 1 כף מלח גס 2 כפות פרוסות שום יבש 1/2 כף טימין אותה שיטה לגבי השום לגלגל את הנתח בתערובת התבלינים ולאפות

lior667

New member
מתאים! עוד הצעות לתיבול ולאטליזים יתקבלו בכיף

prizman

New member
לדעתי ידע הבשרים

היא הקצביה הטובה ביותר בגוש דן, לא מכיר בטירה. פריים ריב זו יופי של הצעה, העצמות תורמות המון טעם לנתח, אם לא מתאים לך הנתח הזה אז אנטרקוט, אל תתחיל להסתבך כרגע עם סינטה, יותר קשה לדייק בזמנים. מבחינת תיבול, לדעתי בנתח טוב זה פשע לשים משהו מעבר ללמרוח שמ"ז או חמאה ולפזר מלח ופילפל. רטבים תגיש בצד.

למעלה