ארוחה חלומית

הגרגרן

New member
ארוחה חלומית

ניתן להניח, שביקורת כזו על מסעדה, טרם קראתם.

מצאתי עצמי משוטט בנמל תל אביב והגעתי לאזור שבו היתה ממוקמת מסעדת "מול ים". לפתע, אני שם לב שיש שם מסעדה פעילה. איך לא קראתי ולא שמעתי על זה ?

הסקרנות עשתה את שלה ונכנסתי פנימה. מה אומר ? הכל נראה כמו "מול ים". התיישבתי בשולחן וחיש מהר מצאתי לפני צלחת עם טבעות קלאמרי. לא שלא היו טעימים, אבל מדוע שאזמין דוקא מנה כזו ב"מול ים" ?

עוד אני תמה על המנה וממש אינני זוכר שבכלל הזמנתי אותה, ניגש אלי לא אחר מאשר צביקה, שהיה מנהל המסעדה של "מול ים". כמובן ששמחתי לפגוש אותו והחלפנו כמה מילים ואז כששאלתי אותו איך הוא רואה את עתידה של המסעדה הנוכחית, קדרו פניו, הוא אמר משהו שאינני זוכר ואז... התהפכתי לצד שני, התכסיתי היטב בשמיכה ועברתי לחלום הבא...

מיתר44

New member
אחת משלוש שצר לי על היעדרן

השתיים האחרות הן של מאיר אדוני.
ויש עוד שתיים, מהתקופה הביזנטית או ״תור הזהב״ הלא הן תפוח זהב וקרן.
ועוד יותר רחוק בזמן, מאוד רחוק: עוד שתיים - משכנות שאננים ואוקיינוס.
וידוי: על מסעדות טרם חלמתי.

tristis

New member
אני מתגעגע לאלהמברה ביפו

ביקור אחד ויחיד לפני שלושים שנה. בלתי נשכח.

הגרגרן

New member
שכחת את שתי המסעדות של רושפלד שהיו בשאול המלך

החויה בתפוח זהב (שגם בה בעצם רושפלד בישל) ובקרן היו טובות לזמנן. אינני בטוח שהחיל המנוסה יותר שלנו היום, היה עדין חוזר לשם.

yyyggg

New member
געגועים

תפוח זהב, רושפלד המקורית, וקרן המקורית-מקורית (באבן גבירול, עוד באייטיז).
והיתה לפני שנים מסעדה טורקית מדהימה בפלורנטין שקראו לה "סטמבול". אוכל שלא יאומן. מעניין אם עוד מישהו זוכר אותה חוץ מאיתנו
ל"תרווד ורוד" הגענו בתור חיילים צעירים שלא ממש הבינו לאן נקלעו, ולא ידעו איך לאכול את זה (תרתי משמע). אני זוכר שרות מפנק שאין כדוגמתו (בסטנדרטים של אז). האוכל היה... מוזר (לפחות זה הזכרון שלי).

געגוע לטריאנה בקרליבך פינת חשמונאים, ליונתן בלוינסקי

ולמונטה קרלו ברח' הקישון.

בודאי. אם זכרוני.......בירידה מרח' הרצל מערבה (מצד ימין)

ארטישוק ותפוח עץ ממולא בבשר (וממולאים אחרים). מח באגרסטדה, מרק שקמבה לעילא וקבב (קציצות בנוסח דרום אירופה). 2 חדרים קטנים, בר גבוה עם 4 כסאות מול הגריל ומתקן הממולאים. מוסד. "זקני תל אביב" זוכרים......

מיתר44

New member
רק מלקרוא הייתי רץ היום, בעצם - עכשיו!

האיש שבמטבח נמצא במטבח אחר עלי אדמות?

ואני רק מלכתוב מפנטז על המסעדה הנהדרת הזו. אולי אמצא

ביקורת של שאול אברון (איתו הייתי אוכל בשלושתן) עליה כדי להוסיף לחשק.....

למעלה