ארוחה לפני אימון

Jupiter30

New member
ארוחה לפני אימון

אם אני מתאמן בסביבות 17:30 (אנאירובי ואחרי זה אירובי), מתי ומה מומלץ לי לאכול?
אם נגיד אני אוכל בסביבות 16:30 סנדוויץ' עם פסטרמה (עם ממרח נגיד טחינה או אבוקדו), זה מספיק? מומלץ גם חטיף אנרגיה?

אף פעם לא מומלץ חטיף אנרגיה

אני לא אמליץ לך מה ומתי בדיוק כדאי לך לאכול לפני אימון כזה או אחר.
אני אישית אוכלת כשאני רעבה.
אני חושבת שמבחינת תזמון האוכל לפני אימון כל אחד מוצא על ידי ניסוי וטעיה מה מתאים לו. לא לכל אחד מתאים אותו התזמון או אותה התזונה.
אני כן בדרך כלל מכנסיה משהו יחסית איכותי כמה שיותר קרוב לסיום האימון. זה לא קטע של "חלון הזדמנויות" אבל מצאתי שזה עוזר לי מאוד להתאושש יותר מהר ויותר טוב מהאימון. אחרי אימון קשה אני אוכל כריך טונה או חביתה או אשתה יוגורט. זה מרגיע לי את הגוף.

מה שכן רציתי ליעץ לך זה שאף פעם לא מומלץ לך לאכול חטיף אנרגיה.
חטיף אנרגיה זה חטיף לכל דבר.
אם אתה רוצה בוסט אנרגיה לפני אימון אפשר לשתות קפה או מיץ תפוחים או לאכול פרי מתוק או אפילו קצת עוגיות או בסקוויטים פשוטים יותר טוב לך מחטיף אנרגיה.
חטיף אנרגיה זה ג'אנק פוד, חטיף כמו כל חטיף אחר. אני לא אומרת לא להכניס הביתה וגם לא להתרחק מהם כמו מאז, אני אומרת להתייחס לחטיף אנרגיה כמו שאתה מתייחס לכל חטיף, זה לא אוכל ולא בריא, זה ממתק.

בהצלחה ובעיקר תהנה מהאימונים!

motibari

New member
תלוי מה הערכים התזונתיים

יש חטיפי אנרגיה קלילים משיבולת שועל ללא תוספת סוכר

MidNight Flame

New member
מיותר ולא רצוי, אני איתה בעניין חטיפי האנרגיה

זה שיש לזה שם יפה לא אומר שזה רצוי.
עדיף פרי ושייק חלבון / חומצות אמינו למי שמתאמן על קיבה ריקה.

motibari

New member
לא אכלתי מעולם חטיף אנרגיה

סתם אמרתי שלא כל החטיפים הם ממתקים ויש כאלה מזינים, ברור שעדיף פרי ושייק חלבון

נכון. אתה צודק.

נכון.
אני כתבתי מה שכתבתי כי לרב כשאומרים "חטיף אנרגיה" מתכוונים לקרטונים הצבעוניים בסופר עם צילומים מלותשים של דוגמניות שנשבעות שרק בגלל ה"חטיף בריאות" הזה הן נראות ומרגישות כמו מיליון דולר.
אתה יכול לקנות או להכין בבית אחלה חטיפים עם רכיבים איכותיים כמו אגוזים וגרעינים וטחינה ופירות יבשים ושיבולת שועל ודבש ואפילו עם שוקולד. גם אני מכינה כאלה לפעמים. זה באמת מעולה!
רב מה שמוכרים בסופר תחת השלט "חטיפי אנרגיה" זה לא זה.

rocinante

New member
שאלת הדיוט

למה לא בעצם? ואם נאמר שהחטיף "איכותי" לצורך העניין ולא מכיל אי-אילו מרכיבי ג'אנק, מותר?
זה בסה"כ בוסט קצר של סוכר בסופו של דבר, זה עד כדי כך נורא?

למעלה