ארוחה מדורגת בת ארבע מנות בשריות

Padod

New member
ארוחה מדורגת בת ארבע מנות בשריות

שלום לכולם, אני מבקש את עצותיכם\ן. פעם בארבעה חודשים אני וחבריי נפגשים - ולרוב מפגש זה מלווה בשתייה אלכוהולית ואוכל הנבחרים בקפידה. המפגש הבא הולך לשלב בין מנות בשריות מורכבות-טעמים וקוקטיילים שיורכבו בהתאם למנות. וכעת נותר לי לחפש רעיונות למנות הבשריות. הרעיון, שכל פרט בו עדיין נתון לשינוי, היה מנת קרפצ'יו, לאחריו נתח קצבים, פילה או אנטריקוט וסיום בסינטה. האם הסדר באמת משקף עליה ברמת המורכבות \ כבדות של המנה או שמא אתם ממליצים על סדר \ מנה אחרת? טרם החלטתי על הרטבים \ כבישה \ משרה. קרפצ'יו כבוש בסויה חשבתי שיהיה פתיח מוצלח, ואת הנתח קצבים פשוט לתבל קלות ולשים על הגריל כמות שהוא. מה באשר למנות 3 ו4? אזכיר שאני מחפש עלייה ממנה למנה ברמת המורכבות טעמים - זה חלק נכבד מהאתגר בלמצוא משקה שיתאים למנה. כן, כל המנות שציינתי הן בשר אדום, לא זה לא מחייב אבל זה מסתדר לי בראש בקשר למדרגיות המנות ושומר על קונספט אחיד בארוחה שגם הוא חשוב לי. תודה על כל עצה ועזרה. אורון
 

BiggPoppa

New member
ברוך הבא

והנה מספר הצעות: ראשית, למיטב ידיעתי לא ניתן לכבוש עם סויה. צריך משהו חומצי כמו לימון (מתאים לדגים) או חומץ (בלסמי הולך טוב עם קרפצ'יו). שנית, כיוון שאתה מתכנן הרבה בשר, הייתי ממליץ לך לעשות בנוסף לקרפצ'יו שהוא מנת פתיחה, עוד מנה ראשונה. אני באופן אישי הייתי הולך על חלק פנים כמו שקדי עגל, או כבד אווז אם תוכל להשיג. לגבי פילה, אנטרקוט וסינטה - הם כולם טובים כמו שהם, עם קצת מלח \ פלפל גרוס. אתה יכול גם לשדך להם רטבים אם תרצה - למשל רוטב פלפלת, יין אדום או רוטב ברנדי חרדל כמו שצחי העלה כאן. אם אתה מחפש משהו עם כבדות, תוכל לעשות קדירה כבדה וחורפית, אפילו משילוב של כמה סוגי נתחים. בתיאבון.
 
לדעתי אם מדובר בבשר ארבע מנות זו הצעתי

לא קרפציו (שזה או סינטה =sirloin או פילה=tenderloin) סטק טרטר כפתיחה לאחריו נתח קצבים (שים לב נתח קצבים יש שני סוגים הסרעפת=דיאפרגמה.ויש העבה יותר שהוא הטוב תומך בכבד) משם לפילה נכון שהוא רך אבל חסר טעם סיים באנטריקוט .יש עכשיו יבוא מפולניה מעולה.. היכן להשיג לא אוכל לפרסם בפורום. צ'י
 

sjarjar

New member
מנות 2,3,4 דומות מידי זו לזו

הייתי משלב נתחים שונים ו/או/בנוסף חלקי פנים, וצורות הכנה שונות. לדוגמא: מנת פתיחה - קרפצ'יו, מנה שניה - אסאדו (שפונדרה) בתנור, מנה שלישית - חלקי פנים או קבב, מנה אחרונה - סטייק אנטריקוט או סינטה. שים לב טוב לכמויות ולתוספות שילכו עם כל מנה בנפרד.
 

Padod

New member
תודה רבה

אכן אתה צודק - מחד אני רוצה שיהיה קו אחיד מסויים בין המנות, מאידך אולי הפרזתי עם הדימיון ביניהן. אהבתי את הרעיונות של הסטייק טרטר, האסאדו שפונדרה, כבדי עגל או תבשיל קדירה. קבב רחוק לי מדיי מהקונספט הראשוני, כנ"ל קציצות למיניהן למרות שאני חסיד של הסגנון הזה. אין לי כוונה שיהיו מנות תוספת מצטרפות, פרט לתבשיל קדירה ואולי פירה-חציל ושעועית מוקפצת. מה באשר לרטבים? החרדל וברנדי נשמע טוב, אבל חרדל נוטה לבטל הרבה טעמים אחרים שיתלוו למנה. חשבתי גם על הל, דבש ולמונגרס וכבר היתה לנו הצלחה עם רוטב קרמל - אבל לא חוזרים על דברים פעמיים, אז הועלה רעיון לרוטב פירות יער עבור הסינטה?
 
למעלה