ארוחה נפלאה בשלוש שעות

קונרד

New member
ארוחה נפלאה בשלוש שעות

כנראה שהצטיינתי יותר מדי, כי אתמול שאלתי חברה יקרה ומבינה גדולה באוכל וכל המסביב, לאן ניקח אותה לחגיגה, היא השיבה: "תכינו לי משהו בבית, אני סומכת עלייך". טוב שאמרה "עלי" ולא "עלינו" ששיחת טלפון אחת הבהירה לי ש: הבית ריק מפרודוקטים הסו-שף הקבוע שלי יחזור מהעבודה עייף ומאוחר לסו שף אין כוונות לעצור אצל הקצב ולהביא פרודוקטים. מזל גדול שבקיץ עובדים עד 14:30. אח"כ סייאסטה. מסע רכישות קצר הביא אותי הביתה בשעה 17:00 עם כל מה שצריך, ועם סו שף חליפית אך טובה יותר. ובשעה 20:00 זה מה שהוגש לשולחן, לארבעה אנשים, במנות אישיות מוקפדות:
כבד אווז במחבת, ריבת בצל וריבת תאנים וטימין.
גבינת עיזים וסלק לצמחונים
קיוי בפסטו טרגון
מרק דלעת, חלב קוקוס וג'ינג'ר
קוקי סן-ז'ק צרובים, סלסת מנגו וקרפצ'יו סלק
גבינת עיזים בבצק אגוזים לצמחונים
גרטן תפ"א אישי, סלט בייבי מנגו ושקדים
אננס בגריל עם רוטב וניל. עם האוכל שתינו שנ יינות נפלאים לקיץ: גמלא-שרדונה 2001 סוביניון בלאן רזרב-דלתון-2001 ו---כן, הספקנו עוד להתקלח לפני בוא האורחים. האורחת טענה שהאוכל מלבין פני מסעדות רבות בהן אכלה באחרונה
וההוא שגר איתי תחת אותה קורת גג לא מבין איך כל זה עלה לנו 300 ש"ח. מי אמר שלאכול טוב זה קשה? יקר? מעייף? ולמה אנחנו לא עושים את זה כל שבוע?
 

קונרד

New member
מרק דלעת, ג'ינגר וחלב קוקוס.

נהדר חם, קר, פושר וכל מה שבאמצע. אפשר גם להגיש בכוסיות קטנות לפתיח לארוחה. 500 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות- מכסים במים ומרתיחים עד שמתרככת. מרסקים את הדלעת, עם כחצי סמ' של שורש ג'ינג'ר, מעבירים לסיר דרך מסננת (כדי להמנע מכל מיני סיבים). מוסיפים כשליש כוס חלב קוקוס, חצי כפית פלפל חריף כתוש (תבלין שקיבלתי מחברה שמורכב לדבריה מפלפלים חריפים כתושים עם שמן ומשמש הרבה במטבח הצפון אפריקאי), מלח, ופלפל לפי הטעם. מביאים לסף רתיחה- והמרק מוכן.
 

קונרד

New member
../images/Emo12.gif איך שכחתי?

היה גם אגוז מוסקט מגורר. בושה גדולה לשכוח, תודה על התזכורת
 

judi1

New member
ואני מתפעלת דווקא מ..

היכולת שלך לאלתר כבה בלי לחץ.. ..ולא להכין את הארוחה של השבת שלאחרי השבת הבאה מהיום.. .. להשתמש בסו שף... - זה משהו שאני לא יודעת. אני חייבת להיות לבדי במטבח. ..שאף אחד לא יהיה בטווח הראייה שלי אפילו... שלא ידברו איתי ..(אפילו לא הרדיו..) ..חייבת להתמזג עם תרשים הזרימה שהכנתי, ולעבוד בשקט פנימי... מקנאה בך..
 

קונרד

New member
אין מה לקנא

זו שאלה של סגנון: אני, ויעידו עלי הסו-שף, לא מסוגלת להחליט עד רגע הביצוע, לא מסוגלת לעבוד נקי ומסודר אלא-אם-כן מנקים ומסדרים מסביבי, ודי טובה בחלוקת הוראות (זה גם בעבודה וכנראה שזה מום מולד
). אז אין ברירה.
 

terroir

New member
נשמע אחלה..

ואם אפשר שאלה: מה זה בצק אגוזים (לגבינת עיזים)? ואיזו גבינת עיזים כיכבה אצלכם?
 

קונרד

New member
גבינת עיזים בבצק אגוזים

מנסה לתאר: כרוכית בצק דק בטעם מובהק של אגוזים (כנראה פקאן) במלוי גבינת עיזים רכה. יותר מידע לא אוכל לספק מכיוון שהנ"ל מוכן ומסופק לי ע"י חברה בעלת קייטרינג. וה טעים. מאד.
 
למעלה