קדירת טלה עם כוסמת ובורגול - מנה
מושקעת אבל שווה כל ביסססססס מתכון: קדירת טלה עם כוסמת ובורגול רכיבים: לתערובת תבלינים "ראס אל חנוט": 1 כפית כמון 1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ 11/2 כפיות גרגירי כוסברה 11/2 כפיות פלפל שחור 11/2 כפיות פפריקה 6 גרגירי פלפל אנגלי 5 מקלות קינמון לקדירה: 1 ק"ג קוביות צוואר טלה, ללא עצם ושומן 3 כפות חמאה 3 בצלים, חתוכים לרבעים 5 עגבניות, חתוכות לרבעים 1/2 כוס דבש 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ קמצוץ זעפרן 3 כוסות ציר טלה 11/2 כפות מלח גס פלפל שחור, לפי הטעם לתוספת בורגול וכוסמת: 2 בצלים קטנים, קצוצים שמן זית לטיגון 1 כוס בורגול 1/2 כוס כוסמת 11/2 כוסות מים רותחים 11/2 כוסות ציר טלה רותח מלח ופלפל שחור, טחון טרי אופן הכנה: טוחנים את התבלינים יחד במטחנת תבלינים. * במחבת ממיסים 1 כף חמאה ומשחימים את הבצל. מוסיפים את העגבניות, מטגנים קלות, מוסיפים חצי כמות "ראס אל חנוט" ודבש ומבשלים עד לריכוך. מקררים. * מחממים תנור ל220- מעלות. * בסיר גדול ממיסים 1 כף חמאה ומטגנים את הבשר מכל צדיו. מוסיפים ג'ינג'ר, שארית תערובת התבלינים, זעפרן, מלח ופלפל. מוסיפים את יתרת החמאה וכוס מים ומביאים לרתיחה. יוצקים לסיר את ציר הטלה ומכסים. מביאים לרתיחה ומעבירים את הסיר לתנור לשעה. * מוציאים מן התנור, מוסיפים את תבשיל העגבניות, מערבבים, מכסים ומכניסים לתנור לשעה וחצי נוספות. * מכינים את התוספת: בסיר מזהיבים בצל בשמן. מוסיפים בורגול וכוסמת ומטגנים עד להשחמה קלה או עד שהגרגירים מתפצחים. * יוצקים לסירוגין חצי מכמות הנוזלים: כף מהמים וכף מהציר. מערבבים ומתבלים. יוצקים את יתרת הנוזלים בבת אחת ומנמיכים את האש. מכסים היטב ומבשלים כ5- דקות. מורידים מהאש ומשאירים את הסיר סגור כ15- דקות. * להגשה: עורמים בצלחת בורגול וכוסמת ויוצקים מעליהם את תבשיל הבשר. הערות: מתכון של מסעדת "אלומה", שפית אלפא פרי מתכון של מסעדת "אלומה", שפית אלפא פרי ע"י אפרת מקור המתכון: על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2