ארוחה שלמה בסיר

ארוחה שלמה בסיר

טוב אתם עדיין ישנים אבל... מחר כשאקום ואתכנן את ארוחת הצהרים אתם תיהיו כבר בארוחת ערב ככה שעכשיו אני כותבת שבבוקר שלי אוכל לראות... ארוחה בסיר... כשאין כוח לעמיד סיר ועוד אחד ועוד אחד רוצים משהו מהיר בסיר אחד שיהיה טעים ועם כל התוספות מה אתם עושים? או איזה ארוחת בזק אתם מכינים. כמובן שלחו גם מתכונים!!!
 

wan

New member
ארוחה בסיר אחד

יש כל כך הרבה אפשרויות. וזה נותן חופש,ללא מגבלה של מתכון. למשל קציצות מבושלות עם אפונה וסלרי-מנה מהמטבח המרוקאי-קלה וטעימה אפשר בתוספת פירה. עוף מבושל- עם תפוחי אדמה ,בצל ,דלעת ,קישואים.ברוטב כורכום. טעים עם לחם טרי לטבול ברוטב. יש עוד הרבה . אבל צריכה לרוץ....
 
תבשיל בשר עם שעועית לבנה בקדירה א

החומרים 1 ק"ג שעועית לבנה (להשרות במים לילה שלם) 1ק"ג בשר (מעט שמן) ½ 1 – 1 ק"ג דלעת רוטב סלסה אופן ההכנה להכין את רוטב הסלסה עפ"י ההוראות במתכון (בתחילת הספר יש מתכון). להוסיף את השעועית, הבשר – חתוך לקוביות, ואת הדלעת (לנקות אותה מסביב). להוסיף מים עד לכיסוי התבשיל, ולהביא לרתיחה. לאחר מכן להנמיך הלהבה ולבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר 1-2 שעות. יש אפשרות להמשיך את התבשיל באפיה אבל צריך להוסיף עוד קצת מים חמים. הערות: ניתן להשתמש בשעועית הלבנה הגדולה (מתבשלת פחות זמן אך מעט מתוקה) ניתן להחליף את השעועית הלבנה בגרגירי חומוס או ½ כמות חומוס ו- ½ כמות שעועית. ניתן להכין את המתכון בסיר, להרתיח רתיחה ראשונה ואחר"כ להכניס לאפיה של שעה או שעה וחצי שעתיים, בחום 175 מעלות.
 

מירבלי

New member
הארוחה השלמה בסיר שלי ../images/Emo13.gif

אורז אדום ועוף בסיר אחד חומרים: עוף לפי הכמות הרצויה 2 כוסות אורז 4 כפות גדושות רסק עגבניות 1 בצל קטן קצוץ דק מים מעט שמן מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כמון אופן ההכנה: שמה בסיר מעט שמן ומטגנת 2 דקות את האורז מוסיפה את התבלינים ואת הבצל והעוף והאורז ואת הרסק עגבניות בקיצור את כל החומרים
ומוסיפה מים עד כיסוי האורז והעוף מבשלת עד רתיחה ומנמיכה את האש ומבשלת בערך 50 דקות על אש נמוכה מערבבת מידי פעם ומגישה עם סלט ירקות בצד יאמי בתאבון
 

מירבלי

New member
הארוחה השלמה בסיר שלי ../images/Emo13.gif

אורז אדום ועוף בסיר אחד חומרים: עוף לפי הכמות הרצויה 2 כוסות אורז 4 כפות גדושות רסק עגבניות 1 בצל קטן קצוץ דק מים מעט שמן מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כמון אופן ההכנה: שמה בסיר מעט שמן ומטגנת 2 דקות את האורז מוסיפה את התבלינים ואת הבצל והעוף והאורז ואת הרסק עגבניות בקיצור את כל החומרים
ומוסיפה מים עד כיסוי האורז והעוף מבשלת עד רתיחה ומנמיכה את האש ומבשלת בערך 50 דקות על אש נמוכה מערבבת מידי פעם ומגישה עם סלט ירקות בצד יאמי בתאבון
 

ANNABELL

New member
עוף אורז וירקות בסיר אחד

חומרים: חלקי עוף פלפלים צבעוניים חתוכים בצל פרוס עגבניות פרוסות 2 כוסות אורז (מנסיון משתמשת ב-Tilda) מלח פלפל שחור אגוז מוסקט שמן מים (רתוחים) אופן ההכנה: בסיר רחב מטגנת חלקי עוף ומוציאה מהסיר מוסיפה פלפלים,בצל ועגבניות ומוסיפה לטגן קלות ומוציאה מהסיר מחזירה עוף, מעל מוסיפה אורז ומעל את הירקות. מפזרת מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מוסיפה 3 כוסות מים רתוחים (מאיץ את שלב ההרתחה) מנמיכה להבה (על אש קטנה ביותר) עד אשר המים בסיר מתאדים משאירה סיר עם מכסה סגור עד להגשה.
 
בנות יקרות../images/Emo2.gif

פתחתי שירשור תבשילי קדירה. אנא העבירו המתכונים לשירשור לטובת כל החברות. תודה ויום נעים
 

Big Mama 1

New member
קציצות עוף ברוטב עגבניות ותפ"א

המתכון הבא מוקדש באהבה לנופר א ולבת הקטנה שלה, שאם היא לא זוללת הכול אני באה לתת לה ביס בפולקע..... קציצות עוף ברוטב עגבניות ותפ"א תערובת הקציצות: חצי ק"ג בשר עוף טחון בצל אחד גדול מגורר בפומפיה גסה שן אחת של שום מגוררת בפומפיה דקה פיתה אחת מושרית במים וסחוטה ביצה אחת שלמה כפית מלח רבע כפית פלפל לבן ללוש טוב טוב ולתת לנוח שעה לפחות מחוץ למקרר רוטב עגבניות בסיר גדול ושטוח, מטגנים רק עד לשקיפות בצל אחד בינוני קצוץ הכי דק שרק אפשר, שן אחת של שום מגוררת על פומפיה דקה, ומוסיפים אחד אחרי השני: חצי כפית פפריקה מתוקה 2 כפות גדושות של רסק עגבניות כפית מלח רבע כפית פלפל לבן כף גדושה סוכר כף של מיץ לימון 2 כוסות מים רותחים מבשלים את הרוטב כעשר דקות על אש נמוכה. יוצרים קציצות מתערובת העוף, ומסיפים לסיר ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים קוביות גדולות של תפוחי אדמה לסיר ומבשלים עוד כרבע שעה. בתיאבון
 

נופר א

New member
../images/Emo51.gifרבה רבה../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif

 

effyba

New member
עוף בקדירה עם תפ"א ודלורית -מקור

מאוד מהימן - הרב רונן שלנו...... מתכון: עוף בקדירה עם תפ'א ודלורית רכיבים: לשמונה אנשים: עוף מחולק ל 8 שרוי במרינדה לפחות 12 שעות: ברנדי, יין לבו, משקה טרופי מוכן (אננס וכד') ותבלינים לפי הטעם תפ"א קלופים בערך 12 דלורית מקולפת וחתוכה ל 8 פרוסות עבות של בצל אופן הכנה: בסיר גדול ורחב שייכנס לתנור: מעט שמן בתחתית עליו פרוסות בצל מרפדות עליהן תפוחי האדמה מעליהם הדלורית מעל הכל חתיכות העוף מעליהן המרינדה שנשארה בכלי מעל עוד מיץ (או קולה) עד שלושת רבעי גובה הסיר שעה וחצי בתנור חום בינוני - מכוסה ארוחה בפני עצמה הערות: מקור המתכון: הרברונן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
קדירת טלה עם כוסמת ובורגול - מנה

מושקעת אבל שווה כל ביסססססס מתכון: קדירת טלה עם כוסמת ובורגול רכיבים: לתערובת תבלינים "ראס אל חנוט": 1 כפית כמון 1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ 11/2 כפיות גרגירי כוסברה 11/2 כפיות פלפל שחור 11/2 כפיות פפריקה 6 גרגירי פלפל אנגלי 5 מקלות קינמון לקדירה: 1 ק"ג קוביות צוואר טלה, ללא עצם ושומן 3 כפות חמאה 3 בצלים, חתוכים לרבעים 5 עגבניות, חתוכות לרבעים 1/2 כוס דבש 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ קמצוץ זעפרן 3 כוסות ציר טלה 11/2 כפות מלח גס פלפל שחור, לפי הטעם לתוספת בורגול וכוסמת: 2 בצלים קטנים, קצוצים שמן זית לטיגון 1 כוס בורגול 1/2 כוס כוסמת 11/2 כוסות מים רותחים 11/2 כוסות ציר טלה רותח מלח ופלפל שחור, טחון טרי אופן הכנה: טוחנים את התבלינים יחד במטחנת תבלינים. * במחבת ממיסים 1 כף חמאה ומשחימים את הבצל. מוסיפים את העגבניות, מטגנים קלות, מוסיפים חצי כמות "ראס אל חנוט" ודבש ומבשלים עד לריכוך. מקררים. * מחממים תנור ל220- מעלות. * בסיר גדול ממיסים 1 כף חמאה ומטגנים את הבשר מכל צדיו. מוסיפים ג'ינג'ר, שארית תערובת התבלינים, זעפרן, מלח ופלפל. מוסיפים את יתרת החמאה וכוס מים ומביאים לרתיחה. יוצקים לסיר את ציר הטלה ומכסים. מביאים לרתיחה ומעבירים את הסיר לתנור לשעה. * מוציאים מן התנור, מוסיפים את תבשיל העגבניות, מערבבים, מכסים ומכניסים לתנור לשעה וחצי נוספות. * מכינים את התוספת: בסיר מזהיבים בצל בשמן. מוסיפים בורגול וכוסמת ומטגנים עד להשחמה קלה או עד שהגרגירים מתפצחים. * יוצקים לסירוגין חצי מכמות הנוזלים: כף מהמים וכף מהציר. מערבבים ומתבלים. יוצקים את יתרת הנוזלים בבת אחת ומנמיכים את האש. מכסים היטב ומבשלים כ5- דקות. מורידים מהאש ומשאירים את הסיר סגור כ15- דקות. * להגשה: עורמים בצלחת בורגול וכוסמת ויוצקים מעליהם את תבשיל הבשר. הערות: מתכון של מסעדת "אלומה", שפית אלפא פרי מתכון של מסעדת "אלומה", שפית אלפא פרי ע"י אפרת מקור המתכון: על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה