ארוחות בוקר

ארוחות בוקר

מה אתם אוכלים בדרך כלל לארוחת בוקר?

במסגרת ניסיונות להבריא את התפריט שלי (ואם אצליח לרדת במשקל באותה הזדמנות, מה טוב) אני בודקת אופציות לגיוון. אשמח אם תשתפו איך נראה הבוקר שלכם, אולי אצליח לקבל השראה
 

שרי 55510

New member
בבוקר,,

העדיפות שלי בבוקר ,לשיבולת -שועל .(מורתחת עם מעט מלח, קינמון ומים,ונאכלת בתוספת חלב -שקדים.)
זו מנה שמשביעה לאורך זמן, טעימה ובריאה ואהובה על הגדולים ועל הקטנים.
ערך בריאותי:
שיבולת -שועל עשירה ב-זרחן, ( לחיזוק השיניים והעצמות),
מכילה גם מגנזיום ואשלגן,שיעילים נגד בריחת- סידן ,ובמניעת התכוצויות השרירים.)
יש בה ויטמין E שנוגד חימצון חשוב, וקבוצת ויטמיני B- לחיזוק כול מערכות הגוף.
שיבולת שועל מכילה תכולת סיבים גבוהה ,יעילה למערכת -העיכול,ולאיזון הכולסטרול.
מנה טעימה משביעה ובריאה ,אז מה עוד נבקש?
 

חנהפ

Active member
מה את אוכלת??

אצלי כוס קפה, לחמית עם קוטג' ואם זה מספיק מאוחר אז גם קצת ירקות.
 

milch

New member
ב-10 השנים האחרונות...

...בתוספת פלחי אשכולית אדומה, למעט הפסקה של כחודש כאשר חסר, יש רוב השנה.
פירות בהתאם לעונה ואספרסו מ-4 זני מפולי קפה ירוק שנקלה פעם בשבוע ונטחן רק בכמות הנדרשת לפני החליטה במכונה.
אין כמו אספרסו טרי-טרי מפולים מובחרים.
הקפוצ'ינו השתרבב בטעות, שייך לקפה של אחרי הצהריים...
נסו גם אתם ותהנו!



















 

Maldini Girl

New member
כמה רעיונות

כסטודנטית, אני חיה בעיקר על סנדוויצ'ים בבוקר.
עם חביתה,
ירקות קלויים
מחר למשל יש לי סנדוויץ' עם ממרח "חומוס" מעדשים כתומות (טעם,בריא וללא טחינה אז גם פחות משמין)
&nbsp
אבל לפני כן, כשעבדתי בחינוך- ארוחת הבוקר שלנו כללה סלט,
היינו מוציאים לחם קל, ביצים קשות, קצת גבינות (או לבאנה), טחינה מלאה,
לפעמים הייתי מכינה לילדים דייסת שיבולת שועל או דייסת סולת.
 

TCHM

New member
ככה...

אספרסו, לפעמים אני מגוון באספרסו כפול.
אני לא צריך לרדת במשקל כי אני רזה.
אולי צריך להבריא את זה עם איזה קרואסון
חמאה טוב אבל אני לא יודע לאפות.
 

mykal

New member
אחת המתנות היקרות

שקיבלתי ביציאה לגימלאות--
היא ארוחת בוקר בישיבה רגועה, ואכילה בנחת.
אני אוכלת בבוקר--סלט ירקות עם גבינה לבנה או קוטג' 5%,
או, גביע יוגורט או אשל עם גרנולה.
בחורף כשיש צורך באוכל חם, אז חלב חם עם גרנולה, או ביצה קשה,
או שתי פרוסות טוסט עם גבינה לבנה, או צהובה.
מוסיפה בקיץ קפה קר ובחורף קפה חם.
 

ybo4

New member
איך לפעמים

אצלי שתי גרסאות לארוחת בוקר. בוחרת על פי החשק והמשך היום
א. מוזלי: בקערה - פרי חתוך גס, יוגורט דל שומן, כף וחצי גרנולה, כפית דבש או סילאן וזהו. ממלא ובעיקר מאוד לא כבד.
אם אני צריכה לקחת סנדויצ'ים להמשך היום - אני מעדיפה את הגרסה הזו לבוקר.
ב. ביצה: 2 פרוסות טוסט מלחם מלא מרוחות באבוקדו או בחמאה, ביצת עין (או חביתה), על הלחם גם פרוסות צנונית, ובנוסף עגבניות חתוכות גס.
[כשאני צריכה לקחת סנדויץ להמשך היום - אני לוקחת את הטוסט המרוח, מכניסה לתוכו פרוסות צנונית וחביתה ולוקחת שקית עם עגבניות שרי לאכול יחד איתו.]
 

yair_bar

New member
מנהל
חייב לציין שבשנים האחרונות אני לא אוכל ארוחת בוקר

עד הצהריים אני מסתדר עם קפה.
&nbsp
לא יודע אם זה בריא או לא, אבל זה מחזיק לא רע ואני במשקל תקין עכשיו.
&nbsp
מניח שאם הייתי צריך לבחור ארוחת בוקר בריאה הייתי הולך על משהו קליל עם חלבונים.
&nbsp
ביצה מקושקשת עם גביע קוטג' וסלט ירקות.
&nbsp
יוגורט עם שקדים לא קלויים ופירות חתוכים לקוביות
&nbsp
 
גם אני פעם לא אכלתי ארוחת בוקר

הייתי מסתדרת עם הקפה עד הצהריים, או מקסימום חוטפת איזה פרי או חטיף לארוחת ביניים בין לבין. השינוי נוצר בעקבות דיאטנית שאחסוך את דעתי עליה, שהבטיחה לי בנחרצות שאם אפעל לפי ההנחיות שלה ארד במשקל, והתעקשה על זה גם כשניסיתי להאיר את עיניה לכך שההנחיות שלה כוללת שילוב של חוסר היגיון בסיסי עם דברים שלא מסתדרים עם אורח החיים שלי (כמו למשל לאכול ארוחת בוקר לא סמלית עד שעתיים מהיקיצה, גם ובמיוחד אם אני לא רעבה).
&nbsp
התוצאות: גם עליתי במשקל וגם נפתח לי התיאבון בבוקר בשלבים מוקדמים מאוד. אם למישהו יש רעיון איך אפשר לתקן את זה, אשמח.
&nbsp
&nbsp
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בד"כ נס עם עוגה לפנות בוקר (תשע וחצי)

אחרי ההתארגנות או קורנפלקס עם גרנולה או פריגורט עגבניות.
 

KindOfFish

New member
אצלינו

לחם לבן
ביצת עין מעוטרת בפיסות שפק עסיסיות
מבחר גבינות צהובות (היום היתה אמנטל בת 18 חודשים, וגבינה עם עובש)
לביבות תפוחי אדמה (לאטקעס)
קורוזוט
קפה הפוך מהמכונה
ולקינוח עוגת תפוחים
ממליץ בחום כל יום, אחרי זה אני מרגיש מליון פאונד
 

ornme1

New member
נס קפה או קפה פרקולטור לפני הכל. אחרי בערך שעה, עד

שעה וחצי, לפי איך שנפתח התאבון, פרי.
בעונה הנוכחית יש עדיפות לפומליות ( איזה פרי!!! ) ולרימונים. אפשר גם תפוח ( ירוק אני מעדיפה), לפי מה שיש בבית.
זה מחזיק אותי עד 12:00 בצהרים, ואז זו כבר ארוחה יותר גדולה, או שעם כמה קריקרים אני "מושכת" עד לארוחת צהרים רצינית.

(אני די רזה וסביב אותו משקל, עד שני ק"ג לכיוון מעלה או מטה, כבר הרבה שנים)
 
למעלה