ארוחות ואוכל בכלל

debbyarden

New member
ארוחות ואוכל בכלל

שלום לכולן!!!! 1.בני ירדן בן 11 חודש ואני מנסה לגמול אותו מהנקה. כרגע יש לו שתי הנקות בוקר וערב וגם באמצע הלילה..... התחלתי עם בוקר אבל ממש לא הולך!!! הוא רואה את הבקבוק מתקרב עם נוזל לבן וחבל על הזמן.... ניסיתי בכוס, בכפית, עם טעמים, עם דייסה לא הולך רעיונות????? 2. מאוד קשה לי בנושא האוכל: אני נותנת לו עגבניהה, אבוקדו, חביתה, פסטה, לחם עם גבינה או טחינה והוא אוכל רק כמה ביסים וזהו!!!! אני ממש מבולבלת אם אני נותנת לו דניאלה הוא מיד פותח פה גדול ןמוכן לחיות על זב מה עושים???? 3. האם אתן נותנות דג ??? איזה??? 4. האם חיסנתם את הילדים שלכם בידיוק בגיל שנה??? יש תופעות לוואי??? ירדן היה השבוע מצונן עם מעט חום נזלת ושישיעול ואני מתלבטת האם לחסן אותו בדעיוק בגיל שנה או לחכות המוןןןןן תודה מראש!!!!!! דבי וירדן

רעיונות לגבי גמילה מהנקה

אמנם זה לא מנסיון אישי שלי אבל בכ"ז: יש אפשרות שמישהו אחר ייתן לו את ארוחת הבוקר? כי אז אולי הוא יסכים לאכול יותר. (בכלל לא טוב שתהיי לבד בתהליך הגמילה, האם יש מישהו שיכול לעזור?) מה את עושה כשהוא לא רוצה, מניקה? אם את נחושה לגמול אז יתכן שכדאי להתפשר קצת ולתת לו בבוקר את הדניאלה שהוא אוהב במקום הנקה ושעה אח"כ לנסות ארוחת בוקר שוב. מה לגבי מרק ירקות ופירות? הוא אוכל? אולי תחליפי סדר ארוחות לתקופה מסויימת. האם קורה שאת לא איתו לפעמים? מה הוא עושה אז? אם הוא מסתדר בלעדייך ואוכל אז זה אפשרי גם בבית איתך אבל זה דורש עקביות רבה. אולי את עוד לא שלמה לגמרי עם הגמילה? לא בטוח שבגיל זה הוא צריך תחליף של בקבוק בבוקר, אולי תנסי לא להציע לו בכלל ואז הוא לא יקשר את האוכל המוצק לויתור על הנקה באותו רגע. אין לי תשובות לגבי הדברים האחרים.

רותי ע

New member
כמה תשובות

לגבי הנקה-ממליצה לשאול גם בפורום הנקה. לגבי החיסון-בשום פנים ואופן לא לתת את החיסון כשהוא לא בריא לגמרי ! זה חיסון לא קל ואם הגוף חלש הוא לא מתמודד איתו טוב ויכולות להיות תופעות קשות. זאת עפ"י כמה מאמרים שקראתי. לא יקרה כלום אם תחכי כמה ימים עד שיבריא לגמרי. והרבה קטנים בעייתיים בנושא האוכל. המשיכי להציע לו מגוון של מאכלים ואל תהיי מתוסכלת אם הוא יאכל רק מעט סוגים ממה שהצעת לו. אני יודעת על מה את מדברת ושלי בן שנתיים+7. אבל אני ממשיכה להציע ומדי פעם יש הפתעות לטובה.

אל תתחילי בגמילה עם ארוחת הבוקר

עדיף לוותר קודם על ארוחת הערב, כי אז ממילא יש פחות חלב והיא פחות משביעה. מיכלי שלי נגמלה בגיל 11 חודשים וקצת. קודם הפסקנו עם ארוחות הלילה, בעלי היה קם אליה עם בקבוק, אחר כך עברנו לשתי הנקות ביום, כאשר אחרי ההנקה שלפני השינה הייתי מציעה גם בקבוק, לפעמים לקחה ולפעמים לא. ואז היא ויתרה על ההנקה שלפני השינה ורצתה רק בקבוק, ואחרי כמה ימים כאלה ויתרה גם על הבוקר. לגבי יתר האוכל, גם שלי לא אכלנית גדולה אז אין לי עצות. לגבי החיסון - לא בוער דווקא בגיל שנה ובטח לא אם ירדן לא בריא במאה אחוז.

למעלה