ארוחות

elkis

New member
ארוחות

שלום לכולם!! יש לי שאלה בקשר לתזונה. אני יודע שיש לחכות 3 שעות בין ארוחה לארוחה אך האם פרי בין הארוחות נחשב לארוחה? כלומר האם, אם אכלתי למשל טונה ואחרי שעה תפוח, עליי לחכות 3 שעות מהזמן שאכלתי את התפוח או אחרי שאכלתי את הטונה? תודה

3 שעות בין ארוחה לארוחה?

זה פרק זמן שמתאים להאכלת תינוקות. חשוב לששמור על פערים בין הארוחות, אבל תלוי גם לאלו ארוחות אתה מתכוון. אם אוכלים לפי תפריט של ארוחות קלות, אפשר לאכול אפילו 6 כאלה ביום, אבל אם מדובר בארוחת סטייק וציפס, קח לפחות 6 שעות בינה ובין הארוחה הבאה.. פרי נחשב מנת ביניים, ואפילו מומלץ לאכול שעה שעתיים בין הארוחות.

רן צורי

New member
ארוחות

ראשית, תפוח בהחלט מהווה ארוחה - ארוחת ביניים. המטרה של ארוחת הביניים היא לספק אנרגיה, שתחזיק אותך עד לארוחה הבאה. השיטה הטובה ביותר היא לפרוס את האוכל ל- 6 ארוחות ביום. אם הארוחות המרכזיות (בוקר, צהרים, ערב) מצומצמות, אזי ארוחות הביניים יכולות להכיל יותר מרק תפוח (כמו סנדביץ + תפוח, למשל). האכילה לאורך היום, בלי צום מעל 3 שעות חשובה לספורטאים כדי לתחזק את מאגרי הגליקוגן בשריר ובכבד וכדי למנוע מצב של קטבוליזם של רקמות שריר. בכל אופן, אם אתה מרגיש תחושת רעב, לך איתה. מבחינת ההרכב התזונתי, אין שום בעיה לאכול טונה ולקנח בתפוח באותה הארוחה - כך החלבון שאכלת ישמש לבניית שריר ולא לאנרגיה. בהצלחה ובתיאבון, רן ודנית

elkis

New member
לא הבנתם נכון

אני יודע על ארוחות ביניים וכל זה.......השאלה שלי היא האם יש לחכות 3 שעות ביו ארוחת חלבון אחת לשניה או בין כל ארוחה לארוחה... אם ב13:30 אכלתי טונה וב 14:30 תפוח . האם ב16:30 אוכל לאכול עוד ארוחת חלבון כמו ביצים נניח

רן צורי

New member
ניסיון שני

סליחה על חוסר ההבנה. בכל אופן, כל ארוחה צריכה להיות מאוזנת מבחינת תכולת החלבונים, הפחמימות והשומנים ולכן כל 3 שעות עליך לאכול כמות מסוימת של חלבונים. לגבי התפוח - הוא לא מהווה כל מגבלה לגבי הארוחה המאוזנת שתאכל ב- 16:30. השאלה היא, אם אכלת ב- 13:30 איך יתכן שאתה רעב כבר תוך שעה? האם ב- 16:30 אתה באמת רעב שוב? שוב בתיאבון, דנית ורן

למעלה