ארוחת בוקר\חלב

SoosKatan

New member
ארוחת בוקר\חלב

אני צמחונית כבר יותר משנה, ובכמה חודשים האחרונים כל בוקר עם הקורנפלקס עברתי מחלב רגיל לחלב סויה. אמרו לי הרבה דברים על סויה... "מסרטן".. "עוצר את הגדילה"... ודברים דומים. יש אמת בדברים האלה? המליצו לי גם על חלב שקדים, וחלב אורז... מומלץ יותר מסויה? ועוד 2 דברים... 1. סוכר בבוקר? יש כאלה שאומרים שבריא מתוק על הבוקר ויש האומרים להמנע מזה. מה נכון? 2. אני בדרכי להיות טבעונית. אני סה"כ בת 15... טבעונות יכולה לפגוע בי? אני *לא* מתכוונת לקחת שום תחליפים\כדורים. אפשר להסתפק במזון טבעוני? תודה רבה לעונים!

לקשמי

New member
תשובות

אלא אם כן יש לך איזה רגישות ידועה לסויה, לא צריכה להיות לך בעיה עם סויה, אך כמובן כל דבר שמגזימים איתו עלול להיות בעייתי. לחלב אורז אין מי יודע מה ערך תזונתי, הייתי ממליצה עליו אם כבר יותר מבחינת הטעם, אבל זה כמובן עניין אישי. לגבי מתוק בבוקר, סוכר מזוקק באופן כללי הוא לא מומלץ. מתוק בבוקר באמת נותן אנרגיה אך זה לא חייב להיות סוכר. יכול להיות פירות או כל ממתיק אחר. טבעונות לא צריכה לפגוע בך אם את שומרת על תזונה מאוזנת ובריאה. הדבר הטוב ביותר הוא לפנות לתזונאי שיתאים לך את התזונה המתאימה לך. בהצלחה.

אם את *לא* מתכוונת לקחת שום תחליפים או כדורים

יכול להיות שייווצר לך חוסר ב B12, שכן אין בתזונה הטבעונית מקורות ל B12 (מלבד מזונות מועשרים, כמו במבה או קורנפלקס). זה אמנם חוסר שלוקח לו מספר שנים להיווצר, אבל זה עלול לקרות. טבעונים וצמחונים רבים נעזרים בתיסוף B12, מדוע ההתנגדות הזו מראש לתוספים? כמו כן צריך להיות במעקב לגבי הברזל כדי לוודא שלא תהיה ירידה ולתכנן את התזונה בהתאם. (ובכלל במעקב ורצוי גם יעוץ מקצועי כדי לבנות תפריט בצורה נכונה). לגבי הסוכר - כמו שענתה לקשמי, אין שום בריאות בסוכר לבן ואין לגוף צורך בו. אפשר לצרוך ממנו אם רוצים, אבל לא לחשוב שזה בריא במיוחד... אין חשיבות מיוחדת לאכילת מזון מתוק בבוקר, זה יותר עניין של רצון והרגל.

בהרבה סוגים של חלב סויה יש מייצב

שנקרא קרגינן (או E407 בשם חיבה) שלמרות שהוא מיוצר מאצות ויכול להופיע גם במוצרים אורגניים ומוצרים שאמורים להיות בריאים - הוא מאוד מזיק לגוף, ויש כאלה שאפילו אלרגיים אליו (כמוני). חות מזה יש בטוענים שבסויה יש סוג של הורמון צימחי שעלול להתערב בהתפתחות המינית של נערות צעירות... אין לי מידע מדוייק בקשר לזה אבל אולי כדאי לבדוק. אני שותה חלב רגיל... אבל יותר בריא חלב עיזים - ויאפשר גם להשיג חלב של עיזים שגדלות בחופש חוץ מזה - יש באמת חלב אורז שהוא די טעים וגם חלב שיבות שועל שלא כל כך טעים לי אבל יש כאלה שמתים עליו... בהצלחה בדרכך, אבל באמת חושבת שכדאי לך להתייעץ עם תזונאי

למעלה