ארוחת בוקר-צהריים במיכאלה

ארוחת בוקר-צהריים במיכאלה

אני ואלון א ואלון ב החלטנו לפנק את עצמנו לאחר שהשקענו בבחירות והחלטנו לשבת במיכאלה מאחורי בית הכנסת באלנבי. המקום קטן ומאוד מתוק לטעמי , מרוהט בפשטות ועם מעט רומנטיות של נברשות ועץ. אלון א אכל שקשוקה מרוקאית עם נקניקיות מרגז, אלוןב אכל ארוחת בוקר סטנדרטית של חביתה, גבינות, סלט טונה, סלט ירקות טרי בפינכה צדדית וחמאה וריבה לקינוח. עם הארוחה הוגש בסל רפיה חמוד מבחר של לחמניות טריות ולחם הבית שקיבלו ציון גבוה מהגברים. אני אכעלתי סלט פטוש שהוא סלט רגיל עם הרבה כוסברה ומיץ לימון וגבינה בולגרית - היה מאו טרי ורענן והמנה גדולה במיוחד. נהניתי. לקינוח שתינו קפה הפוך בריסטול שהיה מהטובים שטעמתי והגברים התענגו בברור על עוגת גבינה ביתית אפויה וטארט טאטן עם קרמל וגלידת וניל (ביתית) בצד. אני אוהבת את המקום ואשמח לשבת בו שוב. הבעיה היחידה שהתפריט מצומצם מאוד. אבל אם אתם כבר שם תדאגו לטעום מהעוגות והמנות האחרונות שכולן ביתיות ומצוינות.

SigurRos

New member
מיכאלה והסלט פת[ט]וש

פתוש הוא סלט לבנוני שקבל אינטרפרטציה קצת יוונית ב"מיכאלה". הפתוש הוא למעשה סלט ירקות שמכיל את שיירי הפיתה מימים עברו כדי לחסוך כמה מעות.מדובר על ירקות פשוטים{עגבניות,בצל,מלפפונים ופטרוסיליה},עם אותם שיירי פיתות שטוגנו בשמן זית.על הכל מזליפים שמן זית והמון לימון,קצת מלח וקדימה..יאמי...יאמי... זה הפתוש האורגינלי!!!{גבינה בולגרית?!..טוב יכול להיות שזה טעים אבל זה לא פתוש}

liti

New member
מסכימה עם סיגור לגבי הפיתה!

סלט פטוש (יש כאלה המכירים בשם בטוש) חייב להכיל חתיכות פיתה, אותן מטגנים בשמן זית או קולים בתנור לאחר שמורחים בשמן זית. אין לי בעיה עם שינוי המרכיבים, אבל למה להידבק לשם של מאכל אחר? זה כמו שיעשו להיפך- ישימו פיתה בסלט יווני במקום הגבינה ויקראו לזה "סלט יווני"...

bigpurrs

New member
בית קפה שכונתי באלנבי - מיכאלה

שלום לכולם, במסגרת יום הבחירות אתמול (שעניין כנראה את הישראלים די מעט) יצאנו בן-זוגי, ביאליקולית ואנוכי לבחור בבית קפה חדש (לפחות לי) מיד אחרי מילוי חובתנו האזרחית. ביאליקולית בחרה להציג בפנינו את מיכאלה. בית קפה קטן מאחורי בית הכנסת הישן באלנבי. בית הקפה מסתתר בקצה סמטת החניה אליה נכנסים מימין לבית הכנסת. אני חייב להודות שהמקום חמוד מאד למרות שמספר בחירות אסתטיות רחוקות מאד מטעמי האישי. אמנם השולחנות בפנים משקיפים אל החוץ דרך חלונות גדולים, אבל הכיסאות צבועים בלבן סינתטי מנוכר (סגנון בית חולים קצת) והנברשות הן מין ענתיקות מתקופת סבתא שלי - בהנחה שלסבתא שלי היה טעם לא מוצלח. על המדפים ישנם חפצים עתיקים כביכול - אבל כל השילוב הזה בין סינתטיות לעתיקות, לא היה לטעמי. - מילא. התפריטים לעומת זאת מחולקים בכריכת לבד נעימה וכפרית משהו שהיתה מאד יפה בעיני. נמשיך למזון. לכל חובבי סגנון אורנה ואלה... הסגנון של מיכאלה שונה למדי. והוא פשוט הרבה יותר. אני הזמנתי שקשוקה מרוקאית (שזו שקשוקה עם נקניקיות מרגז), בן זוגי הזמין את ארוחת הבוקר, וביאליקולית סלט בגרסה יוונית כלשהי. כשהזמנתי את השקשוקה נתבקשתי להגדיר את "רמת החריפות" הרצוייה - מה שהיה מפתיע, ולכן כשביקשתי חריפות בינונית - והמקום אכן עמד על מידת חריפות בינונית בתכלית (לא יותר מדי ולא פחות מדי) הם זכו ממני לנקודות זכות רבות. השקשוקה הייתה פשוטה אמנם - אך טעימה להפליא - והיא חוסלה עד תום. הסלט של ביאליקולית ערב מאד לחיכה והיה טרי מאוד והירקות פריכים. גם ארוחת הבוקר של בן זוגי - הייתה בסדר - אם כי פשוטה מאד מאד בדרך ההגשה ובתוכנה. ממש חביתה כמו שאמא שלי עושה עם כמה גבינות בצד - לשמחתנו כמו בפעמים שמצליח לה. גולת הכותרת של המנה העיקרית היה ללא ספק לחם הבית. הלחם מגיע כחלק מארוחת הבוקר כמובן - אך גם נלווה לשקשוקה - והוא היה טעים טעים טעים... באמת מזמן לא התלהבתי כל כך מלחם. הלחמניות היו טובות מאד גם כן - אם כי מעט פחות. אבל הכל היה טרי ונעשה במקום. הלחם בשילוב ריבת הבית - באמת נפלא. סיכום עד כאן - ארוחה פשוטה בתכלית - אבל טעימה מאד ולא נשאר פירור. מכאן עברנו לקינוח וקפה. קפה הבית הוא Bristol. בחירה מאד מוצלחת לטעמי - שלושתנו התמוגגנו. ביאליקולית לא הזמינה קינוח מפאת שימור הגזרה בעוד בן זוגי בחר בעוגת גבינה אפויה. אני הזמנתי את הטארט טאטן למרות הפצרותיה של בעלת הבית להזמין את התותים בשמנת. בהתחלה טענו גם ביליקולית וגם בן זוגי כי עוגת הגבינה נשגבת. אכן היא הייתה טעימה מאד גם לדעתי אך.... כנראה מתוקה מדי וכבדה מדי מכדי שבן זוגי יוכל ממש לסיים אותה. הטארט טאטן לעומת זאת היה נשגב ממש, ובליווי מעט גבישי קרמל וגלידת וניל תוצרת בית היה פשוט מופלא - בהחלט מטובי הטארט טאטנים שיצא לי לאכול. סיכום סופי - נהנינו מאד. פשוט, לא פלצני, ומוצלח. שתי נקודות אחרונות לסיום - ביאליקולית אמנם התמוגגה על קשתות בית הכנסת הישן שהזכירו לה את איטליה (ממש מקסימה וחמודה) אבל אני קצת התבעסתי שהמקום משקיף על מגרש חניה. שנית... השירותים כרגע בתיקון או שיפוץ וישנם שירותים חליפיים מאחור שהנם בלתי נסבלים בעליל ומהווים כמובן פיתרון עלוב. מחיר ממוצע לאדם לארוחת בוקר + קינוח 60 ש"ח. אלון

shima

New member
מממממממ

נשמע נחמד, ננסה בקרוב. שאלה טיפשית, לשניכם קוראים אלון?
נחמד ביותר!

bigpurrs

New member
כן, לשנינו קוראים אלון

ומוזר ככל שזה לא יהיה... זו כבר הפעם השניה שזה קורה לי (בן זוג בשם אלון). מסתבר שיש פשוט המווון אלונים בקרב הישראלים והקהילה ההומוסקסואלית. המלצה לאימהות הישראליות. אלון זה שם יפה אולי... אבל כבר קצת קצת נדוש :) אלון

למעלה