ארוחת הבוקר שלי היום.

APRSMON

New member
ארוחת הבוקר שלי היום.

3 פרוסות קולורבי

גבינה צפתית

אבוקדו

ומלפפון ירוק טרי שמתפצח בפה

אשמח שתשתפו גם אתם עם ארוחות , לא חייבים גם צילומים.

ארוחת בוקר שלי

תמיד סנדוויץ' מכיל 2- פרוסות לחם קל
2- פרוסות פסטרמה
טחינה או אבוקדו או מיונז
2- סוגי ירקות לפחות
ושתי כוסות תה

deebeebee

New member
דיאטנית המליצה לי

לא לערב אכילה עם שתיה. לשתות לפני ארוחה, ולהמתין עם השתיה (אלא אם כן מאד צמאים, כמובן..................)

תומרונתם

New member
מנהל
הווו... זה ארוחת צהרים

deebeebee

New member
כמה נקודות בנושא

שתיית מים בזמן הארוחה – בעד ונגד

נושא שתיית מים בזמן הארוחה נדון רבות והדעות בנושא עדיין חלוקות. יש הגורסים שמותר לשתות מים, עם זאת עפ"י הגישה הרפואית קיים איסור ברור על שתיית מים בזמן הארוחה ולכך יש גם הסבר הגיוני (אותו ניתן למצוא בספרו של פרופ' אבשלום מזרחי - "לחיות בריא"). איסור השתייה בזמן ארוחה מוזכר גם ע"י הרמב"ם וגם בספר "קיצור שולחן ערוך".

שכאשר אדם לועס את ארוחתו מופרש רוק בכמות המתאימה כדי לרסק את כמות המזון שאנו נוגסים. כל תוספת מים גורמת למהילת הרוק במים ובכך להפחתת כמות האנזימים שברוק. כתוצאה מזאת תהליך עיכול המזון משתבש ועשויי לגרום לבעיות בעיכול.
כדי להימנע מבעיות במערכת העיכול, מוטב לשתות בסמיכות לארוחה ולא בזמן הארוחה עצמה. הזמן המומלץ לשתיית מים במקרה זה, הוא כחצי שעה לפחות, לפני הארוחה או כחצי שעה לפחות, לאחריה.
יש דיעות על כך לכאן ולכאן. רבים מהחוקרים גורסים ששתיה בזמן הארוחה משנה את רמת החומציות בקיבה שחלק מתפקידה הוא לפרק את המזון. נוזלים עלולים לשנות את רמת חומציות הנדרשת.

לפי המחקר מרק הוא מאכל לא מומלץ

יש עלינו סוכרתיים המון מגבלות הקשורות לאוכל, התה שאני שותה בעת הארוחה מטרתו לצאת מהארוחה עם תחושה נעימה ובטן מלאה .

deebeebee

New member
הנקודה שהבאתי

לא בהכרח קשורה לסכרתיים, כולם יכולים לאמץ או לדחות אותו. אני העליתי כי שמעזאת יותר מגורם אחד. כמו כן,המחקר לא מדבר על מרק.

em28

Well-known member
שלי: ירקות, גבינות 5%, לחם ושתיה

- עגבניה ומלפפון, אם יש פרטנר נתפרע בצוותא גם על גמבה.
- קוטג' בנדיבות, צפתית או סימפוניה.
- ביצה לפעמים.
- שתי פרוסות לחם מלא.
- מים תוך כדי הארוחה, נס קפה מיד אחרי.

אבו זקן

New member
יוגורט 1.5%

וגם זה לא קל למי שלא נהג לאכול ארוחת בוקר בחמישים השנה האחרונות.

למעלה