ארוחת היכרות לצמחונית בפוטנציה

p e b b l e

New member
ארוחת היכרות לצמחונית בפוטנציה

אקדים ואומר שאינני מהמסיונרים ואני לא מתערבת בצלחות של אנשים אחרים. לפני כשבועיים הכרתי הייתי בבראנץ' ויצא לי לדבר עם בחורה נחמדה, כשסיפרתי לה שאני צמחונית היא מאוד התעניינה איך מסתדרים ואמרה שהיא מאוד היתה רוצה לעבור לצמחונות אבל לא יודעת איך. מכיוון שגם היא וגם בעלה ממש נחמדים אמרתי לה שאני אזמין אותם לארוחה צמחונית אצלי כדי שתראה שזה לא קשה זה דווקא קל (לה לה לה לה לה
) ונראה לי שהיא די התלהבה מהרעיון. עכשיו מגיעה הדילמה של מה להגיש. אני לא רוצה להגיש את המנות הצמחוניות הבאנליות שכל צמחוני מקבל כשהוא הולך לארוחה של לא צמחונים: פסטה, סלט ואולי איזה אורז. אני רוצה להראות לה מגוון של מנות משביעות שיכולות להוות ארוחה או לפחות מרכזה. מצד שני אני לא רוצה להטביע את אורחי בשילובי דגנים וקטניות. אשמח להצעות לתפריט או סתם מנות מוצלחות. תודה.
 

nowonder

New member
בבקשה

מנה ראשונה: סלט אורוגולה עם דלעת. לוקחים דלעת (בטרנאט סקווש עדיף) חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים בתבנית שטוחה, שופכים עליהן שמן זית, מתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט (לא במלח, כי מלח מוציא נוזלים) מערבבים היטב. מכניסים לתנור לחום גבוה. אחרי 10-7 דקות הופכים אותן ומוסיפים להן גם 1/4 כוס חמוציות יבשות. מכניסים חזרה לתנור לעוד חמש דקות. בקערה מערימים עלי אורוגולה (אם אין, אז אפשר אוסף עלים ירוקים אחר. אבל אורוגולה עדיף). בקערה נפרדת משקשקים היטב כמות זהה של שמן זית+לימון, מלח ופלפל. שופכים את הדלעת בעודה חמה (עם כל הנוזלים מהתבנית והחמוציות) על האורוגולה. שופכים את הרוטב. מוסיפים אגוזים קלויים. מערבבים. אפשר להגיש חם או קר. חם עדיף. מנה עקרית: תפוחי אדמה בחלב קוקוס, וקציצות עדשים. חותכים את תפוחי האדמה דק דק (הכי טוב במנדולינה). שופכים קצת חלב קוקוס על תבנית. מסדרים את מחצית תפוחי האדמה בשיכבה. מפזרים מעל שום קצוץ, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעל מפזרים שיכבה של עלי תרד (קצוץ). שופכים עוד חלב קוקוס. ואז עוד שיכבה של עלי תרד. ועליהם שום, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, מחצית שניה של תפוחי אדמה (השיכבה העליונה צריכה להיות תפוחי אדמה) ואז שופכים את כל חלב הקוקוס מעל. מכסים בנייר אלומיניום, אופים בחום נמוך מאוד, בלי להפוך לפחות 40 דקות. קציצות עדשים: מבשלים כוס עדשים כתומות עד שמתרככות. שופכים את המים היטב. מכניסים לפוס פרוססר כוס חומוס (מקופסת שימורים, מבושל כבר) את העדשים. תבלינים לפי הטעם. הרבה פטרוזוליה. מרסקים למחית. מוסיפים חצי כוס נבט חיטה (או פירורי לחם). וביצה אחת (מי שטבעוני, שיוסיף במקום הביצה כף טחינה גולמית). מערבבים היטב. ומניחים במקרר להתקרר לפחות לארבע שעות (ככל שהתערובת יותר קרה, יותר קל לעבוד איתה). יוצרים קציצות. מניחים על תבנית משומנת, ואופים חצי שעה (או עד שמשחים משני הכיוונים). מי שיש לו זמן וסבלנות, יכול לטגן במקום (בשמן תירס, כשהשמן ממש חם, ומכסה חצי מגובה הקציצה). קינוח: אגסים ביין. קונים אגסים. שוטפים. בקערה מערבבים: חצי בקבוק יין + לימון סחוט אחד + קליפה לימון מגוררת + 2 כפיות תמצית וניל איכותית + כוס סוכר. שופכים על האגסים. אופים בחום בינוני לפחות 45 דקות. מדי פעם הופכים את האגסים, ושופכים עליהם מהנוזלים שבתבנית. אפשר להגיש חם או קר. עם גלידת וניל.
 

d a p h n a

New member
התפריט של נוונדר נשמע נהדר

עוד תפריטים אפשריים (אני יוצאת מהנחה שהכוונה לצמחוני ולא לטבעוני): אלגנטי: * מרק דלעת (או אם את רוצה יש לי מתכון מעולה למרק באטרנט סקווש ותפוחים) עם קרוטונים קטנים ועירית קצוצה * סופלה גבינה (סופר קל להכין) ולצידו אורז עם שקדים וחמוציות/משמשים יבשים וסלט טוב * מוס שוקולד משובח או קינוח איכותי אחר ארוחה איטלקית: * אנטיפסטי צמחוני עם חתיכות פוקצ'ה * לזניה שווה או פסטה עם רוטב ממש מעניין (לא סתם סטנדרטי) * גלידה איכותית ארוחה מקסיקנית קז'ואל: להניח עם השולחן טורטיות/טאקוס, refried beans מתובלות, גוואקומולי ביתי, גבנ"צ, סלסה ושאר ירקות, ולתת לכל אחד לגלגל לעצמו בוריטו/להכין לעצמו טאקו. זה טעים, משביע ושווה. וכמובן תמיד אפשר להכין איזו פשטידה, צ'ילי צמחוני, אוכל הודי, מוקפץ וכו'.
 

motior

Member
לדעתי - ארוחה הודית

אבל צריך לוודא שאין לה התנגדות לכך... יש אנשים שמשום מה לא אוהבים אוכלהודי
ואם הודי... האפשרויות הן כמעט אינסופיות, אבל הייתי ממליץ על: - לחם הודי כלשהו (למשל צ'פאטי) - אורז עם תבלינים - תבשיל עדשים - כרובית עם תפוחי אדמה - כרוב עם אפונה
 

p e b b l e

New member
תודה רבה על כל ההצעות

הבעיה היחידה עכשיו היא שאי אפשר להכין את הכל...
 

lilithmm

New member
אני מכינה אירוחי טעימות

יש שני סוגים של אירוחים שהולכים חזק אצלי. אירוח על בסיס לחם וממרחים שונים או אירוח על בסיס ארוחת חומוס. לאירוח יש לי מנת תפו"א מרשימה. מכינים תפו"א בתנור על מצע מלח גס בעובי 1 סמ, שעה מצד אחד ועוד חצי שעה מצד שני. מגישים חתוך באמצע ממולא באגוזים קלויים, בצל ירוק פרוס דק, פטריות מטוגנות, אפשר להוסיף על זה קצת שמנת צמחית.
 
השאלה אם את מבקשת ארוחה מושקעת מאד

או ארוחה בסיסית . שאפשר להכין מהר. כאלה יש הרבה מאד. טעימות ועשירות.
 

p e b b l e

New member
אין לי בעיה להשקיע, כיף לי לבשל

אם יש לך רעיונות, אשמח לשמוע
 

p e b b l e

New member
מכירה אבל לא כל המתכונים שלהם מוצלחים לדעתי

וכשאני מזמינה אורחים אני מעדיפה לא להכין מתכונים חדשים ללא המלצות כדי לא ליפול על מתכון לא מוצלח. אם יש באתר מתכונים שאת ממליצה עליהם אשמח לשמוע.
 
למעלה