ארוחת חג פסח..

spaysi8

New member
ארוחת חג פסח..

אהלן חברים,
מה שלומכם?

אז פסח בפתח.. ויש את עניין ארוחות החג שעל רובנו מעיק..

יש את האלו שרבים לאיזה משפחה ללכת לכל חג,
יש את החילוניים שהולכים למשפחה הדתית או הפוך ומתבאסים,
יש את המתחמקים,
ויש גם אלו שנהנים ומחכים לארוחות האלו כל השנה..

ואתם? שתפו.. ספרו..

אנ'לא הכי אוהב לעשות סדר בלי ההורים שלי קשה לי עם זה ..
הלכתי כמה פעמים לצד של אשתי וזה לא "זה" בשבילי

לא הצלחתי להתחבר למנהגים שלהם ושלא לדבר על זה שחמי שיהיה בריא יש לו ספר של סדר פסח שמחמיר יותר מהרב עובדיה והרב הקוקו ההוא של קהילת פוניבץ
יש כמה ברכות שכביכול אמורים לחזור אלישבע פעמים וזה מתיש כי רק הקריאה של החלק הזה זה כמעט חצי שעה וראבק .. אני רגיל שלקריאה החפיפה שלנו מאגדה סטנדרטית שכמו כמעט הרוב המוחץ נעצרת בחלק של הארוחה וזייהו

לא .. הולכים תמיד כזוג .. רק בתקופה שיצאנו אז היינו עושים לחוד אבל אחרי החתונה הולכים תמיד ביחד לארוחות חג לצד שהזמין \הזמנו את עצמנו

פשוט בפסח אני הייתי מעדיף שנלך תמיד להורים שלי כמו שאת החג הראשון של סוכות אנחנו תמיד עושים אצל ההורים שלה ...

spaysi8

New member
אה! זה מוזר:O

אצלנו עושים שנה שנה.. זה מוזר שיש חגים לכל משפחה.. כי אם לשתי המשפחות חשוב פסח?

אז זהו .. שפסח זה עוף מוזר
לא תמיד אנחנו עושים שנה שנה .. זה תלוי בעיקר בהורים שלה שלא תמיד עושים אצלם וכמעט תמיד חיפשו על מי מהמשפחה להתעלק

שנה שעברה היינו אצלם כי אבא שלי בדיוק היה באישפוז אחרי האירוע המוחי שלו ולאימא שלי לא התחשק לעשות אצלה אז היא פעם ראשונה מאז שאני זוכר את עצמי שהיא התארחה אצל מישהו בפסח אבל השנה אנחנו אצל ההורים שלי (יששששששששששש!!
)

EdisonGirl

New member
אוהבת חגים אצל המשפחה

כן, נדרשת התגמשות כמובן, אבל זה שווה את זה בעיניי. וכמה חגים כבר יש בכל מחזור של 365 ימים?

spaysi8

New member
ואיך החג? דתי? חילוני?

עושים את הסדר? יש מנהגים מוזרים?

ebi83

New member
תמיד עם המשפחה

כל עוד לא התחתנתי צריך לנצל את זה

אחד החגים האהובים עליי, רוב האחים של אמא שלי על ילדיהם הבוגרים והקטנים מגיעים לחג (השנה אצל הוריי).
יש את הבדיחות הקבועות, הקטעים שתמיד מנסים שיגיעו לאותה הדודה וכו'.
המון הווי, שירים, צחוקים ואוכל מעולה

ויין, הרבה יין (וערק).

Puskas

New member
עם המשפחה

פעם היינו עושים רחוק לאללה באזור חיפה אצל קרובי משפחה, אחר כך כל החמולה עברה לסבתא וסבא שלי במרכז וכיום זה מתקיים אצלנו בבית.
וואלה החג עצמו לא מזיז לי.. אני לא איש של דת וזה לא מעניין בכלל.. המשפחתיות זה החלק הנחמד פה.. אני לא מחכה לזה כל שנה אבל נהנה מזה כשזה בא.

או שאולי זה בגלל הערק.. מה זה משנה, העיקר אני מבסוט :)

אנחנו תמיד עושים את פסח (כמו גם את ראש השנה) עם המשפחה מהצד של אמא. מהצד של אבא מדובר בקיבוצניקים ואף אחד מאיתנו לא שש לאכול לארוחת החג שלו אוכל דוחה של חדר אוכל

אז זה תמיד עם הצד של אמא, רק המיקום משתנה.
יש דברים שחוזרים כל שנה- אחי תמיד קורא את החלק של הבן החכם (אלא אם באותה שנה אחד הנכדים התקבל ללימודים או משהו), החלק עם שערות הערווה תמיד יגיע כשתורו של בן דוד שלי להקריא, ועד לא מזמן "מה נשתנה" היה החלק שלי (עד שהבני דודים הקטנים התחילו לדבר כמו שצריך, ומאז זה באחריותם, אבל איתם ממש מקלים! כולם קוראים יחד איתם ולא יושבים בשקט כדי לראות כמה חמודים הם כשהם נבוכים). אה, ויש את החלק שה"בבהילות יצאנו ממצרים", אצל עוד מישהו יש את זה?
לוקחים את צלחת הסדר ומעבירים מעל הראשים של כל הסועדים תוך כדי שירה של "בבהילות יצאנו ממצרים, אה לחמא עניה בני חורין"... אני כבר שנים מנסה למצוא עוד מישהו שמכיר את זה.

ebi83

New member
ברור שעושים את זה אצלנו

מנגינה בשני מיקצבים והרבה מחיאות כפיים וצהלולים

...

"...וָרָב - כְּמַה שֶּׁנֶּאֱמַר: רְבָבָה כְּצֶמַח הַשָּׂדֶה נְתַתִּיךְ, וַתִּרְבִּי וַתִּגְדְּלִי וַתָּבֹאִי בַּעֲדִי עֲדָיִים, שָׁדַיִם נָכֹנוּ וּשְׂעָרֵךְ צִמֵּחַ, וְאַתְּ עֵרֹם וְעֶרְיָה"

Any991

New member
אני יודע

שיש את הקטע עם הבן זומא שגורם לכל הקטנים במשפחה (וגם לאלה שלא)
לצחקק בקטנה

BloodyRose

New member
לא אוהבת חגים, לא אוהבת ארוחות חג

אנחנו גם ככה משפחה קטנה וחילונית למהדרין, אז למה צריך להיפגש *גם* בחגים? לא מבינה את זה.
לי יש הסכם עתיק יומין עם ההורים - אני לא אסע רחוק מדי בשביל הארוחה הזו, ואם היא תהיה גם עם קרובי משפחה רחוקים (שגם שומרים כשרות במהלך הארוחה ופעם אפילו רצו שנקרא את ההגדה), אז אני מטילה וטו.
לאמא שלי מאוד חשוב ש"כולם יהיו ביחד", אבא שלי כמוני, ולרוב אנחנו מצליחים לשכנע אותה שאם היא רוצה שכולם יהיו ביחד, זה צריך להיות קרוב וקצר. לשנינו אין סבלנות לדברים האלה.

Any991

New member
אצלי

נפגשים כל המשפחה ביחד אצלנו. בהתחלה זה לא היה אצלנו ולמען האמת מאז שזה אצלנו
בבית זה קצת יותר מעצבן (תמיד מעצבן לארח מאשר להיות אורח)-אורח חיים חילוני, תמיד הילדים שרים את השירים
(זה הזמן שלהם להיות באור הזרקורים).
יש משהו מאוד כיפי בזה שכולם ביחיד למרות שחייבים להגיד שיש גם קצת עצבים מזה

h a j b i

New member
אצל ההורים נשאר עד לאוכל

אחרי זה חוזר הביתה או הולך לישון שם עד שיסיימו המתמידים.

למעלה