ארוחת חג

עדגיל

Well-known member
ארוחת חג

מישהו מכיר קייטרינג צמחוני? מסעדה שניתן יהיה לרכוש בה מנות עיקריות ותוספות וקינוחים ארוחה לחג ל-5 סועדים. תודה !!!

שנה טובה! אני לא מכירה אבל תציינ/י אזור בארץ

ואז אולי היודעים יוכלו לסייע.

גוגל ידידינו

יאמי
הבשלנים ביאמי מציעים מגוון ארוחות מלאות לחג, שניתן להזמין דרך הפרופילים באתר. במטבח של דרור, למשל, אפשר למצוא ארוחה מלאה (החל מ-96 שקלים לסועד) ... חמש תוספות שונות דוגמת תפוחי אדמה בחרדל ודבש, פירה שורשים, סלט חצילים וסלט חסה עם גזר ומלפפון ושתי מנות לקינוח. בנוסף תמצאו באתר ארוחה טבעונית טבעונית (89 שקלים לסועד) ודילים על הסלטים להשלמת הארוחה.
יאמי - לפרטים נוספים - 03-7160699

גם הצמחוניים והטבעוניים יוכלו ליהנות מארוחת החג, אשר במסגרתה יוצעו מנות טבעוניות וצמחוניות, כולל קינוח.
מחיר הארוחה לאדם, כולל שתייה ללא הגבלה - 320 ש"ח.
טשרניחובסקי 6, רחוב טשרניחובסקי 5, תל אביב, 03-6208729. לא כשר

ניתן להזמין מנות צמחוניות/טבעוניות. מחיר הארוחה 350 שקלים לסועד.
מתחם השף ניר צוק, הצורפים 14 יפו, 03-5184668. לא כשר

מניחה שכל אחד מאלה בהתראה מספיקה מראש יעשה לכם take away

Dr T noki

New member
מנצלש״ת עניני ארוחת חג

בפעם הראשונה הולכת להיות הלא קרניבורית היחידה במשפחה

אי לכך הטילו עלי לארגן את המנות הרלבנטיות.
אשמח להמלצות/רעיונות לסלט שווה, מנות עיקריות צמחוניות/טבעוניות שיגרמו גם לאחרים לחבב אותן, קינוח?
רצוי כאלו שנוסו על ידכם בהצלחה ולא דורשות יום שלם (שאין לי) במטבח, ומשלבות את סימני החג.

בינתיים בתוכנית להכין איזשהו סלט סלק טעים, אולי איזו פשטידה עם ירוקים ומנגולד.

חג שמח ושנה טובה לכולם ונסיעה טובה לכל המבלים בחו״ל!

סימני החג הם העיקר ירקות

ככה שכל קציצת ירק שיש בה גזר/סלק/קישואים מתאימה ואם את עושה בשלושה צבעים זה מרשים
לזניה עם שבבי סויה ושכבת ירקות אנטיפסטי היא מנה מרשימה
דפי אורז ממולאים בגפרורי ירק וקוביות טופו קטנות

סלק- צלוי על קליפתו בתנור, אחר כך לקלף, לפרוס דקדק לפרוסות גדולות ודקות, לפזר מעליו חומרי טעם- מיצלימון, זסט לימון, שוןם כתוש, זילופי סילן
ומלח,פלפל שחור גרוס, עלי טימין טריים.

אם ממש סלט אז במקום פרוסות קוביות בקערה, זרעי דלעת זרעי חמניה, הרבה ירוקים מקוצצים דקדק, מיצלימון, משו מתקתק, בצל קצוץ דק, אפשר גם קוביות קטנטנות של תפוח עץ חמצמץ, מלח גס פלפל שחור גרוס, טיפ טיפה שמן

סלק ממולא זה מקסים, טעים אבל זה עבודה כי צריך לרוקן את הסלק...

שעועית ירוקה מקוצצת למקטעים קטנים, על בצל מוזהב, רבעי עגבניה. מלח פלפל ובסוף שום.

סלט כרוב וגזר עם זרעי רימון, אצלנו ראש כרוב במקום ראש, גזר זה מסימני החג ורימון.

אם את בעניני פשטידות ירוקות אז בצק פריך ועליו פראסה שריככת לפני, פראסה היא מסימני החג

סלט קוביות קטנטנות של

גזר, בצל סגול, תפוחים. אגוזים/ שקדין מלוחים שבורים גס. מיצלימון, משו מתוק, מלח גס, מעט שמן, פלפל שחור גרוס

שעועית ירוקה מטוגנת עם בצל ירוק,גפרורי גזר, קוביות דלעת, פרוסות קישואים הכל מוקפץ ומרוכך לסלט פסטה לפי בחירתך. רוטב מסויה, סילן, שום, פלפל חריף, שמן שומשום. אפשר כמובן להוסיף ירקות לפי החשק שאינם מסמני החג- פטריות, בצל, שום, עגבניות, פלפלים...

Dr T noki

New member
מעדכנת מה הכנתי לחג

- קיש בצק פריך של כרישה, בצל מנגולד וקייל
- לזניה של דפי קמח מלא ותרד, עם שכבות דלעת- שמנת שקדים קשיו ושכבת טופו-בזיליקום , פטריות ובצל וקצת מנגולד, קצת גבינה טבעונית באמצע
- קציצות קינואה, בטטה ועדשים שחורות וחומות
- קציצות קינואה, סלק וגזר מגורדים
- ברוקולי מאודה ומוקפץ עם שמן שומשום, שמן זית, שום. קצת סויה, שומשום ושקדים
- עוגת שוקולד בננות
- עוגת תפוחים טבעונית
- סלט סלק מבושל בקוביות עם מיצלימון, מלח פלפל, שמן זית וקצת רכז רימונים שמוסיף חמצמצות ומתאים לחג.
- מחר על הבוקר אופה חלה עגולה
- סלט אורז בר, דלורית , שקדים מוקפצים ועגבניות מיובשות
- תמרים במילוי אגוזים שונים (קשיו, פקאן, מלך, פיסטוקים קצוצים עם טחינה גולמית וסילאן) מגולגלים בקוקוס
ומתנות לכולם: צנצנות ריבת תפוחים אגסים בתיבול קינמון שהכנתי.

Dr T noki

New member

הוזמנתי לחג אצל אחותי וההורים והופקדתי על התפריט הלא בשרי... כנראה שנסחפתי אבל החלטתי להביא דוגמאות לתפריט חג טבעוני כדי להכיר להם את הז׳אנר, ואני גם נהנית לבשל ולהמציא מאכלים ומתכונים. אחותי וגיסי התלהבו רק מהתיאור וגיסי רוצה ללמוד לבשל דברים כאלו.

ladybug6

New member
וואו

איזו השקעה! כל הכבוד..
אני הכנתי כמתוכנן פלפלים שושקה ממולאים ואפויים ובסוף הוספתי גם בצלים ממולאים, סלט ירוק גדול עם רוטב מיוחד (ושוב כרגיל לא הצלחתי לצלם), והכנתי גם קינוחים אישיים עם קרם/מוס לימון ומתחת שכבה של שברי עוגיות מכוסים קרמל.
מה שכן, ביומיים האלה הייתי ביש-גדא מוחלטת.. הכל נפל לי מהידיים, שום דבר לא הצליח, חצי מהדברים עשיתי פעמיים, חלק נזרק או נשכח במקרר ליום סגריר.. ממש לא מתאים לי. בשילוב עם מצברוח רע וימים קשים עם הקטנה.. החג הזה לא בא לי בטוב. אבל בסופו של דבר מה שהבאתי איתי זכה להצלחה ותשואות, והערב חג עבר בשלום יחסי..

Dr T noki

New member
נשמע טעים! במה מילאת את הבצלים?

הקינוח נשמע מצוין.
מקווה שתתחיל בשבילך שנה חדשה על רגל ימין

ladybug6

New member
תודה רבה!

אותו מילוי לפלפלים ולבצלים - אורז עגול שהכנתי כמו ריזוטו על בסיס ציר ירקות, בתוספת כרישה וגזר מגורר, וכשהיה מוכן הוספתי תועפות של עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה ונענע), מיצלימון, קצת סוכר לאיזון, מלח ופלפל.. מילאתי, ולתנור. יצא מצוין

Dr T noki

New member
יש תמונות אבל תפוז החדש לא משתף איתי פעולה!

בכל זאת אנסה בהמשך. אולי בכל זאת יעבוד.

ladybug6

New member
לא יודעת לגבי סימני החג

אבל התרומה שלי לערב החג תהיה ממולאים (פלפלים שושקה, ויש מצב שגם דלעת ערמונים) והמילוי יהיה ריזוטו עם ירקות על בסיס ציר ירקות ותיבול לימוני עם הרבה עשבי תיבול. אפויים ולא מבושלים ברוטב.
וגם סלט ירוק גדול עם הרוטב המיוחד שלי (שמקווה להעלות כבר לבלוג על הדרך)..
ומכיוון שלא התבקשתי להביא קינוח אבל אני משוכנעת שהקינוחים לא יהיו טבעוניים, אם יהיה לי מספיק זמן אביא גם קינוח כלשהו. אני חשבתי על קינוחים אישיים עם קרם לימון ושברי עוגיות.. אבל נראה.

באור בבקשה

בראש השנה נוהגים לערוך מעין סדר שעיקר ענינו ברכות.
לפיכך לפי מנהגים שונים יש מזונות שונים שבעיקר משמם נגזרת ברכה.
לפי המורף ליל תראי שבעצם כל מאכל ששמו ניתן להסבה למשהו ראוי- אפשרי
https://he.wikipedia.org/wiki/סדר_ליל_ראש_השנה
למשל ראש, שנהיה לראש ולא לזנב אצלנו נהוג כבר שנים ראש כרוב או כרובית.
ומשתדלים שהטעם ילך לכיוון המתוק אם כי אין בעיה לשלב בין הטעמים.
נניח מה רע בטחינה- שנהיה טחונים בממונות?

או חסה שיחסו עלינו רחמי שמיים או שחס וחלילה לא יארע לנו דבר רע...
קולרבי שלא יהיה בי קול רע יעני לא ילכלכו עלי ולא אפול אני בלשוני...
בקיצר, כאלה מן סימנים
הרעיון כשלעצמו דווקא נחמד כי הוא נושא בחובו איחולים ומחשבות טובות וגם ברכות לכלל יושבי השולחן
אצלנו מאד אוהבים את זה

ימימה

New member
טארט טאטן עם דלעת ובצל מקורמל

ובניגוד לשם המפוצץ זו פשטידת דלעת מעולה ומרשימה שקל מאד להכין וקשה לפקשש איתה. עשיתי פעם לצד אחד של המשפחה ובחג הזה אעשה לצד השני...
מתכון כאן:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6137

ימימה

New member
כמובן - החלפתי חמאה בשמן

וויתרתי על הפרמזן, אם כי הפעם אולי אכין פטה שקדים/קשיו להגשה.

למעלה