וגם מתכון לעוגת -מוס דלת -פחמימות ,טעימה במיוחד:
עוגת מוס נהדרת ,על בסיס מרנג מחלבונים, קלה מאוד להכנה:
 
ראשית להכין מראש תבנית אפייה.
אפשר להכין בתבנית קפיצית עגולה מס' 24 ,להניח עיגול ניר אפיה משומן בתבנית )
או בתבנית מלבנית מס' 24 ,
או תבנית מאורכת "אינגליש קייק" עם ניר אפיה משומן מעט.
לפני ההכנה חשוב לבדוק שתבנית -האפיה תתאים בגודלה לגודל תא -ההקפאה.
 
המצרכים הדרושים להכנת בסיס העוגה:
 
5 חלבונים ( (משתמשים רק ב- 5 החלבונים הלבנים.)
 
תחליף - סוכר (למדוד שיהיה שווה ערך ל-1/2 כוס סוכר.)
 
3/4 כוס קוקוס -טחון.
 
1/3 כוס אגוזי-מלך קצוצים,(או שקדים.)
 
המצרכים למוס :
1 שמנת -מתוקה 38%
תחליף סוכר- שווה ערך לכף- סוכר.
 
150 גרם שוקולד מריר .(80% מוצקי -קקאו)
 
לציפוי :
1 מיכל שמנת -מתוקה 38% ,דל פחמימות.
 
תחליף סוכר שווה ערך לכף סוכר)
2 כפות גרידת שוקולד -מריר
 
ההכנה:
1.מקציפים את 5 החלבונים יבחד עם תחליף הסוכר,עד לקבלת קצף יציב, ולא קשה מדי.
2.מוסיפים את הקוקוס הטחון לתוך הקצף היציב,
ומערבבים בכף בעדינות,עד שכול הקוקוס נבלע בקצף,לתערובת אחידה.
ומעבירים את התערובת לתבנית.
אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב, (בעת האפייה זה תופח ונוחת, וזה בסדר.)
את המאפה שהוזהב מוציאים מהתנור,ומשאירים לצינון חצי שעה .
 
בינתיים מכינים את המוס :
1. לצקת לסיר קטן מיכל 1 שמנת- מתוקה , ולחמם על הגז בלהבה בינונית ,עד לתחילת
הרתיחה,וכשרותח מיד לכבות את האש.
2. שוברים את השוקולד המריר לקוביות,מכניסים אותם לסיר עם השמנת החמה ,
מערבבים היטב בכף כחצי דקה,עד לקבלת קרם שוקלד חלק,מצננים 5 דקות,
יוצקים את קרם השוקולד על בסיס העוגה האפוי שבתבנית,
ומיישרים במרית או בכף לשכבה אחידה.
3. את התבנית עם עוגת המוס מכניסים לפריזר להקפאה במשך שעה.
4. לאחר שעה מקציפים מיכל שמנת - מתוקה עם ממתיק ,(שיהיה שווה ערך לכף סוכר.)
5. להוציא את העוגה מהפריזר ולמרוח עליה את השמנת המתוקה,וליישר לשכבה אחידה,
ולגורר מעל מעט שוקולד מריר, או לפזר חצאי אגוזי-מלך.
ולהקפיא שוב בפריזר לפחות לעוד שעה -וחצי .
20 דקות לפני ההגשה ,להוציא מהפריזר להפשרה,(לאחר 10 דקות להתחיל לפרוס.)
את עוגת -המוס שנותרה,אפשר לשמור במקרר, ואין צורך להקפיא.
מתכון מעולה,דל פחמימות מאוד פשוט להכנה
~~~ וכול כך טעים ! ~~~