ארוחת חג:

שרון א77

New member
ארוחת חג:

כמה טיפים שקיבלתי מהדייאטנית ושכדאי לאמץ בארוחת החג:

1.בארוחת החג לשלב בכול מנה כמה אגוזי-מלך ושקדים לא קלויים -היתרון שלהם בהאטת קצב ספיגת הפחמימות לדם,ובמניעת קפיצה מהירה של רמות הסוכר בסיום הארוחה.

2. לשתות לפני תחילת ארוחת-החג, 2 כוסות מים או סודה.

3. להעדיף ירקות, דגים ועוף, ולהמעיט בכמות התוספות שהם עתירי- פחמימות.

4. להקפיד לשתות מעט יין יבש עם קרח,שעדיף מאשר היין המתוק.

לבסוף,לכול המתוקים שבפורום
חג- שמח!
שנה טובה ומבורכת לכולם, וירידה ל- A1C 5.9
שנת הצלחה ובריאות .
 

שרון א77

New member
וגם מתכון לעוגת -מוס דלת -פחמימות ,טעימה במיוחד:

עוגת מוס נהדרת ,על בסיס מרנג מחלבונים, קלה מאוד להכנה:
&nbsp
ראשית להכין מראש תבנית אפייה.
אפשר להכין בתבנית קפיצית עגולה מס' 24 ,להניח עיגול ניר אפיה משומן בתבנית )
או בתבנית מלבנית מס' 24 ,
או תבנית מאורכת "אינגליש קייק" עם ניר אפיה משומן מעט.
לפני ההכנה חשוב לבדוק שתבנית -האפיה תתאים בגודלה לגודל תא -ההקפאה.
&nbsp
המצרכים הדרושים להכנת בסיס העוגה:
&nbsp
5 חלבונים ( (משתמשים רק ב- 5 החלבונים הלבנים.)
&nbsp
תחליף - סוכר (למדוד שיהיה שווה ערך ל-1/2 כוס סוכר.)
&nbsp
3/4 כוס קוקוס -טחון.
&nbsp
1/3 כוס אגוזי-מלך קצוצים,(או שקדים.)
&nbsp
המצרכים למוס :
1 שמנת -מתוקה 38%
תחליף סוכר- שווה ערך לכף- סוכר.
&nbsp
150 גרם שוקולד מריר .(80% מוצקי -קקאו)
&nbsp
לציפוי :
1 מיכל שמנת -מתוקה 38% ,דל פחמימות.
&nbsp
תחליף סוכר שווה ערך לכף סוכר)
2 כפות גרידת שוקולד -מריר
&nbsp
ההכנה:
1.מקציפים את 5 החלבונים יבחד עם תחליף הסוכר,עד לקבלת קצף יציב, ולא קשה מדי.
2.מוסיפים את הקוקוס הטחון לתוך הקצף היציב,
ומערבבים בכף בעדינות,עד שכול הקוקוס נבלע בקצף,לתערובת אחידה.
ומעבירים את התערובת לתבנית.
אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב, (בעת האפייה זה תופח ונוחת, וזה בסדר.)
את המאפה שהוזהב מוציאים מהתנור,ומשאירים לצינון חצי שעה .
&nbsp
בינתיים מכינים את המוס :
1. לצקת לסיר קטן מיכל 1 שמנת- מתוקה , ולחמם על הגז בלהבה בינונית ,עד לתחילת
הרתיחה,וכשרותח מיד לכבות את האש.
2. שוברים את השוקולד המריר לקוביות,מכניסים אותם לסיר עם השמנת החמה ,
מערבבים היטב בכף כחצי דקה,עד לקבלת קרם שוקלד חלק,מצננים 5 דקות,
יוצקים את קרם השוקולד על בסיס העוגה האפוי שבתבנית,
ומיישרים במרית או בכף לשכבה אחידה.

3. את התבנית עם עוגת המוס מכניסים לפריזר להקפאה במשך שעה.

4. לאחר שעה מקציפים מיכל שמנת - מתוקה עם ממתיק ,(שיהיה שווה ערך לכף סוכר.)

5. להוציא את העוגה מהפריזר ולמרוח עליה את השמנת המתוקה,וליישר לשכבה אחידה,
ולגורר מעל מעט שוקולד מריר, או לפזר חצאי אגוזי-מלך.
ולהקפיא שוב בפריזר לפחות לעוד שעה -וחצי .

20 דקות לפני ההגשה ,להוציא מהפריזר להפשרה,(לאחר 10 דקות להתחיל לפרוס.)

את עוגת -המוס שנותרה,אפשר לשמור במקרר, ואין צורך להקפיא.
מתכון מעולה,דל פחמימות מאוד פשוט להכנה
~~~ וכול כך טעים ! ~~~
&nbsp
&nbsp
 

שרון א77

New member
המלצה לכרובית -אפויה לחג, כמו בקייטרינג:

חגיגה לאוהבי הכרובית והטחינה:
מתכון כרובית קליל וטעים מאוד, וגם ההכנה מאוד קלה.
&nbsp
להכנת -הכרובית:
1.ראשית, מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.
ומניחים בזהירות במים הרותחים כרובית אחת גדולה - ולהרתיח 8 דקות בלבד,
ולאחר 8 דקות רתיחה ,מכבים את האש ושופכים את הכרובית למסננת,
שוטפים כמה שניות מתחת לזרם מים, ומעבירים קערה עם מים קרים,לעוד כמה דקות
לצינון , ולאחר מכן מעבירים שוב למסננת ל- 5 דקות לסינון הנוזלים.
&nbsp
2. מניחים את הכרובית על קרש חיתוך וחוצים אותה מהצד לרוחבה,לקבלת 2 עיגולים.
ומניחים בתבנית גדולה עם ניר -אפיה משומן ,כשחלק הכרובית החיצוני של הכרובית
יהיה למעלה.
&nbsp
לערבב בקערה את התערובת הבאה :
2 כפות טחינה- גולמית.
3 שיני -שום כתושות,
2 כפות תחליף "כמו סוכר" . (או תחליף אחר שווה ערך ל-2 כפות סוכר)
כף קליפת -לימון מגורדת.
כף גדושה פפריקה- מתוקה .
מעט מלח
מעט פלפל-שחור
1/4 כוס מים
לערבב היטב לתערובת חלקה. (במידה והתערובת סמיכה מדי,הוסיפו 2 -3 כפות מים .
&nbsp
לטעום מעט מהתערובת, ובמידה ויש צורך להוסיף עוד קצת מלח/פלפל,
ולמרוח בעזרת מברשת את התערובת בכמות נדיבה,בוכול הרווחים של הכרובית ובכל הפינות וגם מעל הכרובית.
לבסוף, יוצקים 5 כפות שמן קנולה ,או שמן זית ,על פני הכרובית.
ולהבריש מעל הכרובית המשומנת כף פפריקה -מתוקה, ו- כף פטרוזילה יבשה.
&nbsp
מומלץ להשתמש בתבנית הגדולה של התנור,
להניח בו ניר -אפיה משומן בכף אחת שמן,ואת 2 חלקי הכרובית.
לאפות בחום בינוני (180 מעלות חום,)
זמן האפייה כ-חצי שעה,או עד שמזהיבה.
וזה מוכן!
&nbsp
לאוהבי הכרובית והטחינה -זהו מעדן -אמיתי בניחוח -לימוני.
לאחר צינון קל ,פורסים את הכרובית למנות ,ומטפטפים מעט מיץ -לימון.
&nbsp
לגיוון,
אפשר לפזר מעל כול כול פרוסה כף אגוזים -קצוצים-גס,
וכפית גרגרי-שומשום.
 
למעלה