ארוחת ילדים?

אבא גאה

New member
ארוחת ילדים?

היום התארחה איתנו ילדה של חברים, הילדה בת 11 בערך, והילדה שמנמונת (מאוד). אחרי שטיילנו ועשינו כל מיני פעילויות נסענו למקדונלדס, שאלתי את הילדה אם היא רוצה ארוחת ילדים או ארוחת מבוגרים? היא אמרה שהיא מעדיפה ארוחת מבוגרים כי זו של הילדים לא משביעה אותה, אבל אמרה גם שקשה לה לוותר על הצעצוע. אני אמרתי לה שהצעצוע זה לא שיקול וחשוב יותר לשבוע ולכן הבטחתי לה שאקנה לה את הצעצוע בנפרד. בקיצור אחה"צ באה אמא שלה ושאלה איך היה ומה עשינו וסיפרתי שהיינו במסעדת הקשתות המוזהבות והיא מיד אמרה לילדה :"אני מקווה שלקחת ארוחת ילדים". הילדה:"לא, לקחתי ארוחת מבוגרים". אמא:"אבל אני לא מרשה לך, את יודעת את זה, זה מאוד מרגיז אותי" כאן התערבתי ואמרתי לאמא שאני לא ידעתי והצעתי לה ואפילו שיכנעתי אותה לקחת ארוחה גדולה יותר כי זה לא משביע אותה. האמא אמרה (לידי!):"זה לא מעניין אותי, שלא תשבע יש לה מספיק רזרבות". מה אני אומר לכם, השתנקתי..... זה הרגיז אותי , לא רק האישיו הזה של אוכל אלא גם זה שהיא מרשה לעצצמה להעליב את הילדה (אם לבד או אם בנוכחות א/נשים אחרים).....איזה חוסר כבוד משווע. אני מתכוון לומר לה מחר שזה היה מאוד לא יפה בעיני מה שהיא עשתה לילדה.

../images/Emo67.gif בעני זה נורא

אני הייתי ילדה שמנה ו אמא שלי ירדה עלי קצת לפני אנשים. אבל לא בצורה כזאת גואלית.אם הינו הולכים לקנות בגדים היא היתה אומרת לי זה לא הבגד לא יפה זה את שנראית בו לא טוב(ליד המוכרות).וכל מיני כאלה.אבל.. מה שהיה בעיני יותר גרוע זה שהחברה צפתה ממנה שתגרום לי לרזות. לקח לי המון זמן ומשאבים להפטר מהדימוי גוף הנמוך שלי. והיום אני שמנה אבל לא רע לי עם זה.(אני רוצה להרזות מטעמי בריאות אבל לא מטעמי חוסר קבלה).בכל אופן אני שמחה שהגבת כך כלפי הילדה לפחות שתדע (הילדה) שלא כולם חושבים כמו אמא שלה.

זה באמת נורא...

ואיזה יופי שאבאגאה היה שם - לתת לילדה כוח במקום שבו היא בוודאי מאד-מאד לבד...

אבא גאה

New member
לתת לילדה כוח?

חשוב לי להדגיש כי לא אמרתי כלום, הילדה אם שאבה כוח לא ממני שאבה אותו השתנקתי ולא היה לי מה לומר. אני מצטער על כך, אבל אין זה משנה את העובדה ששתקתי

עצם העובדה שהזמנת לה

עצם העובדה שהזמנת לה ארוחת מבוגרים בלי בעיה היתה לדעתי ממש מספיקה.וגם לקחת על עצמך את האחריות

אורי 0

New member
הנה דת בשבילך!

דת הרזון, אף היא עם הרבה רגשות אשמה וקצת חגים (חתונה למשל!). ודרך אגב, דיאטה והגבלות על אוכל נראית לי שיטה מאוד טובה לעלות במשקל! (עובדה, ארה"ב אכולת הדיאטות היא המדינה עתירת השמנים ביותר)

אבא גאה

New member
מצד שני, מה עושים אם יש ילד/ה שמנ/ה

מה לדעתכם הדרך הנכונה? כי אם אעיר אבל גם אבוא עם הצעות קונקרטיות, דיינו.

פרח7

New member
הדרך הנכונה

הוא שמו של ספרי החדש הנמצא בחנויות המובחרות. כל הספרים מהמהדורה הראשונה כבר אזלו. מהרו וקנו. הבעיה שאני מוצאת בסיטואציה שתארת היא הלבנת פני הילדה ברבים. אין רע בפיקוח על תזונה במיוחד שגם לדבריך הילדה סובלת מעודף משקל. כדי להמנע מסיטואציה כזו בעתיד, יש לדבר עם האם בצורה כנה וישירה אך אמפטית, סה"כ היא (כמו כולנו אני חושבת) טועה מתוך אהבה. יש לומר לה את הדברים הבאים: 1. אוכל זה נושא רגיש אצל הילדה לא פחות מאצלה. שכפי שלא היה עולה בדעתו של בעלה לתשאל אותה מה היא אכלה ולנזוף בה על כך ליד חבריה, אל לה לעשות זאת לבתה... בקיצור - שיש לנהוג בילדים באותו כבוד כפי שיש לנהוג במבוגרים! 2. אם יש הנחיות מיוחדות לתזונה עליה להזהיר מראש ובדיסקרטיות את המבוגר האחראי, כפי שהייתה עושה לו הייתה לה ילדה סוכרתית. 3. אם היא חושבת שיש בעיה אמיתית עם תזונת הילדה שתפנה ליעוץ מקצועי (דיאטנית, רופאים, פסיכולוגים וכו') אם אין בעיה שתעזוב ת'ילדה בשקט! וחוץ מזה כפרה עליך

אבא גאה

New member
כפרה עלי? ../images/Emo123.gif

כפרה עלייך
אני בטוח שהיא עושה הכל מתוך אהבה ומתוך דאגה לביתה, אין לי ספק בכך בכלל. החלטתי לא לפנות אליה אלא להמתין להזדמנות שהנושא יעלה שוב ואז אהיה מוכן יותר. עשיתי גם חיפוש קטן באינטרנט וגיליתי כתבות רבות שמדברות על הגבלת ילדים באכילה וכמה שזה רע....אוכל להפנות אותה למאמרים וכו'...

שאלה קשה

ואני עדין לא יודעת את התשובה עליה לדעתי הכי נכון דווקא להגיד לה כמה היא יפה ולחזק תכונות אחרות שלה. ואולי אחרי שהיא כבר לא תייחס לזה כל כך חשיבות אפשר לדבר על בריאות. אבל אני חייבת להגיד שבדרך כלל אמהות של ילדים שמנים הן אובססיביות ואצל הילד זה מתבטה באכילה(האובססיביות) ויהיה מאוד קשה לשנות את ההתנהגות שלה. במיוחד לאור מה שאמרת שהיא ממש לא התיחסה לענין.

Freeda

New member
אובססיה זו אובססיה

ולא חשוב אם הילדה שמנה או רזה או בזיגזג. הטיפול כידוע תרופתי, ורק אח"כ התנהגותי. לאמא כמובן, כי ההשמנה של הילדה היא גנטית וכיימצא הטיפול התרופתי לזה, יהיה שם תור ענק חיבוקים יערה

למעלה