ארוחת ספגטי בסיסית בחוץ היא 50 ש"ח לפני טיפ ובלי שתיה

אם אכין אוכל בבית אצטרך לשטוף כלים
הכנת אוכל בבית זה עלות מצרכים בנגיד 20 ש"ח
אז המדובר בחסכון משמעותי
החלטתי לפתור את בעיית שטיפת הכלים בכלים חד פעמיים
אבל מכיוון שאני לא גר בגטו בני ברק זה עולה הון
ערכתי מחדש את חישוב עלות הארוחה בבית והגעתי ל-70 ש"ח

לדעתי משהו לא בסדר עם המציאות הישראלית |פטיש|
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אם אכין אוכל בבית אצטרך לשטוף כלים
הכנת אוכל בבית זה עלות מצרכים בנגיד 20 ש"ח
אז המדובר בחסכון משמעותי
החלטתי לפתור את בעיית שטיפת הכלים בכלים חד פעמיים
אבל מכיוון שאני לא גר בגטו בני ברק זה עולה הון
ערכתי מחדש את חישוב עלות הארוחה בבית והגעתי ל-70 ש"ח

לדעתי משהו לא בסדר עם המציאות הישראלית |פטיש|
אם אתה מכין אוכל לעצמך תקנה מחבת נירוסטה תבשל בה פסטה ואחר כך תשתמש בה כצלחת כשאתה אוכל. ככה יהיה לך לשטוף אחר כך רק כלי אחד.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ופסטה של אוסם תקנה רק כשיש את המבצע 4 ב- 20. כל חבילה ב- 5 שקל.
אחרת יש מותגים אחרים. יש רשת חרדית בשם 'יש' אם אני זוכר נכון. יש שם פסטה בשלוש שקל וחצי לחבילה.
 

SupermanZW

Well-known member
ופסטה של אוסם תקנה רק כשיש את המבצע 4 ב- 20. כל חבילה ב- 5 שקל.
אחרת יש מותגים אחרים. יש רשת חרדית בשם 'יש' אם אני זוכר נכון. יש שם פסטה בשלוש שקל וחצי לחבילה.
נכון, אבל צריך לחשב עם רוטב, כי כולם אוכלים ספגטי עם רוטב. פרט נוסף שחשוב לציין הוא שבחבילת ספגטי יש מספיק ספגטי בשביל 5 מנות, וגם בצנצנות הרוטב יש מספיק רוטב ל5 מנות והן עולות הרבה יותר מאשר חומרי הגלם שצריך כדי להכין רוטב לבד. על פי המחירים שציינת, אפשר להניח שעלות הכנה של מנת ספגטי בבית היא כ5 שקלים, עשירית ממה שעולה לו במסעדה.
 

DANIAVNI

Well-known member
אם אכין אוכל בבית אצטרך לשטוף כלים
הכנת אוכל בבית זה עלות מצרכים בנגיד 20 ש"ח
אז המדובר בחסכון משמעותי
החלטתי לפתור את בעיית שטיפת הכלים בכלים חד פעמיים
אבל מכיוון שאני לא גר בגטו בני ברק זה עולה הון
ערכתי מחדש את חישוב עלות הארוחה בבית והגעתי ל-70 ש"ח

לדעתי משהו לא בסדר עם המציאות הישראלית |פטיש|
ספגטי זה לא אוכל, גם לא חינם .
וגם לא מקמח מלא קמח כוסמין וקמח בטיח'
פחמימות זה פויה .
מה זה אוכל
ירקות, פירות 2 ליום, עשבים, בשר רזה, גבינות רזות, שמן זית, טחינה, אגוזים .
פחמימות במשורה
כמובן תוך שמירה על המסגרת הקלורית המתאימה לך .
עכשיו תראה אני מבין דבר או שתיים בבישול
ובחוץ האוכל שמן בטירוף ולא בריא
כי מה לעשות
הרבה יותר קל לייצר אוכל טעים עם שומן וסוכר.
קח בצל תן לו טיגון בקילו שמן
זרוק בפנים כמה ביצים
וקיבל. אוכל טעים
אבל לעשות טעים עם כף שמן
זה רק בבית עם מחבת טוב ידע וסבלנות .
בבית אם אתה משקיע כסף במחבת טוב ( במקום באשפת דוכנים*) תוכל להכין לעצמך אוכל נפלא .
אם תרצה אתן לך מתכון !

* אני לא נגד לאכול בחוץ להיפך
אני גם אוכל ומתפרע במקדונלדס אבל רק פעם ב...
 
נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
אתה כנראה לא יודע חשבון, כי אם היית צודק על מנת ספגטי בעל מסעדה היה מפסיד יותר מ20 ש"ח, הוא צריך גם לשלם מיסים עסקיים, שכר לעובדים, שכירות על המסעדה, אחזקת ציוד, וכו'. אם היית צודק מנת ספגטי במסעדה הייתה עולה לפחות 150 ש"ח. אני חושב שהטעות שלך היא שהתעלמת מהעובדה שמנת ספגטי היא 180 גרם, לא 900 כמו שיש בחבילה, ושהמצרכים לרוטב שאתה קונה גם הם מספיקים לפחות ל5 מנות, ושכמות המים בה אתה משתמש גם לבישול וגם לשטיפת כלים מזערית. סביר מאוד להניח שהמצרכים למנת ספגטי אחת עולים לך 14 ש"ח.
 
למעלה