ארוחת ערב בגריג

CherryBlini

New member
ארוחת ערב בגריג

אחרי שקראתי הרבה המלצות טובות על המסעדה החלטתי לקחת את החברים לארוחת ערב בגריג.
התוצאות: שתיים נהנו, אחד חיבב, ועוד שניים נשארו לא מרוצים במיוחד.
הזמנו תפוח אדמה סגול (50 ש"ח) וקפלטי (55 ש"ח) בתור מנות ראשונות לחלוקה לשלושה אנשים.
למנה עיקרית חברה ואני חלקנו מינוט סטייק (80 ש"ח) והצמחוני לקח ירקות עונתיים (70 ש"ח).
שני החברים הנותרים הזמינו בנפרד. היא תפוח אדמה סגול קטן (35 ש"ח) וקפלטי והוא מינוט סטייק.
את הארוחה ליווינו עם יין אדום שמופיע בתפריט בשם "היין הוא חגיגה" (140 ש"ח) והיה קליל ונעים.

ראשונות הגיעו לשולחן צלוחיות מתכת קטנות עם לחמים וממרחים מעניינים: לחם שיפון פשוט וטעים, לחם אנשובי מלוח ומעולה, קרקרי תרד משונים מעט, וגריסיני סלק שהיה חביב.
הממרחים שקיבלנו היו ממרח סלק סטנדרטי ואיולי אצות מעולה שלא הפסקנו לאכול עם לחם האנשובי.

קצת אחר כך קיבלנו את תפוח האדמה ואת הקפלטי. הקפלטי היה מוצלח מאוד עם מילוי קליל וחמצמץ של ריקוטה ולימון. את הכרוב השחור שמצוין בתפריט לא מצאנו. היה טעים (גם אם קטן, ארבעה כיסונים לא גדולים).
תפוח האדמה היה מוצלח פחות. אולי זה הטעם של תפוח אדמה סגול (שלא טעמתי עד כה), אולי זה התיבול, אבל פשוט לא התחברתי למנה שהייתה חמצמצה ולא מעניינת. לפי התפריט תפוח האדמה מגיע עם רוטב יין אדום וערמונים שלא הרגשתי והתוכן שלו אמור להיות ב"טקסטורות" שונות. בפועל התוכן היה פשוט מעוך כמו פירה לא מוצלח במיוחד. את הדיעה הזאת חלקתי עם שניים מחברי לשולחן שגם לא אהבו. לעומת זאת, השניים האחרים נהנו ממנה מאוד ואף אמרו שהייתה לדעתם המנה המוצלחת בארוחה. על טעם ועל ריח.

איך שסיימנו עם המנות הראשונות יצאו העיקריות.
החברה ואני אהבנו את המינוט סטייק שהוכן היטב והוגש עם תפוחי אדמה קטנים במיונז שהיו בעיני מוצלחים הרבה יותר מהמנה הסגולה. גם זו מנה לא גדולה במיוחד, ארבעה נתחים דקים וכמה תפודים קטנים ליד.
הבחור שהזמין את מנת הסטייק הנוספת לא אהב ואמר שהיא סטנדרטית ופשוטה מידי לטעמו.
מנת הירקות העונתיים היתה יפה ונראתה נדיבה יחסית ולא נרשמו תלונות.
לקינוח עברנו אלי לסופגניות.

השירות היה מוצלח מאוד, מים ויין מולאו בכוסות מבלי שביקשנו, המנות הגיעו בזמן והמצלרית הכירה את התפריט וידעה לספק הסברים.

סה"כ לי היה טעים וקצת קשה לי לסכם את השורה התחתונה

מרגיש לי שהVFM במסעדה די נמוך וגם מבחר המנות לא רב וזה עלול להפריע לחלק מהאנשים. אז אולי זה בגלל שהחברים שלי לא כל כך נהנו אבל כנראה שלא אחזור בקרוב.
 

Geralt of Rivia

New member
אולי כדאי לבקר שוב כדי שיהיה יותר קל לסכם


מרגיש לי ש-5 אנשים שמזמינים, כולם כולל כולם, בסה"כ 4 מנות שונות (עם חזרות), קצת מפספסים את המגוון שיש למסעדה להציע. מה גם שחלק מהמנות, כמו המינוט סטייק, הן כנראה באמת מהיותר סטנדרטיות ופשוטות במקום, כפי שאמר הסועד.

אם אתם אוכלים חומרי גלם כמו שקדים, כבד אווז או בטן חזיר, כדאי לדעתי לתת עוד צ'אנס וללכת על מנות יותר מעניינות. אם לא, אז המבחר באמת מאד מוגבל עבורכם וכנראה שיש לכם אופציות יותר טובות.
 

erezavn

New member
מסכים. במקום כמו גריג צריך לגוון ואפילו להעז להתנסות...

אבל באופן כללי בגריג צריכים לדעתי להכניס קצת יותר גיוון ואופציות, בשביל אנשים שהם יותר שמרנים באוכל. זו נקודה שהם צריכים לשפר. ואם עושים כן מנה סטנדרטית כמו מינוט סטייק, שכן ישקיעו קצת מעבר, כמו שהם משקיעים במנות הדגל שלהם.
 

CherryBlini

New member
כן... הרגשתי שכנראה כדאי לטעום עוד מנות

אבל קצת קשה כשלא זורמים איתך
 

oreldi

New member
מציע לך לא לפסול

במנת התפוחי אדמה יתכן שהביצוע לא היה מדויק. כשאני אכלתי את המנה היין האדום והערמונים הורגשו היטב. זו אפילו המנה שהכי אהבתי מכל המנות.
כשאני הייתי היו גם מנות נוספות כמו ניוקי אווז, חזה ברווז, בטן חזיר, ובאופן כללי התפריט מעניין ומשלב חומרי גלם מיוחדים. שלא לדבר על קינוח הסברינה הפנטסטי.
אני מסכים עם ההערה לגבי מבחר המנות- המבחר באמת לא מספיק גדול
 

CherryBlini

New member
יש מנות מעניינות

ייתכן ואחזור מתישהו, אבל נראה לי שעל תפוח האדמה אוותר
 
למעלה