ובמסגרת ניצול משאבים -עוגת בננות
שמככבת אצלנו כל שבוע
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/07/blog-post_18.html[/URL]
רכיבים:
350 גר' קמח (2.5 כוסות)
200 גר' סוכר דמררה (1 כוס)
1 שקיק אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה (אפשר במקום אבקת אפיה וסודה לשתיה להשתמש בקמח תופח)
1 כפית תמצית וניל משובחת
160 מ"ל שמן
160 מ"ל מיץ תפוזים
ועכשיו תוספות - 3 בננות (לא ענקיות) קלופות וחתוכות לפרוסות או חצאי פרוסות
1/2 כוס פיצפוצי שוקולד או שוקולד קצוץ לחתיכות קטנות.
בגלל המסה הכבדה , הבננות והשוקולד לא ישקעו.
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים מלבד התוספות לבצק אחיד. הבצק די סמיך.
אם הוא יותר מדיי קשה, להוסיף עוד קצת נוזלים. כשהבצק אחיד,
להוסיף את התוספות ולערבב עד שהן מתמזגות עם הבצק
אפיתי בתבנית אינדליש קייק קצת יותר גדולה מאלה החד פעמיות.
לאפות בחום 170 מעלות כ - 45 דקות (מי שאוהב את העוגה וול דאן, כדאי להוסיף עוד כמה דקות)