ארוחת ערב??

• פותח הנושא ampo
  • פורסם בתאריך

ampo

New member
ארוחת ערב??

שלום. שאלה מעט מוזרה - אני יודע... בתור אב "לא יצירתי קולינרית", מה שאני יודע להכין זה חביתה / קוטג' / גבינה לבנה / ירקות חתוכים. לי ואני מניח גם לילד (בן שנתיים) מתחיל להמאס. האם תוכלו להציע דברים לא מסובכים מדיי שילדים יאהבו לאכול? לא מדובר, מין הסתם, על בשר או דברים כבדים אחרים. אשמח ואודה על כל תגובה.

akavishon

New member
פתיתים - מאוד פשוט להכנה

דייסות קוואר - אצלנו רק אשתי מכינה כי אני לא סובל את זה - אבל מבשלים פתיתי קווקר עם חלב ומוסיפים מעט סוכר, קינמון, קוביות תפוחי עץ וצימוקים. הגדולה מתה על זה. נקניקיות בבצק עלים (קונים קוביות מוכנות של בצק עלים, מגלגלים סביב נקנקיה (לא מבושלת) ואופים בתנור. חביתה עם נקניק / נקנקיות טוסטים מאוד אהובים אצלינו

MrCheff

New member
הצעות

1. פשטידות בחושות פשוטות. אפשר להכין כמה במכה ולהקפיא וכל פעם להוציא אחת ולחמם בתנור. לדוגמא:http://www.2eat.co.il/show_recipe.aspx?recipe=845 2. שקשוקה - קל מאוד להכין ויוצא טעים מאוד http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1402099 3. קציצות טונה/סלמון. פשוט מאוד להכין את זה וזה טעים לאללה... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3654853,00.html 4. מרקי ירקות חורפיים וטובים.. 5. פיצה מאולתרת - על גבי פיתה מלחם מלא, אתה יכול לפרוס אותה ולמרוח רוטב עגבניות/קטשופ ולפזר גבינה צהובה ולשים בטוסטר-אובן או בתנור.. יש פיצה ברגע
אני בטוח שלMaster STav יש פה ים מתכונים שעונים על ההגדרה.. רק חכה שיכנס

לביבות גבינה?

טוסט? בורקס (תוצרת בית)? פנקייק עם פירות חתוכים? ילדים גם אוהבים טונה, דיסה (ילדים אחרים,לא שלי....)מרקים סמיכים ועשירים.

Master Stav

New member
פנקיקס ?

אצלנו בבית אני עושה פשוט וקל : 2 ביצים כף שמן חצי כפית אב'ת סודה לשתייה קמח במידה עדשהתערובת סמיכה מספיק מניחים את התערובת במקרר לשעתיים משמנים מחבת נירוסטה במעט מרגרינה ויוצקים 2 כפות ...מאפשרים לשולים שלהפנקייק להתרומם ואז הופכים אצלנו מין המקובלות הוא שפנקיק ראשן חייב להות עם גבינה ....או קוטג' אחריו.....סיורפמייפל ....

akavishon

New member
אפרופו פנקייק - שמעתי פעם שמישהו אמר

שילדים זה כמו פנקייק - את הראשון צריך לזרוק

Master Stav

New member
מי זה המישהו הזה ?

יש לי דבר אחד או שניים לחבוט איתם בישבנו

בסרט 'רסיסי אפריל'

אומרת את זה הבכורה על עצמה. הסרט עצמו עוסק ביחסים הקשים בינה לבין המשפחה שלה והוא, במפתיע, סרט מתוק מאוד.

akavishon

New member
הרעיון הוא שעל הבכורים עושים את הטעויות

אין מה לעשות. עם הנסיון בא הידע... אתה יכול להסכים עם זה, או לא, אבל אני חושב שזאת המציאות (וזה נכון לכל תחום בחיים, לא רק לגידול ילדים). ברור שפה זה נאמר בהומור, שיכול להיות שלא לטעמך (וזכותך), אבל אם תיקח את זה בפרספקטיבה של הומור - אני חושב שזה כן משעשע.

Jen74

New member
האמצעית שלי המציאה שם חדש

אולי כבר שמעתם אותו במקום אחר, אבל לי זה היה חדש. היא קוראת לפנקייקס: FUN CAKES

AlonPe

New member
והפנקייקס שלי ../images/Emo11.gif

לא - סתיו יקירי, אנ'לא מנסה אפילו להתחרות בבישולים שלך!
אבל למה מרגרינה?!
כוס ועוד קצת - קמח כוס חלב מיכל יוגורט או שמנת שקית אבקת אפייה שתי בייצים קצת שמן טיפ'לה מלח שתיים, שלוש, ארבע (תלוי בטעם) כפות סוכר אפשר לנסות עם מעט, קינמון או אגוז מוסקט או תמצית וניל... אם אוהבים. אפשר במחבת רגילה של חביתות, עם מצקת מרק - לעשות גדולים כאלו, או במחבת גדולה, לעשות עיגולים קטנים של כף.

Master Stav

New member
כדי לשמן את מחבת הנירוסטה

אני מאלו שמסרבים להרעיל את עצמם כול שכן את ילדדהם בטפלון ....
יופי של מתכון ....ינוסה בימים הקרובים

קציצות ברוטב, שניצלים, עוף בתנור,

רצועות בקר, דג בתנור,אורז, פסטה, נודלס, קוסקוס (אינסטנט, המרק ביתי)מוקפצים, סושי, לזניה, ירקות חתוכים

AlonPe

New member
אחת הבעיות ../images/Emo3.gif....

שעד שמוצאים מש'ו שאחד אוהב, אז השני לא אוהב! (השנה הבנים הפכו ל-"ילדי מפתח"
חסל סדר צהרונים והם באים לבד הביתה - ככה שאחד השיקולים של'תפריט, זה דברים שקל לחמם לבד
) למשל - הגדול (כמו 99.9% מהילדים ומהאנושות בכלל) אוהב שניצלים. ה-0.1% הזה - הוא הקטן!!! אחד אוהב פסטה "בלי כלום" (עם קטשופ) השני דווקא כן אוהב רוטב! קציצות דווקא שניהם אוהבים! אבל.... עלהאש!!!
(אז אם כבר - יש לך מתכון מש'ו טוב ולא מסובך לקציצות? סתיו!
לך בטח יש!) על דגים אין מה לדבר אפילו (מצחיק - דווקא הגדול, שבדרך כלל אוהב ג'אנק ושונא "אוכל" אוהב בסנדוויצ'ים לביצפר סלט טונה, והקטן, זה שדווקא אוהב אוכל מבושל וטוב - סנדוויצ'ים שוקולד!) אבל הקטנה טורפת דגים! מדי פעם (בעיקר שישיבבוקר) הולך איתה לחנות לקנות דגים לשבת, והיא מתלהבת מהקרפיונים ששוחים להם באקווריום! (כמו ב-סרטים מצוירים, כשהזאב מסתכל על תרנגולת ורואה עוף צלוי... ככה היא מסתכלת על הדגים!
) ועוד "מחלה" - יום אחד הם, או אחד מהם מה זה מתלהבים מאיזשהו אוכל. ואנחנו שמחים וטובי לב, מוסיפים עוד פריט לתפריט השבועי, פחות יום אחד בשבוע לשבור ת'ראש, ואז.... -"אבל אני לא אוהב קוסקוס!!!" -"אבל בשבוע שעבר היה לך מאוד טעים!" -"כן, אבל עכשיו - 'לא-בא-לי'!!!! " -"
" וגם נודלס ומוקפצים שווה לבדוק! תודה!

Jen74

New member
עוד רעיון שהולך טוב אצלנו - לחם מטוגן

או פרנץ' טוסט טובלים פרוסות לחם בביצה טרופה ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב. על הלחם המטוגן אפשר לשים סוכר או גבינה כלשהי או מה שרוצים.

למעלה