ארוחת ערב

אמרלדה

Active member
ארוחת ערב

מאפה עלי גפן בתבנית, מבלוג "ביסים". לא בא לנו בשרי וכן בא לנו חלבונים,
אז הכנסתי פנימה קופסת טונה בלי להתבייש. קופסה אחת על התבנית - 25 על 30 -
לא הורגשה כמעט. חוץ מזה אורז, המון עשבי תיבול, קוביות עגבניות וצנוברים. מעולה.

אנטיפסטי ירקות - חצילים, פלפלים, שיני שום ובצל - מכוסים בהרבה בולגרית מגוררת. 5%. ברור.

חומוס תוצרת בית "לניגוב" עם מקלות גזר ומקלות שומר. נמחק.

טעים, חם, בריא, דל פחמימות ועשיר בחלבונים.
 

אמרלדה

Active member
פעם. אבל לא קניתי בצנצנת הרבה זמן

ואני לא זוכרת את טעמם. אלה נקטפו ביוני שעבר, נחלטו לדקה, נפרשו על ניילון נצמד והוקפאו בשכבות.

עכשיו הופשרו, והוצאו מהניילון ישר לתבנית. אפשר לומר: הודבקו. שכבות אחרונות. נגמר. אחרי פסח נחפש שוב.

יש להם את טעם העלים הצעירים. נפלא. אבל, עבודת פרך לפרוש אותם כדי להקפיא. קראתי בבלוג ביסים שאפשר פשוט להקפיא את העלים ללא חליטה. אנסה כך בפעם הבאה.
 
יודעת היכן היו פעם אבל עקרו ובנו על זה


 

אמרלדה

Active member
הכי טוב לשתול, אפילו בגינה של בית משותף. יש

סוגים ללא פרי, שיותר מתאימים לגינה הביתית כי לא מביאים חרקים וכולי.

אני הולכת לשתול אחת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוד בטראומה מהפאפאיות המתוקות שלי-היה לי חלום

לשתול אותן בחצר הבניין, לפני שהלכו לעולם שכולו משתלות.
 

אמרלדה

Active member
חחה. מצטערת. אבל להתחיל בשתיל גפן זה הרבה

יותר קל מאשר בהנבטה של פאפאיות בעציץ.

הקסם של הגפן הוא, כמובן, בצל וביופי, במיוחד אם מוותרים על הפרי.
כי כמה עלים כבר אוכלים בשנה? ובכל אופן, אפשר להכין את זה מעלים מצנצנת, רק צריך לזכור לשטוף אותם קודם מהמלח.

טוב. ניתן לך זמן לצאת מהטראומה.
 

tzivi1

New member
נשמע טעים מאוד, ארוחה כלבבי

אני הייתי מוסיפה במקום הטונה גבינה מגוררת, וזה היה חלבוני ומעשיר את המסה.
 

אמרלדה

Active member
ציבי

גם האוכל שלך לעתים קרובות כלבבי.

מתביישת להודות (פרצוף מסמיק) שלא התחלתי להנביט. לכן, כל המתכונים עם הקטניות עדיין מחוץ לתחום אצלי. השלם אוכל, אבל הוא לא צריך להנביט אז רק הוא אוכל...

טוב. סוד: אחרי פסח יוצאת לפנסיה מוקדמת. רוצה לטפח את האוכל הנכון בשבילנו. לא תהיה לי ברירה, אלא לנסות להנביט ולראות מה יקרה.

בינתיים, כל מה שאת כותבת על אוכל אני קוראת בשקיקה.

הגבינה המתבקשת היתה על האנטיפסטי, וגם בה אני מנסה להמעיט. אוכלת, אבל לא המון. יען כי אצלי גם הגלוטן והלקטוז בעייתיים. אז יש כדורים ואני בהחלט אוכלת חלבי, אבל בוחרת מה ואיך וכמה.

כן, אמר לי כבר לפני שנים רופא אחד, שאני צריכה לאכול עוף רזה, דגים וירקות ולא שום דבר אחר (כי גם סוכר...). אז אמר. בעיקרון, אני מעדיפה לחיות. כלומר, לא רק בעתיד, שמוטל מאוד בספק....
 

tzivi1

New member
טוב, עכשיו תורי להסמיק...קטונתי


אני ממעטת להעלות מתכונים ותמונות שלי גם בגלל שביחס אליכן אני ממש מבשלת מעט, וגם בגלל שנראה לי שסגנון הבישול שלי שונה, ואז אני חושבת שלא יתחברו לסגנון שלי. אני שמחה שאת מתחברת. אולי עכשיו יהיה לי אומץ להעלות קצת יותר...

בקשר להנבטה - כשהפסקתי לאכול בשר לאחרונה עשיתי עבודת מחקר על קטניות... אז כשתרצי להתחיל לעבוד עם קטניות, תני קריאה. אם ההנבטה לא פותרת את הבעיה ב-100% (כמו שהיה אצלי) יש עוד דרכים לפתרון.

ובקשר להקרמה - נסי "להקרים" עם שקדים טחונים (קמח שקדים) וקצת מלח. הם יתנו את העושר שהגבינה נותנת. אפשר "להקרים" כמה דקות בתוך התנור, אבל הכי טעים לפזר מעט מיד לאחר שיוצא מהתנור.
 

אמרלדה

Active member
אה. אחלה טיפ. דווקא מחזיקה קמח שקדים בבית

סגנון הבישול שלך בהחלט שונה. אבל גם שלי שונה: משתדלת לא לבשל...


אבל הרי בגלל זה הפורום הזה קיים, אחרת היינו מתים משעמום.
 


עם קשיו מושרה כמה שעות וטחון בבלנדר (אפשר גם אגוזים אחרים והתוצאה טובהאבל קשיו יוצא הכי "קרמי")
משתמשת בזה גם כתחליף "שמנת" ,כשהטעם הדומיננטי של חלב קוקוס לא מתאים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טרם ניסיתי אך קבלי קישור לגבינת קשיו

של Bumbleberry Breeze. נראית ממש כמו גבינת שמנת. גם הקרקרים נראים נהדר (אחרי פסח, בע"ה).
 
למעלה