ארוחת ערב
בסוף השבוע שעבר עשינו ארוחת ערב לחברים. זה מה שהיה:
אפריטיף - פרוסות גאבטה (מספר הלחם שהומלץ כאן בפורום) עם ממרח שעועית
מנה ראשונה - בשר סרטנים מבושל בחמאה על מצע של סלק בתוספת שמן זיית ומעט מיץ לימון מלווה באספרסו לובסטר - לדעתי מנה טובה אבל יש עוד עבודה בהקשר של טעם והגשה.
מנה עיקרית - בס על מצע של תרד ופירה פארסניפ ברוטב וניל וזעפרן - המנה לקוחה מתוך ה French Laundry ולדעתי היא מנה מעולה ופשוטה מאה להכנה. יש לי קצת השגות לגבי התרד במנה יכול להיות שטיפול שונה ממה שניתן במתכון היה נותן תוצאות טובות יותר (הטיפול שניתן במתכון הוא טיגון התרד עם תוספת של גרידת תפוז, סחיטה של הנוזלים וחימות מחדש בתנור על מחבת מצופה בחמאה.
קינוח - פארפה קלואה - מתוך הספר של רוני ונציה - מנה שסובלת משתי בעיות - 1. המתכון לא מדוייק בספר והינו צריכים להכניס בו שינויים 2. הכמות המתוארת בספר גדולה מדי לדעתי - אבל בסה"כ מנה טעימה מאד. מתכונים בהמשך (ולפי דרישה)
בסוף השבוע שעבר עשינו ארוחת ערב לחברים. זה מה שהיה:



