ארוחת ערב

asafyigal

New member
ארוחת ערב

בסוף השבוע שעבר עשינו ארוחת ערב לחברים. זה מה שהיה:
אפריטיף - פרוסות גאבטה (מספר הלחם שהומלץ כאן בפורום) עם ממרח שעועית
מנה ראשונה - בשר סרטנים מבושל בחמאה על מצע של סלק בתוספת שמן זיית ומעט מיץ לימון מלווה באספרסו לובסטר - לדעתי מנה טובה אבל יש עוד עבודה בהקשר של טעם והגשה.
מנה עיקרית - בס על מצע של תרד ופירה פארסניפ ברוטב וניל וזעפרן - המנה לקוחה מתוך ה French Laundry ולדעתי היא מנה מעולה ופשוטה מאה להכנה. יש לי קצת השגות לגבי התרד במנה יכול להיות שטיפול שונה ממה שניתן במתכון היה נותן תוצאות טובות יותר (הטיפול שניתן במתכון הוא טיגון התרד עם תוספת של גרידת תפוז, סחיטה של הנוזלים וחימות מחדש בתנור על מחבת מצופה בחמאה.
קינוח - פארפה קלואה - מתוך הספר של רוני ונציה - מנה שסובלת משתי בעיות - 1. המתכון לא מדוייק בספר והינו צריכים להכניס בו שינויים 2. הכמות המתוארת בספר גדולה מדי לדעתי - אבל בסה"כ מנה טעימה מאד. מתכונים בהמשך (ולפי דרישה)
 

terroir

New member
בבקשה

אני בדרך כלל סבור שעם תרד צריך כמה שפחות התעסקות. ושהוצאת הנוזלים עדיף שתיעשה בחום ולא בסחיטה. אבל מעניין לשמוע מה הטכניקה של תומס קלר לטיפול בתרד. אשמח לראות המתכון למנה העיקרית, אם יהיה לך זמן להקליד, וכמובן - הערות מפורטותח שלך למתכון של מנה האחרונה. חוץ מזה שיופי לשמוע שהספר שהומלץ פה זכה להצלחה.
 
נשמע קייצי וטעים

יש לי שאלה לגבי המנה הראשונה - איך השתלב בשר הסרטן עם הסלק? ואיך הכנת את הסלק? גם אני קניתי את הספר של הלחם - הוא אכן טוב מאוד כמו שרן ציין. מה היתה בדיוק הבעיה בתרד? נשמע שילוב מעולה תרד עם גרידת לימון...
 
למעלה