ארוחת ערב

ארוחת ערב

יש לי ילדה בת שנה שאוכלת ארוחת ערב חלבית לפני הבקבוק כיצד אני יכולה לגוון לה את הארוחות?

קישלורן

New member
אורז עם חלב

אני זוכרת שאמא שלי היתה מכינה לנו - בגיל יותר מבוגר, מי זוכר מה קרה בגיל שנה? - ואנחנו היינו מרגישים מצ'ופרים באותו יום. האורז עם חלב יותר פשוט - מבשלים את האורז עם מים לריכוך, מוסיפים חלב לכיסוי + סוכר ומרתיחים. הפשטידה חייבת להיות טעימה !

קישלורן

New member
אותה בעיה שלי בדיוק

הבת שלי בת שנה וחמישה חודשים כבר. מנסיוני, הבת שלי אוהבת מקושקשת + גבינת קוטג' לפני החלב ולא תמיד אוהבת את הגיוון. מדי פעם אפשר כמובן לנסות להוסיף לארוחה הסטנדרטית:
טונה - לפעמים אני מערבבת עם הקוטג' כדי לטשטש את הטעם במידה והיא לא מעוניינת בטונה נטו.
כנ"ל לגבי אבוקדו.
סרדין (מצויין לאחר שטוחנים עם מעט גבינה לבנה)
גבינה צהובה - לפעמים בסנדוויץ + vicol בטעם שום חוץ מזה אפשר לנסות פנקייקס שיבולת שועל (שפירסמתי היום) לביבות תירס ואם אזכר בעוד רעיונות אוסיף בהמשך, כדאי לנסות כל מיני טעמים ולפעמים אם הם לא רוצים אז לנסות שוב אחרי זמן מה - הטעמים שלהם מדי פעם משתנים

קישלורן

New member
../images/Emo62.gif נזכרתי:

אבוקדו + צפתית => טעים. גם אם היא לא תאכל, זה יערב לחיכך.
גוואקמולי: אבוקדו+עגבניה+לימון+מלח+פלפל (בשבילי גם טבסקו או כל חריף אחר).

קישלורן

New member
אמא יקרה

כעקרון - לא מומלץ לתת דגים, נראה לי כולל טונה, לפני גיל שנה. גיסתי, אחרי ילד אחד, נותנת לבת שלה גם לפני גיל שנה. בסה"כ הכל תלוי בילד וברגישויות שלו. ההימנעות ממאכלים מסוימים קשורה לרגישויות שהן בד"כ נמצאות אצל אחוזים קטנים באוכלוסיה ובכל זאת הכלל הוא גורף לכולם. אני חיכיתי לגיל שנה. עם הילד השני . .. אני מאמינה שדברים יהיו אחרת. ביצה - מגיל 10 חודשים אפשר את הצהוב ולקראת גיל שנה את הלבן. ואמא שלי היתה אומרת: "אני נתתי לבם כבר מגיל 4 חודשים". נו טוב, דברים משתנים. ובכל מקרה הכלל הוא: תמיד נותנים בהתחלה מעט מאוד - רצוי בבוקר - עוקבים אחר רגישויות, ואם אין תופעות לוואי - אז אין בעיה. אם יש שאלות נוספות אשמח לענות

קישלורן

New member
לביבות תירס קלות וטעימות

קופסת תירס 2 ביצים 3 כפות קמח מלח, פלפל מערבבים יוצרים לביבות עם כף ישר למחבת מטגנים להזהבה

GOG1

New member
נורא קשה לגוון

מנסה להוסיף מה שאצלי אוכלים בד"כ (איזה פורום מקסים!!!) מלאווח פיצה בורקסים ביצה עם סלט וגבינות טוסטים שניצל תירס לביבות תפ"א פשטידה חלבית

למעלה