ארוחת צהריים בסימן שוברים שגרה

יום רביעי במרחשת

קציצות סלק ושבבי סויה, מודבקות בקמח מאש, מתובלות עם קינמון וכמון.קטנות קטנות. מטוגנות ליצירת מעטה פריך. מונחות בתבנית, בתחתיתה פרוסות דקיקות של חצילים עליהם פרמזן טבעונית בגרור עדין ומלח, מעל עלי סלק ללא שידרות ומעל הקציצות. מעל הכל רוטב משקדיה, הרבה שום, מעט מים , פטרוזיליה ומלח. אחרי זילופו הכנסתי לתנור.

בתבנית אחרת אפיתי אצבעות בטטה ותפוחי אדמה ורבעי בצל עם מלח גס ומוברשות בשמן זית.

אתמול הבכור הכין אורז בשמתי מלא (ששרה לילה במים) עם הרבה תבלינים ו...לימון פרסי אותו הוציא מהסיר בסוף. יצא נפלא.
 
ארוחת צהריים בסימן שוברים שגרה

השגרה: סלט מושקע, כל יום, באחת

והיום: מרק pho-style כלומר מרק ירקות ויאטנמי (?) עשיר בטעמים ובירקות
הכנתי בערך לפי המתכון של גידי שאנסה ל צרף,הוספתי לתבלינים גם זרעי כוסברה וכוכב אניס (במקום קימל)
גם לי לא היו נבטים, אז הוספתי: קישוא פרוס לרצועות דקיקות (ז׳וליאן, נראה כמו אטריות), בק צ׳וי, גזר (ז׳וליאן) והמון כוסברה.
אתמול אכלתי בלי אטריות. הום הוספתי קצת אטרות אורז.
היה לי טעים מאד!
מה אצלכם?

אי רואה שהלינק לא מצטרף... אנסה מהפלאפון, בינתיים תמונה

 
ניסיון לקישור-- המרק של גידי

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/301/176234337/%d7%90%d7%a7%d7%98%d7%95%d7%90%d7%9c%d7%99%d7%94/%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa
 

Dr T noki

New member
אני הכנתי

פלפלים אדומים וצהובים ממולאים בגריסי פנינה, גזר מגורד, זוקיני מגורד גס בתיבול אסיאתי עם רוטב חמוץ מתוק (מהספר מבשלים טבעוני שמסתמן כמומלץ עד כה) אפוי בתנור בסיר החדש שלי
וקציצות סלק ועדשים אדומים .

למרבה הבאסה, מעבד המזון שלי עושה קולות של גוסס.(כלומר עושה קולות אבל לא עובד). קחו לבשלן אוכל טבעוני את מעבד המזון שלו ולקחתם לו חצי מהמתכונים
אילתרתי בענק אבל מחייב תיקון זריז!
 

p e b b l e

New member
באמת נראה מעולה

אבל זה נראה לי קצת מסובך להכנה, לא?
אצלנו במטבח הוכנו השבוע:
אורז סיני
ספגטי בולונז
קציצות / בורגרי ירקות שיצאו ממש טוב
מרק עדשים ואטריות
מקושקשת טופו
פנקייקס
 

Gidi Shemer

New member
קטן עלייך, פבל

באמת לא מסובך. גם אני הכנתי בדיוק עכשיו. השילובים הללו כל כך טעימים.
 

Gidi Shemer

New member
אז ייצא לך מרק סופר טעים, בדיוק

כמו שיצא לי הערב. נגמרו לי מקלות הקינמון

אני לא השתמשתי באבקה אבל דווקא כן החלפתי את הציפורן ואגוז המוסקט באבקה היות ולא היו לי אותם שלמים. מה שכן, גם את האבקות הוספתי לסיר היבש בהתחלה.
 

p e b b l e

New member
אפשר גם ארוחת בוקר

היום בבוקר אכלתי זלט ישראלי קצוץ עם מקושקשת טופו מעל ורוטב טחינה על הכל.
היה לי כל כך כל כך טעים וגם ממש משביע. לגמרי נכנס לרפורטואר.
חוץ מזה בערב הכנתי עוגת שוקולד על בסיס שעועית, יצא מוצלח בצורה מפתיעה.
 
הרוטב של הקציצות נשמע מעולה

באיזו פרמזן טבעונית את משתמשת? ראיתי בחנויות ועוד לא ניסיתי
 
violife

Prosociano
רכיבים - מים, 17%שמן קוקוס,עמילנים, מלח ים,חלבון אורזחומרי טעם וריח,תמצית זיתים, בטא קרוטן כצבע מאכל.מיוצר ביוון.
עושה עבודה שחבל"ז... כל הבית מריח כמו לזניה משובחת
 
למעלה