ארוחת צהריים חלבית.....

טומי*

New member
ארוחת צהריים חלבית......./images/Emo92.gif

אטריות עם גבינה ושמנת ארוחה מספקת לפחות לי לצהריים. אז קבלו צלחת מלאה ממני באהבה...

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif טומי בתאבון ../images/Emo21.gif

וברוך שובך לפורום, שמשהו חסר בו כשאתה לא נמצא. ואני מקווה, ששובך אומר, שאמא בדרך להבראה. יש לי שאלה: כמה מחברי הפורום מעונינים בשירים הונגריים. יש לי את "נסיכת הצ'ארדש" אורגינל על דיסק מהונגריה. אם זה מותר, אני מוכנה להעלות אותו למחשב ולהעביר לפורום, רק תדריך אותי איך. ושיהיה לך ולכולם חג חנוכה שמח ומתוק.

טומי*

New member
ל evike שלום!

הבעיה עם השירים בהונגרית שאינני מוצא אותם בפורמט שאפשר לעלותם לפורום. את צריכה להפוך את הסי די שיש לך למפ.3 ואז לנסות לעלותם לפורום. לא כל כך פשוט. אמשיך לחפש שירים ואנסה לעלות לכאן. בקשר לאמא אינני איש בשורות טובות...מצבה ממשיך להיות קשה. חג שמח!

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif לטומי

קודם כל, אני מצטערת שמצבה של אמא ממשיך להיות קשה. אני ממש מקווה שזה ישתנה, והיא תצא מזה, ותבריא. בקשר סי.די., הבן שלי הוא זה שמומחה בענינים האלה. אם הוא יגיע בסוף השבוע הביתה, אשאל אותו מה האפשרויות. עד אז, כל טוב ושמור על עצמך. ועד כמה שאפשר, שיהיה חג שמח.

אלהלה

New member
אחלה ארוחה../images/Emo13.gif מזכירה לי נשכחות

וגם אטריות עם ביצים וגבינה ומממממממממממ אוף מחר נכין
בעצם הזמינו למחר פלצ'ינטה - זה גם מתאים לחנוכה לא? יש שם מספיק מרגרינה שתסמל את הנס

sabajakov

New member
בחדר האוכל הקיבוצי, כשעוד היה קיים

ארוחת הצהרים של יום שישי כללה מרק שעועית ואטריות מתוקות וגם הרבה חלה טריה. מזה מספר שנים אנחנו מבשלים ואוכלים כל אחד בביתו. את המנהג של איטריות מתוקות בצהרי שישי משמרים בעיקר הצברים שביננו. מסורת, זו מסורת!

אריק7554

New member
קיבוץ גבעת עוז

הוא במקור של יוצאי הונגריה ומאוחר יותר הצטרפו אליהם גרעינים יוצאי ברזיל והשילוב היה מאד מוצלח. היה לי מורה משם בשם "יושקה" שמאד חיבבתי והמבטא ההונגרי שלו בלט מאד. כמו כן קיבוץ "מצובה" בצפון הוקם על ידי גרעין יוצאי גרמניה ואליהם הצטרפו מאוחר יותר יוצאי הונגריה שכנראה סבלו מאד מהיחס המשפיל של "הייקים" שראו בהם כח עבודה שחור ולא חברים שווים

עב

New member
ארוחת האטריות

בילדותי זאת הייתה הארוחה של יום הכביסה. היה כיף. ובקשר לגבעת עוז: אני מקווה שאתה יודע לומר זאת במבטא הנכון...חוצמזה האוכל מאוד השתנה שם מאז נכנסו הברזילאים.

דרדרית

New member
אני אלמד את אריק לומר זאת במבטא

הנכון..
חוצמזה- ארוחת האיטריות עם הגבינה והשמנת והסוכר- הזכירה לי נשכחות את בית סבא וסבתא שלי בילדותי הגבינה הייתה "גבינת כנען 1/2 אחוז (או5%)ׂשנראתה כמו "קרש" טוב שהשמנת הייתה כזו סמיכה כמו שצריך האיטריות מס' 12 זוכרת כי תמיד "התנודבתי" לקנות.. חושבת שאתחיל להכין- ואכיר לילדיי את המאכל הטעים הזה.

B T1

New member
קיבוץ נוסף שמייסדיו הונגרים...

הוא קיבוץ געתון שבגליל המערבי. ילידי הונגריה (כיום מעוט) שבמקום מבטאים את השם גתון, שפרושו בהונגרית "על הדייק" (על המחסום) קוריוז נוסף, שהונגרים שלא מסוגלים לבטא כהלכה את האותיות "ח" ו "ע" במשפחתם הקרובה לכל ילוד חדש "תוקעים" שם עם האותיות הברבריות האלה. התענוג היחיד שיש להם, כאשר באים הקרובים ושוברים את לשונם הגהית השם של הרך הנולד.

דרדרית

New member
עכשיו אני מבינה את אמאל'ה שלי../images/Emo8.gif

עם השמות שמתחילים ב- ח....(ולא חמור חלילה
אגב- את האות יוד מכפילים ואז יעל הופך להיות יָיֶל

טומי*

New member
גם קיבוץ פרוד בגליל המערבי....

קיבוץ "הונגרי". שהיגענו ארצה ב 1964 ביליתי כמה חודשים בקיבוץ במיוחד בעבודה בבית האריזה.

B T1

New member
טומי-כנראה שהיתה ברכה בעבודתך

כי קיבוץ פרוד, עד היום הזה ארוז היטב.

orlu

New member
פרוד זה קבוץ בגליל העליון,יש את

בית העמק כפר החורש אם אינני טועה העוגן ועוד שכרגע לא זוכרת

sea mad

New member
גם ביגור לא חסרים הונגרים

למי שאינו יודע הקיבוץ נמצא במבואות נשר שצמודה לחיפה.

למעלה