ארוחת צהריים עם הילדים- הצעות?

ארוחת צהריים עם הילדים- הצעות?

עד עכשיו הילדה אכלה צהריים בצהרון.
עכשיו כבר לא בצהרון וחוזרת הביתה איתי לאכול. שאלתי אותה הבוקר מה היא רוצה לאכול- וענתה לי פתיתים. לא משנה שאני לא אוהבת פתיתים, אבל שיהיה. מה עושים עם הפתיתים/ ליד הפתיתים?
אני לא משתמשת בתחליפי סויה (פתיתי סויה/ טחון מהצומח, סייטן וכאלה), וחוץ מהפתיתים צריך עוד משהו בצלחת (קציצות זה לא אופציה- ניסיתי המון סוגים ופעמים והיא לא נוגעת).
הצעות?

ירקות!

לביבות היא אוהבת?
ירקות בחתיכות היא תאכל?
גזר בסיר עם בצל, לקרמל, מלח פלפל וזהו
שעועית מבושלת
שעועית ברסק עגבניות
פלאפל מחומוס טחון עם בצל ומטוגן
פטריות צלויות
סלט ירקות צבעוני - פלפל צהוב, עגבניה, מללפון, גזר,פלפל אדום, בצל ירוק, שורש סלרי טרי מקולף ומגורר על פומפיה גסה, מלח מיצלימון סחוטרי, שמן זית ויאמי
אם היא אוהבת אבוקדו אז בכלל
טחינה וירקות חתוכים לגפרורים לטבול בה
סלק אפוי בתנור, פרוס ועליו מיצלימון סחוטרי, מעט מלח ויאמי
כרוב- מבושל עד צליה או סלט....
תירס בגרגרים עם אפונה ירוקה עדינה של סנפרוסט מלח, שמן, פלפל, אולי שום אם אוהבים

אצלנו הצעיר מאד אוהב בתוך הפתיתים פטריות שנצלו קודם או קוביות גזר קטנטנות. מרק ירקות עם הרבה קוביות צבעוניות ואם אפשר כופתאות בתוכו מה טוב.

טופו אתם גם לא אוכלים?

בסוף הלכתי לשני כיוונים

הכנתי פתיתים רגילים, וגם פתיתים "מג'דרה" (לא יצא משהו), וגם מרק ירקות.
הקטנה אכלה מרק ירקות (רק את הנוזל כמובן....) עם הפתיתים בפנים :)

ladybug6

New member
מה עם ירקות ברוטב שיבואו על הפתיתים?

גם בפתיתים אפשר להוסיף גזר מגורר דק, ככה שהוא נמס בין הפתיתים ורק מוסיף קצת מתיקות. אפשר גם בצל קצוץ קטן.
היא אוהבת קטניות? אפשר להוסיף עדשים כתומות לרוטב האדום של הירקות (או רק ירק אחד שהיא אוהבת, למשל אפונה ברוטב, או שעועית ירוקה, גזר גמדי..)
אפשר גם לנסות לבשל שעועית כלשהי ורק לתבל בקצת שמן ומלח ולימון ולתת לה לאכול אותם ככה עם האצבעות. גרגרי חומוס. אפילו עדשים ירוקות/שחורות.
אפשר להכין לה שניצלים מירקות - חותכים אותם לפרוסות ומצפים בבלילה של קורנפלור+מים+תבלינים, ואז בפירורי לחם, ומטגנים/אופים. זה טעים במיוחד מכרובית/ברוקולי, בטטה, קישוא, פטריות.
אפשר להכין לה בורקס פילו במילוי שהיא אוהבת מירקות ו/או קטניות. הפילו דק יחסית אז היחס בין הקמח למילוי די טוב במקרה הזה.
מה עם ממולאים? היא אוהבת?
ירקות מוקפצים בסויה וסילאן?
סתם ירקות מבושלים ומוגשים יפה?
סלט?

marx04

New member
מספר הצעות

שלום לך,

לא כתבת אם את מעוניינת בהצעות צמחוניות או טבעוניות, לכן אציע באופן חופשי, ואת תוכלי למיין בעצמך.

מנת ירקות מבושלים:
אפונה וגזר (או גזר גמדי). תיבול עדין בקצת מלח, וזהו. אפשר להשתמש בירקות קפואים.
תירס ברוטב עגבניות (או אפילו קטשופ). אפשר להתיך על גביו גבינה צהובה.

תבשילים עם קטניות וירקות:
תבשיל תרד, עלי מנגולד, חומוס ובצל.
תבשיל שעועית ברוטב עגבניות (אפשר אפילו מקופסת שימורים - אם כי כמובן עדיף משהו שהכנו בעצמנו).
מג'דרה של אורז מלא עם עדשים חומות עם בצל.
פול מבושל עם כמון ומעט כורכום ( גם כאן יש פול בקופסאות שימורים, שטעמו לא רע בכלל).

שקשוקה.

בברכה,

אורי.

את יכולה להכין תבשיל פטריות...

אני אוכלת אותו גם עם אורז ולפעמים כתוספת לחומוס.

חותכים 2 בצלים לקוביות ומאדים בסיר מכוסה עם קצת שמן זית.
קוצצים קופסת פטריות (תמיד עידך טריות ולא משומרות אבל אם אין אפשר משומר). מתבלים במלח ופלפל שחור.

אני מוסיפה גם אבקות מרק של אוסם בטעם בצל/פטריות ובטעם עוף, אם לא רוצים אפשר להוסיף מעט קמח כדי להסמיך.
לפעמים מוסיפה מעט כמון.

בתאבון!

למעלה