ארוחת צהריים

efroch99

New member
ארוחת צהריים../images/Emo69.gif

אוף, נמאס לי לשמוע כל ארוחת צהריים סיפורים של אמהות. בעבר הייתה בחורה בת גילי ללא ילדים שהייתי אוכלת איתה, אבל היא עזבה לפני כחודשיים.... עכשיו אני יושבת עם "מעגל נשים", נחמדות והכל, אבל אוף, זה לא ממש עושה תיאבון לשמוע על פגים, מחלות ילדים, צרות בגן, בילויים שלוקחים אליהם ילדים.... משעמם ומשמים.... (יש לי איזה חשד שכבר קיטרתי על הנושא בעבר, אז איתכם הסליחה).

elley

New member
אני פתרתי את הבעיה באלגנטיות:

אני מביאה אוכל מהבית ואוכלת במשרד ! ובימים שאין לי כח להכין ו/או לסחוב - אני יורדת לאכול "בין משמרות" - אחרי שאלה שירדו ב12 סיימו, אבל לפני שאלה שיורדים באחת מגיעים. נכון, אוכלים לבד, אבל לפעמים זה עדיף. בכל מקרה, חזקי ואמצי

אני מאד לא אוהבת לאכול לבד

לכן אני באמת לא יודעת מה להציע לך. למזלי, רוב הקולגות שלי הם גברים, כך ששיחות על ילדים הן הרבה יותר נדירות (אם כי אני לא ממש יודעת למה - למישהו יש תשובה?). כיום הקולגות שלי הם גם לפני שלב הילדים, כך שאין בכלל עניין. אבל גם כאשר עבדתי עם אבות לילדים בגילאים שונים, השיחה בארוחת הצהריים לא נסבה דוקא על הילדים. למה אמהות חייבות 'לדחוף' את הילדים שלהן לכל מקום? ברור שזה לא צורך אנושי כלל עולמי משום שאבות מתנהגים אחרת לגמרי! למישהו יש הסבר?

elley

New member
דעה שלי?

סדר עדיפויות. נשים יותר "מכוונות" לילדים ולבית, גברים יותר לעבודה ופרנסה. כלומר, נשים יותר חשוב להן הילדים מאשר הפרסטיז'ה והסטטוס מאשר הגברים, אז כיוון שהנושא תופס יותר נפח וחשיבות בחיים שלהן, ככה הוא תופס יותר נפח בשיחות שלהן. גם ה"תחרות" אצל הגברים היא לא לגבי "מי אבא יותר מוצלח" אלא "מי מנהל יותר מוצלח/מי הצליח להוציא רכב יותר טוב מהעבודה", לעומת הנשים, שאצלן התחרות היא ברוב המקרים יותר "מי אמא יותר טובה" מאשר "למי יש משכורת יותר גבוהה". נכון, כל האמור לעיל הוא הכוונה חברתית, אבל האדם חיה חברתית המו, ולכן זה תופס ברוב המקרים. לדעתי לפחות. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה

אם ככה, אז גרים היו צריכים לדבר

בשעת הארוחה על נושאים של עבודה, לא? אני שואלת, כי ברוב המקומות בהם עבדתי זה נחשב ממש לגסות (כמעט) לדבר על עבודה בזמן האוכל, ובד"כ השיחה נסבה על עניינים אחרים (פנאי, פוליטיקה, משפחה, וכן, גם ילדים, אבל לא באופן גורף). לכן זה מוזר לי שאימהות מדברות רק על הילדים שלהן, כאילו אין שום דבר אחר בעולם (וכן, יצא לי כמה פעמים להיות נוכחת ב"שיחת בנות" כזו).

Anathema Device

New member
זה ככה אצלי בעבודה

(הרוב גברים). מדברים על עבודה בזמן האוכל. או שהם מדברים על הילדים שלהם...

בואי נפגש לארוחת צוהרים ../images/Emo13.gif

ואני מבטיחה לך שתגלי שישנן נשים שיש להן עוד תחומים מרתקים לדבר עליהן, כמו ההופעה של הסקורפיונז שאני הולכת אליה ( עם חברות, הבעל בבית )..

I s t a r

New member
בהחלט!

אני חושבת שזה קשור מאוד לתוכנית שראיתי ממש לפי כמה ימים "רחם לאומי". בגלל שהאישה בישראל מוגדרת דרך הפיריון שלה - נשים שהפכו אימהות מצליחות להגדיר את עצמן רק דרך התפקיד הזה ולגמרי שוכחות משאר ההגדרות האנושיות שלהן, במיוחד המיניות. נשים בישראל,ברגע שהפכו אימהות-מתקשרות דרך התפקיד הזה אחת עם השנייה,מגדירות את אישיותן דרכו,נבלעותלגמרי בתוך ההגדרה האימהית וגם חושבות שזה מה שמצופה מהן.

efroch99

New member
לא אוהבת לאכול לבד...

לאכול לבד בקפיטריה זה מדכא ומשעמם. לאכול מול המחשב במשרד זה יותר טוב, אבל מרגיש קצת פתטי.....

prizman

New member
הייתי מציע לך

לעשות דיאטה ולוותר על ארוחת הצהריים אבל ממה שאני זוכר זה ממש לא רלבנטי לגבייך
כך שכל מה שנותר לי זה להשתתף בצערך ולגלות לך ששיחות הגברים על העבודה והפירסומות מאתמול בטלויזיה משמימות לא פחות.

efroch99

New member
Flattery, my dear

will get you anywhere....
דווקא במקום עבודה קודם אכלתי עם קבוצה של גברים, והיה משעשע מאוד.

magicgirl1983

New member
את יכולה בעצמך

לשנות את נושא השיחה. זה לא כל כך קשה... את יכולה לדבר על משהו בעבודה...על הבעל...על החתולים.. את יכולה לדבר על "השופינג" האחרון שעשית, על חופשות וכיוב'. בכל פעם שעולה נושא השיחה של ילדים...תשני את הנושא...דוגמאות- דני אתמול אכל כל כך יפה - וואי אפרופו אכילה..הלכתי אתמול עם בעלי למסעדה מה זה טובה.. שושו שלי אתמול הרגיש זוועה והתחיל להקיא - אוי..אפרופו הקאות...היתה לי בחילה אתמול מה זה נוראית..או דברי על ניתוחים שעברת.. מיקי שלי הביא אתמול תעודה של מאיות...כמה אני גאה - זכיתי אתמול במאה ש"ח בלוטו.. אוריתי שלי רוצה לעשות הורדת שיער מהגב...היא בסה"כ בת9!! - וואי אתמול עשיתי שעווה ברגליים...מה זה שרף אותי!! ככה תעבירי (תלוי בנושא) את נושא השיחה מהילדים לדברים יותר מעניינים. את השיטה הזו למדתי כאשר נתקלתי באנשים נוראאאאאאאאאא משעממים. את בעצם משחקת איתם הם אומרים משהו אחד...ואת משנה את הנושא למשהו אחר.. את יכולה לעשות את זה במשהו שקשור אלייך (תמיד עובד) ואת יכולה לעשות את זה ב- "שכנה שלי.." או "דודה שלי"... וגם ראיתי...שמעתי...עשיתי...טעמתי...הרגשתי...קניתי כל זה אומנם עלייך...אבל הם משני נושאים מעולים! ד"א זה דורש אימון... לא כל אחד יכול לעשות את זה כל כך בקלות ויש את ה - אני חוזר על הנושא הקודם כי נורא מעניין אותי לדבר על החרא שיוצא לי מהתינוק

efroch99

New member
טוב אז

מכיוון שאני במיעוט, זה נראה לי די חצוף מצידי להעביר את השיחה לנושאים שמעניינים אותי. להן טוב ככה, אז אני לא אשתלט על השיחה בניגוד לרצונן. לא מאשימה אותן, כי הבעייה פה היא שלי. ועד שלא יתחילו לעבוד אצלי בעבודה אנשים מגניבים וצעירים, כנראה שאני אצטרך להסתפק-אה בדברים האלה.

magicgirl1983

New member
ממש לא..

כי לא להשתתף בשיחה זה בעצם לא להיות שם... ואז באמת עדיף לאכול לבד

efroch99

New member
נכון... ולא

אני עובדת רוב היום לבד לגמרי, ספונה בחדרי. אם אני לא אצא מהחדר להיות קצת בחברת אנשים במשך היום, זה לא יהיה טוב בשבילי. אפילו אם הנושאים לרוב משעממים, אז זה עדיין עדיף לי על לבלות עוד זמן לבד בחדר.

magicgirl1983

New member
אז זכותך גם לדבר

ועל נושאים שאת אוהבת... זכותך גם לשנות את הנושא בעדינות ובתיחכום כך שהן בעצמן לא ישימו לב ששונה הנושא. כי אם תפסת משהו שמעניין את כולם את לא צריכה לדאוג. אם אין לך שומדבר משותף איתן אני לא יודעת מה להגיד לך..

למעלה