ארוחת 10 לבית הספר

d a p h n a

New member
אני חושבת שאין כאן כמעט גולשים

שיש להם ילדים שלהם צריך להכין ארוחת עשר. לעצמי אני אוהבת לגוון - לפעמים סנדוויצ'ים לפעמים סלט קינואה, לפעמים מרק וכו'.

אני אוכלת ב10 פירות. הרבה פירות.

ואם רעבה יותר, גם אגוזים. אבל מי ששולח ילדים לבית הספר...

ועכשיו נזכרתי בפעם הראשונה

שבה נתקלתי במושג "טבעונות". זה היה כשהייתי בבי"ס יסודי, הייתה איתי בכיתה ילדה שבאיזשהו שלב במהלך השנה, פתאום בהפסקות ה-10, כשכולם הוציאו את הסנדוויצ'ים שלהם (עם שוקולד בדר"כ...) היא הוציאה קופסא עם כל מיני ירקות ו/או פירות. המורה שאלה אותה אם היא בדיאטה ואז היא הסבירה שהמשפחה שלה פשוט עברה לאורח חיים טבעוני. לא שבתור ילדה הבנתי מה זה...

taliF454

New member
../images/Emo12.gif טבעונים לא אוכלים סנדביצ'ים?

או שמדובר בטבעונאים? הרי יש ממרחי שוקולד טבעוניים (אם כי לא בריאים במיוחד)

כנראה שהם היו טבעונאים

או כאלה שלא ממש הבינו בעצמם את המושג "טבעונות" ולקחו אותו רחוק מדי...

Tal_Ya_Tal

New member
בעבר המושג 'טבעונות' התיחס

לאנשים שנקראו NATURAL HYGENTISTS ועיקר האוריינטציה הי לכוון בריאות ולאו דווקא לכוון חמלה. הם הקפידו לצרוך כמויות גדולות של ירקות ופירות, שמלאים בויטאמינים ובאנזימים ומנטרלים את הרדיקלים החפשיים (אף כי אז לא השתמשו במושגים הללו) היחס היה בערך 70% מזון מן הצומח במצבו הטבעי ועוד 30% של ירקות מבושלים, קטניות ודגנים. אני מכירה זאת מבית הוריי. L&L TALYA

taliF454

New member
טליה- שאלה על המתכון שלך לחציל הממולא

נראה לך שניתן להחליף את הקמח בבורגול? ואם כן- בורגול מושרה או יבש?

Tal_Ya_Tal

New member
בהחלט../images/Emo45.gifאך יש לחלוט את הבורגול

קודם לכן במים רותחים כך הוא מגיע לשיא יכולת הספיגה שלו. מפני שכאשר מערבים אם תערובת המילוי זה כבר השלב האחרון. אמנם לא ניסיתי, אך זה בהחלט יכול לצאת מעניין. לא חלק כ"כ אלא יותר גרגירי (כמו קוסקוס)אני מעדיפה קמח מצה. הוא מעניק לזה טעם מיוחד. אך כמו שאמרתי אפשר להחליף גם באגוזים טחונים. L&L TALYA

taliF454

New member
תודה! אגוזים למיניהם זה רעיון נהדר

אולי אנסה תערובת שלהם עם בורגול דק,שלא יהיה "חצץ" בשיניים

למעלה