ארוחת BBQ ל-10-15 איש בקציב של 50ש"ח לאדם

ארוחת BBQ ל-10-15 איש בקציב של 50ש"ח לאדם

שלום! אני עוזר באירגון של ארוחת BBQ-על האש של אנשי המחלקה בה אני עובד. אני רוצה שתפריט הבשרים יהיו שיפודי פרגיות , כנפיים , והכי חשוב - אנטריקוט (או כגוש או כסטייקים). בהתחשב בזה שיש אצלנו מיעוט שמקפיד כשרות אני צריך לרכוש הכל באטליז (כל אטליז. גם של סופר) שהוא גם כשר וגם לא יקר מידי. אשמח לקבל המלצה על אטליז או אפילו על אטליז של סופר שידוע לכם כטוב , לא יקר מידי וכשר. התקציב: 50ש"ח לאדם. תודה רבה!
 
פוקסי, תודה על ההצעה...אך אין לי זמן לזה =>

היי פוקסי, אין לי כלכך זמן להתעסק עם להכין ולהתקוצץ כי אני עובד עד מאוחר בדר"כ. נראה לי גם שאם אקנה באטליז טוב אז אקבל גם כן קבאב טוב לא פחות מאשר תוצרת ביתית. אך תפריט של: מס' סלטים לפתיחה + בשרים: כנפיים במרינדה + שיפודי פרגיות במרינדה שונה + סטייקים אנטריקוט או גוש אנטריקוט שלם בהחלט נראה לי מצויין! אך כמו שנכתב בשאלה הפותחת של הדיון: אשמח לקבל המלצה על אטליז או אפילו על אטליז של סופר שידוע לכם כטוב , לא יקר מידי וכשר... תודה!
 
בבקשה

עשיתי ברביקיו עם תיאור כמעט זהה (אצלנו אנטריקוט, קבב, פרגיות, נקניקיות) ויצא 50 ש"ח עם סטייק קטן של אנטריקוט (היתה כמות כפולה אבל לא היה צורך. כשכל אחד אוכל שיפוד פרגית, קבב או שניים, נקניקיה או שתיים, וסלטים וכו' - אין כבר הרבה מקום). ממליצה לקנות בחצי חינם - ייתכן שיש איטליזים טובים יותר (לא אמרת איזה איזור ד"א), אבל אני לא מכירה ואני יודעת ששם לפחות יש תחלופה טובה והכל טרי. עצה - ממש אל תלכו על גוש אנטריקוט. בשר במשקלים גדולים זה לעניות דעתי משהו שממש צריך לדעת לעשות ולהכין - פוטנציאל פאדיחה גדול מדי. לכו על סטייקים קטנים (שיחתכו לעובי של סטייק לא מאוד עבה ואז אפשר לחלק לחצי כל סטייק). קילו אנטריקוט מיושן עלה שם 90 ש"ח.
 
אני יודע לצלות נתחים גדולים...אבל זה דורש זמן

היי! אני באמת חושב שבמקרה זה אני ארד מגוש שלם משום שזה אורך זמן ולא לכולם יש את הזמן הזה... זו לא הפעם ה-1 ולא ה-2 שאני שומע המלצות על האטליז של רשת הסופרים "חצי חינם" ... הייתי בודק זאת אך הם די "תקועים" מחוץ לאיזור מגורי(ת"א) ואיזור מקום עבודתי(אור יהודה)...ואין לי רכב. במידה ויהיו 15 סועדים אז אני הולך על: *שיפודי פרגיות (או שווארמה הודו שהיא די זהה לפרגיות) במרינדה כזו או אחרת (אולי יש המלצה על מרינדה כזו שתקלע ל"טעם הכללי"?) 20X שיפודים *קבבים או נקניקיות (עדיפות לקבבים אותם אקנה במקום שמוכר תערובת קבבים טובה - גם פה אשמח להמלצה על מקום)20X יחידות *סטייקים אנטריקוט בעובי של 3 ס"מ לכל היותר (רוב ה"המון" הרי לא כ"כ אוהב סטייקים אדומים מבפנים...אז צריך דק יותר , לכן אני הולך על 3ס"מ עובי) 15X שיפודים כאילו לכל סועד 1 סטייק + 1-2 קבבים + 1-2 שיפודים... ל"אנשים רגילים" זה אמור להספיק נכון? תודה רבה!
 

avi5199

New member
לא יודע אם תשיג במחיר סביר סטייק אנטריקוט

לא מעובד ומיושן כמו שצריך וגם כשר בתל אביב ... אבל סטייק אנטריקוט אם אתה קונה בסופר ורוצה טעים וכשר קנה רק סטייק אדום אדום של תנובה. (יקר פחד אבל שווה) פרגיות אפשר לקנות טרי . שווארמה הודו נקבה בכל מקום , רק תבדוק שזה טרי ויפה. נקניקיות לא משנה הכל זבל. אם לא היית אומר כשר היתי ממליץ לך לקנות במקום נקניקיות צ'וריסוס של מזרע או רובינשטיין, אבל כשר אני לא מכיר... קבבים אל תקנה מוכנים בשום אופן, קנה בשר טרי לטחינה בקש שיטחנו לך אותו מול העיניים שלך ! ביחד עם קצת שומן כבש טרי ( לא קפוא !), ועשה את הקבבים בעצמך. כלום עבודה: פלפל, כמון, טומריק, מלח, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ... מערבבים עושים קציצות וזהו. עוד משהו טעים על האש זה כנפיים של עוף, זול מאד וטעים מאד, מטבלים ושמים על המנגל... כל היתר הבשר הקפוא המעובד והמוכן כמו טיבונוויל
וכ"ד .. נראים יופי באריזה שלהם אבל מלאים כימיקלים, מים מוספים, צבע מאכל, ונהפכים לסוליה דקה וסינטטית על האש
 
יודע מה,איך ואיפה לקנות...אני די "וותיק"../images/Emo6.gif

מבחינת העלות...50ש"ח זה לא רע: *אנטריקוט: צריך 2ק"ג (ל-10 איש) או 3ק"ג (ל-15 איש) ... 200 גרם לאדם זה מספיק לחבורה שהם לא קרניבורים כשיש גם דברים אחרים. 22שח לאדם על"פ מחיר של 110ש"ח ל-1ק"ג. *פרגיות: צריך 1ק"ג (ל-10 איש) או 1.5ק"ג (ל-15 איש) 5ש"ח לאדם על"פ 50ש"ח ל-1ק"ג. *קבבים: צריך 1ק"ג (ל-10 איש) או 1.5ק"ג (ל-15 איש) סביבות 7ש"ח לאדם (עולה איזה 70ש"ח ל-1ק"ג לבשר צוואר?) כלומר רק הבשרים יעלו איזה 35ש"ח לאדם... משאיר 15ש"ח לאדם למעט סלטים ושתייה שאני משיג בזול מאד. לא?
 
למעלה