ארוח בערב שבת הבאה- התייעצות

michalgad

Active member
הזמנתי כמה חברות לשיעור קצר אחרי ארוחת ליל שבת הבאה.
מה אתן מציעות להגיש ,בידיעה שהן לא תגענה כמעט בכלום? פירות , מה עוד? איזה קינוח הייתן ממליצות?
לא רוצה להשתגע סתם אבל בכל זאת רוצה להגיש משהו נחמד.

מה אתן מציעות להגיש ,בידיעה שהן לא תגענה כמעט בכלום? פירות , מה עוד? איזה קינוח הייתן ממליצות?
הייתי מגישה רק תה/קפה ואפילו מכינה לכל אחת בעצמי כי אולי ירגישו לא נעים להכין לעצמן, וכן הייתי מגישה רק משהו קטן שמגישים עם תה/קפה. משהו קטן שלא ממהר להתקלקל. פירות לא - כי מתקלקל אם תקלפי/תחתכי מראש ולא ירצו להתעסק בזה במהלך השיעור. כן דברים קטנים כגון עוגה חתוכה קטן במנז'טים, עוגיות כלשהן, טראפלס, קצת פיצוחים שלא צריך לקלף/לפצח וכדומה. לא להגזים במגוון ובכמויות. לבחור דברים שגם אם לא יגעו בהם, לא יתקלקלו ובני ביתך ישמחו לאכול בהמשך.

michalgad

Active member
הייתי מגישה רק תה/קפה ואפילו מכינה לכל אחת בעצמי כי אולי ירגישו לא נעים להכין לעצמן, וכן הייתי מגישה רק משהו קטן שמגישים עם תה/קפה. משהו קטן שלא ממהר להתקלקל. פירות לא - כי מתקלקל אם תקלפי/תחתכי מראש ולא ירצו להתעסק בזה במהלך השיעור. כן דברים קטנים כגון עוגה חתוכה קטן במנז'טים, עוגיות כלשהן, טראפלס, קצת פיצוחים שלא צריך לקלף/לפצח וכדומה. לא להגזים במגוון ובכמויות. לבחור דברים שגם אם לא יגעו בהם, לא יתקלקלו ובני ביתך ישמחו לאכול בהמשך.
תודה, תזכירי לי איך את מכינה טראפלס?

חנהפ

Active member
אני חושבת שאורני הציעה לך את הכיבוד האולטימטיבי, שישי בערב אחרי הסעודה לא באמת רעבים, אבל שתיה חמה ונישנושים כמו פיצוחים, חיתוכיות במנז'טים ואולי בכוסיות קטנות עם מזלגות קטנים, חתיכות תות, אננס אוכמניות, לא ביחד כך יצא לך מגש צבעוני

ויוי 25

Well-known member
אולי משהו מהיר הכנה וקליל ליד הקפה ,
כמו למשל כדורי -שוקולד ? (לקישוט בכל כדור לנעוץ דובדבן .)
או ריבועי- שומשום, או כדורי תמרים עם אגוזים, או פיצות קטנות?

michalgad

Active member
תודה ,זה חייב להיות פרווה כי אחרי סעודת ערב שבת . מה זה כדורי תמרים עם אגוזים?

michalgad

Active member
טוב אז יורדת מכל מיני רעיונות שחשבתי להגיש כי בני הבית לא יטעמו אם יישאר. חושבת בכל זאת להגיד עוגת ביסקויטים . משהו שלא מכירים פה . מתלבטת אם להגיש שלמה, לחתוך למנות אישיות ( שאז זה חבל אם לא נוגעים בהן.. אי אולי בכוסיות אישיות שגם זו אותה בעיה)

ויוי 25

Well-known member
תמרים ואגוזים פרווה וללא אפיה ראי הקישור הבא את אופן ההכנה:

אמרלדה

Active member
אני הייתי הולכת על עוגת תפוחים ביתית טובה ליד הקפה ולצדה מיני אגוזים, שקדים ואיזה סוג של שוקולד טוב.

ואני חוזרת וממליצה לא להיסחף. את כבר יודעת שלא יגעו בשום דבר. הסתפקי במשהו קטן וסמלי שבני ביתך יאכלו אם יישאר.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בעיני קצת תלוי גם במזג האוויר. אם שבת קרה מאד, עוגת תפוחים מבושמת (כמו שאמרלדה הציעה) ליד כוס תה ממש נשמע לי מושלם. ואוכלים אצלך עוגות, אז מה שישאר יאכלו במהלך השבת.

michalgad

Active member
אז שמעתי בעצתכן ואני אגיש תה וקפה
ליד
קעריות קטנות עם נשנושים, פיצוחים ופרות
עוגת קראמבל תפוחים חמה ולידה גלידה
תבנית קטנה של עוגת ביסקויטים ( לא מכירים את זה פה הכלל ואני אוהבת להגיש להן קלאסיקות ישראליות:)
טראפלס שוקולד
אולי קצת מעבר למה שצריך ומן הסתם לא יגעו בכלום אבל מה שישאר , אהוב על בני הבית ,אז יחוסל ממילא והלב לא יכאב❤️
אעדכן אחרי שבת🤷‍♀️

למעלה