ארוך אבל חשוב לי

ארוך אבל חשוב לי

אינני מסכנה , אני רק חולה וחולה קשה, חולת סרטן, ואירוע מוחי שפגע בצידו הימני של הגוף, המחלות עושות שמות בגוף ופוגעות בכל תחומי החיים. ההכנסות בבית ירדו עקב המחלה , נכון שפוטרנו שנינו בעקבות המחלה,אחד חולה והשני מטפל. אנחנו אנשים שעברו תקופות קשות בחיים ועברנו והצלחנו לעמוד שוב על הרגליים וגם את התקופה הזו אנחנו רוצים לעבור מבלי להזדקקק לנדבות. תמיד אמרו לי שבזמנים קשים יהיו אנשים טובים באמצע שיעזרו לי,לא ביקשתי נדבות או תרומות , רק רציתי משהו שהמערכת מסוגלת לתת בתנאי שתשחרר את עצמה מאטימות ואנשים יעבדו גם עם קצת לב. בשבוע שעבר ישבתי בבנק בכדי להסדיר ניירות לסיוע בשכר דירה, מצטערת לומר שהפקידה טרטרה אותי במשך ימים על מסמכים שהיא פשוט לא אמרה שצריך להביא אבל גם זה דבר שאפשר לסלוח, נו מה לעשות לא כל העובדים מיומנים. ממנהלת הבנק הייתי מצפה ליחס אחר ואכן כך היה לפחות בתחילת הדרך ,אחרי שהיא ראתה שאני יושבת כל פעם כשעתיים ( פקידה אחת הרבה לקוחות וטיפול שאורך זמן )ומחכה ואחרי שפניתי אליה היא בהחלט הפעילה את סמכותה והדברים זזו, ובשיחתנו הקנטונת שבה הייתי קצת ממורמרת פלטתי משפט אחד " החשבון שלי מוגבל ואני לא יודעת איך להסתדר" ומנהלת הבנק אמרה לי ואני הייתי ממש מופתעת מדבריה, " מה את צריכה עזרה במה אני יכולה לעזור לך, והשבתי שאפשר אולי לשבת לנסות לפתור את המשבר ולהגיע להסדר והיא השיבה בחיוב.. למחרת נכנסתי אליה והיא הפנתה אותי למנהלת מח' העו"ש ניסיתי להסביר כי אתמול היא זו שרצתה לעזור אולם היא בשלה תפני לסנדרה ושהיא דיברה איתה על החשבון שלי, ובעצם כל החלטה היא של מנהלת העו"ש כך ענתה לי מנהלת הבנק ,פניתי למנהלת העו"ש גב' סנדרה, הבאתי איתי מסמך שבו מצויינים חובותי החיצוניים עקב הגבלת חשבוני וביקשתי הגדלת מסגרת ב -3000 ש"ח . החובות החיצוניים סך של 20,000 ש"ח,גב' סנדרה שמעה את דברי בסבר פנים רציני לקחה את המסמך ואמרה שהיא צריכה לדבר עם המנהלת למרות שקודם לכן המנהלת אמרה שהכל בהחלטת מנהלת העו"ש. היום יום שישי יומיים לאחר השיחה , קיבלתי טלפון מגב' סנדרה היא הסבירה לי שעקב מצ"ב החשבון שלי שהוא מוגבל אין לה שום אפשרות לעזור לי , לא בהלוואה ולא בהגדלת אשראי , האם לא ידעה זאת מראש? והשאלה הגדולה שאני שואלת את עצמי לשם מה פנתה אלי מנהלת הבנק, האם באמת התכוונה לעזור , כי הרי ברור לי שבסכומים שאני צריכה אין לה שום בעיה להחליט, לא צריך לא אישור של ההנהלה צריך קצת רגש ויוזמה ורצון טוב .לא אני יזמתי את השיחה ומעולם לפני כן לא פניתי אליה בכל בקשה שהיא , היא מכירה אותי הן כלקוחה של הסניף והן מעבודתי שפוטרתי עקב המחלות האם הדברים שאמרה היו רק להרגיע את המצב שבו נמצאתי בעקבות טרטור הפקידה, יש לי הכנסות בסך של 9000 ש"ח וכמו כן הסברתי כי בעלי החל לעבוד , אז מדוע לא לנסות לעזור לבנאדם לעמוד על רגליו. נכון שיש חוקים בבנק אבל יש גם חריגים, אני עובדת עם אותו הסניף משנת 1991, הייתי חייבת כספים בבנק והייתי במינוסים גבוהים ושילמתי ,ושילמתי גם לא מעט ריביות הרי הבנק לא נותן בחינם ,ומעולם לא קרה שהוגבלתי בחשבון זה, ומעולם לא קרה שלא הגעתי להסדר שישביע את שני הצדדים, והראיה היא שהיום יש לי מסגרת אשראי נמוכה של 7000 ש"ח ועוד הלוואה של בסך -5000 ש"ח שמשולמת מדי חודש בחודשו הבנק כשהוא רוצה הוא נותן בחינם לעשירים כמו פטור מעמלות, אני משלמת את כל העמלות ואת הריבית הכי גבוהה שיש, כשהיה לי כסף קיבלתי את הריבית הכי נמוכה כאשר ישנם אנשים שבאותו סכום כסף או אולי קצת יותר קיבלו ריבית גבוהה יותר. מה שאני מנסה להגיד, שאם מנהלת בנק שהיא סמכות העל בסניף הזה באה אלי ושואלת במה אוכל לעזור ואומרת שתעזור מחשבתי הייתה שיש לי על מה לסמוך. היום יום שישי החלטתי שאני אדחה את שמיעת התשובה לשבוע הבא, רציתי שבת ולא לחוצה הילדים חוזרים מהצבא (שני ילדים בן ובת ) בשעה תשע בבוקר בערך קיבלתי טלפון ממנהלת מחלקת האשראי הגב' סנדרה והיא הודיעה לי כי לא מצאה כל עילה למצוא לנכון ללכת לקראת כי חשבוני מוגב (זאת היא ידעה מלכתחילה )דרך אגב, פעם ראשונה שאני מקבלת טלפון מהבנק לבשר לי תשובה, תמיד אני זו שהייתי צריכה ללכת לבנק גם אם התשובה הייתה חיובית ( יעול הבנק, או סתם יצר סדיסטי של אדם) אני זוכרת שצלצלתי לקופת חולים בכדי לדעת מה התוצאות של הביופסיה אמרו שלא נותנים תשובות בטלפון, ואכן רוב האנשים מבינים שתשובות רעות לא נותנים בטלפון, רק בבנק איגוד סניף רחובות נהנים שהלקוח יעבור שבת מאושרת עם התשובות שלו.

המשך

לאור עבודתי הקודמת אני יודעת שלמנהלים יש אפשרויות תמרון ,יש להם חופש פעולה עד גבול מסוים , ואם הוא/היא רוצים לעזור הם יכולים. כל הסכום הכללי שעליו דיברתי היה 20,000 ש"ח שביקשתי לקבל הלוואה לטווח ארוך בכדי שאני אוכל להשתקם., ולחילופין הגדלת אשראי ב – 3000 ש"ח בכדי שאני אוכל לשלם את החובות החיצוניים לאט , או למשל לשלם לעוזרת הבית שהייתה אצלי בזמן ששכבתי עם האירוע מוחי, כן , אני חייבת לעוזרת הבית שלי 1000 ש"ח ואני לא מסוגלת לשלם, תארו לכם עד כמה הבושה גדולה, מתוך ה -3000 ש"ח הייתי משלמת לה את הכסף שהיא כה זקוקה לו. לפעמים קוראים בעיתון עלאנשים שאין ידם משגת לקנות תרופות , אני זו שעושה חשבון מדי חודש מה יבוא על חשבון מה, האם לקנות לילדה שצריכה ספרים לבית הספר ועוד אביזרי לימוד או תרופות , כל אחד יכול להבין שבחודש האחרון הספרים היו בסדר עדיפויות ראשון. הקושי הגדול הוא שאנחנו משפחה נורמטיבית שההכנסות היו סבירות וחיינו ברמת חיים סבירה, לא טיפסנו לשמים אבל את המינמום השגנו לעצמנו והיום אני מתביישת, האם אני אצטרך לפנות לאחת העמותות שמחלקת אוכל, ( לא רוצה לאחל לאף אדם ובטח לא למנהלת מח' העו"ש לעמוד בתור ( היא נוסעת לטייל , נכון שלא למדנו להסתדר לחיות עם 6000 ש"ח וזאת לאחר תשלום שכ"ד. במשך השנים לקחתי הלוואות שצריך להחזיר כך שמתוך הסכום הנ"ל לאחר התשלומים הקבועים כמו חשמל טלפון מיסי עיריה , גז, ועד בית, ביטוחים , קופת חולים, פלאפונים (כמובן שהפלאפונים מנותקים, כרגע אני מדברת עלהסדר תשלומים על חובות של החשבונות האחרונים )לא בטוחה שהזכרתי הכל אבל הרבה מהסכום הנ"ל לא נשאר, ושכחתי שגם צריך לקנות אוכל מתוך הסכום הזה, וגם הגענו לאבוסרד, כי הכסף מספיק רק לחלק מהחודש לאוכל. ובנוסף שכחתי ש 2 החיילים צריכים לפעמים קצת קצת כסף מעבר למשכורת הצבאית. האבסורד הוא כה גדול, לאחר הטיפולים הכיוטרפיים נהרסו לי כל השיניים , קופת חולים מממנת את הטיפול, עקב כל המחלות אני צריכה לעבור את הטיפולים בבית החולים ששם צריך לשלם ועם הקבלות ללכת לקופה שמחזירה את כל הכסף, הבעיה שלי שאני הפסקתי את הטיפולים באמצע כי אין לי כסף לשלם מראש, כך שאני מסתובבת בלי שיניים ושינסה מישהו לאכול בלי שיניים נכון להיום יש לי 500 ש"ח בחשבון לאחר הוראות הקבע שירדו , כיצד משפחה של 5 נפשות שמתוכם 2 חיילים תסתדר עם 500 ש"ח עד ל 10 לחודש אוגוסט. והדובדבן שבקצפת שאותה מנהלת מח' עו"ש הוסיפה בסוף שיחתה כי היא יוצאת לחופש והיא מוכנה שוב לבדוק את התיק כשתחזור, נחשו מתי היא חוזרת ב8.8.05 כלומר שעד אז אני עדין נשארת עם ה-500 ש"ח. לסיום, זו לא הפעם הראשונה שאני נקלעת למשבר כלכלי אולם זו הפעם הראשונה שאני נתקלת באנשים אטומים שלא מוכנים ללכת לקראת , ושוב אני חוזרת אני מדברת על בנק, כל שקל שהבנק נותן הוא מרויח עליו, הוא לא נותן לי נדבות ובטח לא מתנות אני לא בדיוק יודעת למי למען את המכתב , כך שאני אתחיל דרך הפורומים , הייתי רוצה אם אפשר לקבל תגובות כי יתכן ואני טועה שהרי אני רואה רק צד אחד, ויתכן שהבנק הוא הצודק. אנא האירו את עיני, עזרו לי להפנות את המכתב, לנסות אם צריך לשנות ניסוח, או כל דבר אחר שיעלה בראשכם . בתמצות של הדברים ההכנסות שלי הן 9000 ש"ח, המסגרת 7000ש"ח וביקשתי להגדיל את המסגרת ל 10.000 ש"ח. אני אודה לכל מי שיוכל לתת עיצה

פלגיה

New member
הסיפור מאוד קשה

היה לי קשה להתעמק בכל הפרטים, אבל לדעתי לא כדאי לך להגדיל את מסגרת האשראי. זו טעות שהרבה עושים, וכך מגדילים יותר ויותר את החוב לבנק ומגיעם עד כדי עיקולי רכוש ואי נעימויות. ידוע לי על עמותה בשם "פעמונים" שמסייעת לאנשים במצבי מצוקה כלכלית, ונותנת להם ייעוץ כיצד ואיך לחיות עם הכסף שיש להם ללא כניסה לאוברדרפט וחובות מציקים.

SCraTCheD

New member
אומרים

שהטעויות באות מהשורש. אצלך הן בשורש. כמו שאומרים. אינך רוצה עזרה מאף אחד, אבל את מנסה להתמך במערכת, מערכת שבראשה נמצא הכסף? שבראשה עומדים שיא האינטרסנטיות בצורות מטורפות...היכן את חיה? שקלי צעדיך, הינך מתעסקת במספרים במקום ברגשות, ממורמרת על דברים שאין בהם מן הנכון. אני מתנצל על היותי מחזיר תשובה קצרה על קטע כה ארוך, עדיין, מדובר כאן בתשובה שאמורה לשנות את שורש העניין. מחכה לתגובתך.

למעלה