ארון אמבטיה עם נורה ושקע גילוח

• פותח הנושא wil
  • פורסם בתאריך

wil

New member
ארון אמבטיה עם נורה ושקע גילוח

אני שוקל להחליף את הארון הקיים שלי לארון כזה. הבעיה היא כזו - השקע נמצא בצד הארון, סמוך לקצה העליון (ייתלה בגובה 1.80-1.90) ולא מוגן מים בצורה כלשהי. מדובר בצד הפונה לאמבטיה עצמה. האם זה בטיחותי להתקין בצורה כזו?

asher40

New member
ארון אמבטיה - תגובה

שלום לך , ראשית התקנה מסוג זה עליה להיעשות ע"י חשמלאי מוסמך. עבודה מקצועית תאלץ את החשמלאי מעט לסטט ולהאריך את הצנרת עד נקודת המיזוג עם ארון האמבטיה ולהשחיל מוליכים עבור הדלקת התאורה בארון. חיבור מע' החשמל לארון צריכה להיעשות כך שתהייה מוגנת מים ולא כמו שהרבה "חשמלאים" עושים ,שמביאים חוטים לחלק העיליון של הארון ומשם מסתעפים ,זה לא תקני ומסוכן. אשר.

wil

New member
ומה לגבי השקע?

מדובר בשקע אינטגרלי של הארון, עבור מכונת גילוח. האם אין חשש מפני התזת מים עליו?

asher40

New member
שקע - תגובה

שוב שלום , עליך לבדוק אם בארון יש הכנה של 4 מהדקים במקום מוגן מים ,בחיבור מסוג זה ,בהנחה והוא מוגן מים (עקב הקירבה שאתה מתאר) ,אז אין בעיה. פנה לחשמלאי ואל תיקח סיכון. אשר.

wil

New member
השקע אינו מוגן מים

כלומר אין לו שום כיסוי פלסטיק - הוא פשוט שקע שמשולב בדופן הימנית של הארון. (וסמוך אליו מפסק - אני לא בטוח אם המפסק קשור לתאורת הראי או לשקע, אבל אין בעיה לבדוק אם זה משמעותי) לגבי חיבור ההזנה - יתבצע בחלק העליון של הארון, שיהיה צמוד לג"ת פלורסנט קיים (מוגן מים כמובן) כך שאין בעיה. החשש שלי הוא בעיקר מהשקע - כאמור ללא הגנת מים, בגובה כ-1.90 בדופן הפונה לאמבטיה.

למעלה