ארון בגדים

liorbardavid

New member
ארון בגדים

שלום, לפני מספר שבועות התלבטתי איתכם כיצד לבנות דלתות לארון בגדים שאני מתכנן, וקיבלתי עזרה רבה ועצות מועילות. התבקשתי לצלם ולתעד את הארון, ולכן מופיעות תמונות וכמה מילים להסברים: ראשית הארון נבנה בנגריה במרתף, ולכן לא ניתן להעמדה בגלל מגבלות גובה. בכל התמונות נראה שוכב. הרעיון הכללי הוא שכלפי חוץ הארון יראה כולו עשוי מעץ ליבנה (בירץ) דפנות הארון בנויות ממלמין 28 מ"מ עם קנט, למעט הדופן השמאלית שבנויה מסנדביץ ליבנה 28 מ"מ המדפים החיצוניים הפתוחים מצד שמאל בנויים אף הם מסנדביץ ליבנה 28 מ"מ דלתות הארון בנויות מ.ד.פ. 10מ"מ עם פורניר ליבנה ונבנו בשיטה מעט שונה: קודם כל הדבקה ראשונית של צלעות המסגרת אחת לשנייה (אותו מ.ד.פ. 10 מ"מ עם פורניר ליבנה), בהזדמנות זו צביעה של הקנט הפנימי על מנת לא ללכלך את פנים הדלת בצבע. אח"כ הדבקה של המסגרת על הדלת עצמה ויישור הכל על המשור. עובי דלת עם מסגרת מתקבל 20 מ"מ כל הארון יושב על מסגרת אורן עם זוויות מעט "משונות", על מנת לנצל את צורת החדר לקבלת שטח אחסון גדול של המדפים החיצוניים. תודה רבה לכל המייעצים ליאור

yulevi

New member
../images/Emo229.gif יופי של ארון ויופי של תיעוד../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ברשותך אשמור את התיעוד בהודעות נבחרות

artagel

New member
ליאור שלום ראה איני נגר אך

יש לי שאלה איך ובאיזה שיטה ביצעת את חיבורי הדפנות,ועוד אחת מדוע הדופן השמאלית תהה שונה מיתר הדפנות האם סיבת מבנה מיוחדת?

liorbardavid

New member
תשובה

ראשית גם אני איני נגר. בכל מקום בו לא רואים את הברגים (למשל צמוד לקיר), חיברתי עם ברגים ארוכים דרך דפנות הצד. במקומות שלא רציתי שיראו את הברגים כלפי חוץ, חיברתי עם זויות פלסטיק לבן קטנות. קיימים אביזרי פלסטיק יעודיים לחיבור ארונות, אך לא השתמשתי בהם. הדופן השמאלית שונה, היות והיא משמשת כגב למדפים החיצוניים בצד שמאל של הארון והמדפים עשויים מסנדביץ ליבנה עם פורניר, ולכן גם הגב שלהם עשוי מאותו סוג חומר. אין כאן שיקול אחר של מבנה, להיפך, יצא יותר יקר מאשר לשים מלמין כמו יתר הדפנות

artagel

New member
ליאור סליחה על טרחנותי

לא הבחנתי בהתקנת צירים במיוחד לדלת הגדולה כמה? ודבר נוסף המירווח בתחתית הארון יש לו שם מיוחד אצל הנגרים איך יכוסה?האם הינו בקו ישר עם הארון?

liorbardavid

New member
תשובות

בכל דלת גדולה התקנתי 3 צירים. בדלתות הקטנות למעלה 2 בלבד. למיטב ידיעתי, לחלק התחתון קוראים צוקל, ואני עשיתי אותו במכוון בולט ס"מ אחד מכל כיוון. למה - כי ככה ראיתי בארונות אחרים בסיורים שעשיתי לקראת בנייית הארון שלי, וזה מצא חן בעיני

artagel

New member
ומדוע שאלתי על הצוקל הזה

על מה הוא יושב? האם ישנן רגליות המונעות מרטיבות כמו (שטיפת רצפות) להגיע ולהרטיב את העץ וכמו שאני מכיר את ביתי המירווח הקטן שנוצר מתחת לצוקל הוא מסתור לחפצים בלתי רצויים וממירווח קטן קשה לשלוף אותם ולכן המלצתי להרכיב חוסם שאינו מושפע מרטיבות.(המלצה).ושוב סליחה .

למעלה